Fitzroy North Residence

Fitzroy North Residence

Architekt
buck&simple
Standort
Fitzroy North, VIC, Australia | View Map
Projektjahr
2021
Kategorie
Privathäuser
Marnie Hawson
Produkt-Spezifikationsblatt

ElementMarkeProduct Name
FlooringFibonacci Stone
Kitchen Stone - Neolith BetonNEOLITH by TheSize
Neolith Beton
PaintDulux Australia
Lexicon®
PlumbingAstra Walker
Suppler Kitchen Stone - Neolith BetonCDK Stone
FireplacePaul Agnew

Produkt-Spezifikationsblatt
Kitchen Stone - Neolith Beton
Neolith Beton nach NEOLITH by TheSize
Paint
Lexicon® nach Dulux Australia
Plumbing
Suppler Kitchen Stone - Neolith Beton
nach CDK Stone
Fireplace
nach Paul Agnew

Fitzroy North Residence

buck&simple als Architekten

The high ceilings and timber construction gently creaked as you walk the hallway of the existing home. There was an obvious change in quality from the light and airy original home to the later cluttered renovations to the rear.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

Our role in transforming this home was to reimagine the family areas and celebrate the connection between the house and the rear yard. Internally, we wanted to bring back a sense of calm, order and hierarchy within the home. We needed to create spaces that were delineated by their function and allowed for the practicalities of a busy family, while allowing for a spacious, well-appointed home.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

The home owners loved to cook and entertain but the existing layout meant you couldn’t do both at the same time. So, we re-established the kitchen as the heart of the home. Locating the cooktop on the island created the opportunity to connect with guests, prepare meals and socialise.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

The new Living areas introduced a feature fireplace, black steel doors that stop the warm air escaping and a circular skylight to bring in much needed natural light. The back wall to the rear garden was replaced with a set of new sliding glass doors and the garden completely re-landscaped with the help of Landscape Architects, Inge Jabara Landscapes.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

Combining a few standout textured materials with base neutrals throughout the interiors ensured a warm, soft palette. It was important to the owners that we accommodate their active lifestyle and so resilient surfaces and materials were integrated throughout to ensure comfort was not compromised. A terrazzo tile floor was integrated through the living areas, grounding the palette while adding thermal mass and insulation. To soften the noise and create warmth in the quieter areas such as bedrooms, we used a blonde timber engineered floorboard in a herringbone pattern.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

We wanted to use a consistent textured timber aesthetic and chose to integrate Blackbutt veneer joinery to match the owners bespoke master bed that they loved. Fixtures were either brass or black finished that matched detailing in the steel doors and lighting, helping to maintain a consistent palette.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

What made this project so successful was a good relationship between the architectural team and the client that was design-focussed and based on trust in the brief and design.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson

What was the brief?
To rectify and reimagine an old weatherboard cottage for a new young family.

What were the solutions?
We respected the original cottage and replaced the poorly constructed add-ons. Focussing on interiors, and connection to landscaping have the greatest impact on lifestyle.

photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson
photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson
photo_credit Marnie Hawson
Marnie Hawson
Caption

Material Used :
1. Joinery;
Phalen Interiors. Feature Grade Blackbutt veneer.

2. Flooring;
Fibonacci Terrazzo Neues Grey
Tongue and Groove - Herringbone engineered board

3. Kitchen Stone:
CDK stone, Neolith Beton

4. Concrete fireplace plinthe:
Kyash Cubes

5. Fireplace:
Paul Agnew cast fireplace

6. Paint:
Dulux lexicon half strength

7. Plumbing:
Astrawalker

8. Steel Doors:
Skyrange

9. Front path
Bluestone paving
Kitchen Tap
Astrawalker - Eco brass finish
Windows
Alspec ecoFRAMEplus, double glazed

Teilen oder Hinzufügen von Fitzroy North Residence zu Ihren Sammlungen
Projekt-Kredite
In diesem Projekt verwendete Produkte
Vivienda Poble SEC
nächstes Projekt

Vivienda Poble SEC

Wohnungen
c/ Roser, Barcelona, Spain - Bau abgeschlossen in 2021
Projekt anzeigen