Glebe Red

Glebe Red

Architekt
Benn + Penna Architecture
Standort
Sydney NSW, Australia | View Map
Projektjahr
2017
Kategorie
Gehäuse
Tom Ferguson
Produkt-Spezifikationsblatt

ElementMarkeProduct Name
LampsLouis Poulsen
TapwareBrodware
Cedar Cladding Painted With Cutek Extreme Oil (Black Colourtone)Cedar Sales
Recycled Brick – Shiraz RedThe Brick Pit
Oak Flooring – Raba ColourwayTongue & Groove

Produkt-Spezifikationsblatt
Lamps
Tapware
nach Brodware
Cedar Cladding Painted With Cutek Extreme Oil (Black Colourtone)
Recycled Brick – Shiraz Red
Oak Flooring – Raba Colourway

Glebe Red

Benn + Penna Architecture als Architekten

Glebe Red is a major alterations and additions to a large Victorian terrace house in inner city Sydney. It includes new living spaces, kitchen, courtyard and garden studio. The brief asked to turn a large old terrace house into a place for family life that would provide for both current and future generations.

photo_credit Tom Ferguson
Tom Ferguson

The project strategically transforms a previously dilapidated house into a landscaped body of space for the family. The courtyard is centripetal to the project, a combination of carefully selected elements that deliberates a place of gathering. An amphitheatre, a pond, a planter box and a platform, are rustled together to provide for an evolving variety of family activities. This landscape moulds the internal spaces either side, making inside and outside inseparable.

photo_credit Tom Ferguson
Tom Ferguson

A micro courtyard is carved out of the main house, filtering an iridescent light into the kitchen and living room.

photo_credit Tom Ferguson
Tom Ferguson

The courtyard facades are augmented reflections of one another, like playful mimes. Uluru red brickwork gives the house and studio a landscape-like feel, whilst gently arcing ceilings demarcate internal spaces without the need for physical walls. Traditional formalities of the Victorian home are stripped bare into a series of continuously meandering spaces, while the new addition reveals the delicacy and ornamental qualities of the existing home.

photo_credit Tom Ferguson
Tom Ferguson

Private bedroom spaces are nestled upstairs, elevated away from the living rooms. Their entrance is denoted with a sky-lit existing stairwell.

photo_credit Tom Ferguson
Tom Ferguson

The rear studio accommodates for intergenerational living that was a strong aspect of the project brief, providing the foundations for ongoing family life. The dwelling’s scale and geometry contributes to the growing pattern of rear-lane dwellings in Boyce Lane, framing a new intimate public domain that will enrich our city over time.

photo_credit Tom Ferguson
Tom Ferguson

 

Material Used:

1. The Brick Pit – Recycled Brick – Shiraz Red

2. Custom Steel Doors

3. Cedar Sales - Cedar Cladding Painted With Cutek Extreme Oil (Black Colourtone)

4. Tongue & Groove – Oak Flooring – Raba Colourway

5. Bisanna Tiles – Grey Tile – 54 Sc Cendre Natural

6. Brodware Tapware

Projekt-Kredite
In diesem Projekt verwendete Produkte
JAIMA HOUSE
nächstes Projekt

JAIMA HOUSE

Privathäuser
Cariló, Buenos Aires Province, Argentina - Bau abgeschlossen in 2020
Projekt anzeigen