Nublado House

Nublado House

Architekt
Vincenzo Design Studio
Standort
Aguascalientes, Mexico | View Map
Projektjahr
2020
Kategorie
Privathäuser
Paulina Ojeda
Produkt-Spezifikationsblatt

ElementMarkeProduct Name
Kitchen PanelsGrupo Tenerife
Luxe Cuzco Silver
Luxe Cuzco Grafitt
Motion Sensor Led Lighting System & Storage UnitHäfele
Pull Out Storage Unit
Ceramic Tile FlooringInterceramic
Indiana Series
Gate Opener SystemMerik
7511W
Kitchen StoneMarmoletti

Produkt-Spezifikationsblatt
Kitchen Panels
Luxe Cuzco Grafitt, Luxe Cuzco Silver nach Grupo Tenerife
Motion Sensor Led Lighting System & Storage Unit
Pull Out Storage Unit nach Häfele
Ceramic Tile Flooring
Indiana Series nach Interceramic
Gate Opener System
7511W nach Merik
Kitchen Stone
nach Marmoletti

Nublado House

Vincenzo Design Studio als Architekten

The project concerned the renovation of a house located in the southeast of Aguascalientes, Mexico. Originally, the 4-storey residential house was in a state of extreme degradation and dilapidation. Therefore, it was necessary to carry out a comprehensive project ranging from the paint application to the modification of spaces.

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

The most important interventions were carried out throughout the ground floor, particularly in the living / dining room / kitchen spaces and the entire main access area / garage. The first intervention consisted of the demolition of the load-bearing wall that separated the kitchen space from the dining area. The intervention resulted in the spatial continuity of the three areas and brought more natural light into the interior. The kitchen design was performed with painstaking attention to detail. 

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

The design and construction premises of the kitchen were as follows:
Large storage capacity;
Zero upper cabinets;
Use of pull-out storage units for the best use of space;
Motion sensor led lighting in all cabinets.

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

The second intervention included the total modification of how pedestrians and vehicles access the house.

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

The new gate features 2 automated doors that facilitate vehicular flow. When the gate is opened, both doors hide inside a double wall. A third door slides manually and in the opposite direction of the other, previously-mentioned two doors, to allow access on foot.

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

The garden of succulents and agaves complements the building and enriches the access area of the house. At night, the lighting plays a very important role when the shadows of the agaves are reflected on the wall.

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

 

Originally, the house features primary colors, very different from those used in the remodeling project. The color palette used in the renovation project consisted of grays and whites. These colors were used in finishes, pavements, and the kitchen. Some furniture was painted in wood color to temper down any feeling of too cold a space. 

photo_credit Paulina Ojeda
Paulina Ojeda

Team:

Architect: Vincenzo Design Studio

Photographer: Paulina Ojeda

Caption
Caption

Materials Used:

Flooring: Interceramic ceramic tile – Indiana 15x50cm

Paint: Viniplus Ultra - Sherwin Williams

Bathroom appliances: 10-in round rainfall showerhead and basin - Moorefield

Automatic gate opener system: Merik Lift Master – Motor7511W

Sliding door system: Rail RMR – 300 Master Rail, CMR-300

Lighting: Motion sensor led lighting system - Häfele

Kitchen: Granite New Silver Grey, Brazil - Marmoletti The stone Co.;

Panel premium luxe cuzco grafitt – Grupo Tenerife/GTEC;

Panel luxe cuzco silver – Grupo Tenerife/GTEC;

Pull-out storage units - Häfele.

Caption
Caption
Projekt-Kredite
Featured Projects
Latest Products
News