The Haute
Chalermwat Wongchompoo (Sofography)

The Haute

Ayutt and Associates design als Architect, Interior Designer, Landscape Designer and Lighting Designer

he living amidst the rapid growth of urban population and high rises in Bangkok, a critical question is raised: how can we adjust ourselves to live peacefully and privately in this speedily changed environment and life styles?

In doing so, how can we avoid losing contact with the amenities that megacity provides us and accessibility to the greenspace? A Bangkok-based well known architectural firm, Ayutt and Associates design (AAd) proposes an alternative design solution to mitigate this urban-dwelling problematic issue by crafting the home-office buildings called “THE Haute”, a self-sustainable work place and residence, to become new solution concept for next generation of housing development in Thailand.

The building concept is begun with simple idea as stacked boxes, between black stone box and aluminum box. These boxes are composed of 2 main functions as the working space and living space. The openable windows are designed for not facing each other to make the most privacy possible.

The sustainable environmental design aspects are considered thoroughly with the private oasis concept which responds directly to tropical climate of Bangkok. AAd gives the innovative design solution for this modern and sustainable living. All units are designed with the concept of living by own nature and also borrowing the green space from the neighbor’s view without losing both privacy. The key design concept is to create a 5 storey residence that gives the “Private Oasis” that shares the green space in vertically to the community and city. The trees are placed at every possible space in the building, creating the natural green character for building envelope. While the project is designed to maximize both the usable area and the open space of green area, their spatial relationship creates maximum ventilation and openness in responses to tropical climate without sacrificing privacy. The internal spaces are designed to enjoy their own private garden.This interwoven correlation of interior space and open space creates the sense of a private oasis.

The facades of the living spaces and bedrooms are still maintaining the signature of AAd’s façade design: using the air gap and aluminum panels to relieve the house from being heated as well as allowing sunlight and air ventilation to pass through. The facade acts as an insulation protecting solar heat gain from outside which is highly concern in tropical climate. When measuring the temperature during summer season, these panels help cooling down the 39 degrees Celsius outside to be at 26 degrees inside. This façade also provides the privacy by blocking view from outsiders or the opposite-units. The design aimed to provide full privacy from this dense surrounding while also being eye-catching, a landmark of this neighborhood.

Teilen oder Hinzufügen von The Haute zu Ihren Sammlungen
Projekt-Kredite
Architect, Interior Designer, Landscape Designer and Lighting Designer
Produkt-Spezifikationsblatt

Ancion - GBLF
nächstes Projekt

Ancion - GBLF

Büros
Rue des Ecoliers 3, 4020 Liège, Belgium - Bau abgeschlossen in 2020
Projekt anzeigen