The Orbit

The Orbit

Architekt
Vikelas Architects

LIANOU CHALVATZIS ARCHITECTS
Standort
Athens, Greece | View Map
Projektjahr
2020
Kategorie
Büros
Geschichten von
Elval Colour

L&L Luce&Light

The Orbit, the inspirational and green building in Athens.

Elval Colour als aluminium composite panels

The Orbit is a new office building in Athens, Greece. Designed by LC Architects and Vikelas Architects. A building that is characterized by modern and clean lines, with a sustainable facade solution dressed with etalbond in total 14,500m2. 

Materials used: aluminium composite panels etalbond®FR, etalbond®A2, with fire retardant and non-combustible cores, and arypon® functional coating system that deters dust and pollution particles to bond on the surface, reduces the surface energy, thus creating a hydrophilic surface that assists the washing away of dirt particles. 

Aluminium Composite Panels are coated with the purity colour of Acropolis White Low Gloss. 

Α sustainable building envelope results in a significant reduction of the primary energy consumption of a building for heating, cooling and maintenance, while contributes to improved appearance and longevity of the façade, roof and building envelope in general. In Elval Colour, we have developed a series of products that are committed to the improvement of the environmental performance of buildings, increase the sustainability of building facades and roofing, and reduce their impact on the environment by being fully recyclable at any production step and at the end of their life as well.

Orbit Urban Office Campus

L&L Luce&Light als Outdoor lighting

Der Orbit Urban Office Campus vereint auf originelle Weise die Funktionalität einer Büroanlage mit dem modernen, avantgardistischen Architekturkonzept der LC Architects & Vikelas Architects.

Um einen Gebäudekomplex mit besonders starkem Wiedererkennungswert zu schaffen, arbeitete das Architekturstudio bereits in der Planungsphase Hand in Hand mit dem Team aus Beleuchtungsplanern von Thanos Danilof.

Das Grün gibt bei diesem Projekt den Ton an, indem es harmonisch mit den geschmeidigen Linien der Fassade verschmilzt und die Anlage mit raffiniert angelegten Beeten aus flachwachsenden Pflanzen und Bäumen säumt. Zur Beleuchtung der Pflanzen in den Grünbereichen rund um den Campus fiel die Wahl der Lighting Designer auf Ginko: diese Strahler zeichnen sich durch einen hohen Farbwiedergabeindex (CRI >90) und Weißlicht 4000K aus und verfügen über vielseitiges Blendschutzzubehör, wie Wabenraster und Blendring.

Im Atrium, das auf dem Foto abgebildet ist, zieren Schattenmuster den Durchgangsbereich von der Grünanlage ins Innere des Gebäudes. Der Schatten wird von einem Strahler Ginko 3.0 mit 13°-Optik geschaffen, der mittels Erdspieß im Boden befestigt ist. Der Lichtschein ist auf die Baumkrone ausgerichtet, wodurch das Blätterdach in eleganten Hell-Dunkel-Kontrasten auf den Boden projiziert wird.

Read story in EnglishEspañol and Français

Projekt-Kredite
aluminium composite panels
Outdoor lighting
Landschaftsarchitekten
Produkt-Spezifikationsblatt

ElementMarkeProduct name
aluminium composite panelsElval Colour
Outdoor lightingL&L Luce&Light
Produkt-Spezifikationsblatt
aluminium composite panels
Outdoor lighting
Featured Projects
Latest Products
News