Troviscal House
Do mal o menos
Produkt-Spezifikationsblatt

ElementMarkeProduct Name
FramesGrupo Sosoares S.A.
SkylightsVelux
VELUX Sun Tunnel
Climatization SystemsENAT
Bathroom FittingsGeberit
FramesRocae

Produkt-Spezifikationsblatt
Skylights
VELUX Sun Tunnel nach Velux
Climatization Systems
nach ENAT
Bathroom Fittings
nach Geberit
Frames
nach Rocae

Troviscal House

M2.senos als Architekten

Troviscal village still has a rural character. The existing houses, generally isolated, and very often with a single-storey structure, reveal the agricultural fields. The house to be recovered, brought something new.

Perhaps it was not the most erudite architectural model - but it had a character. Probably built in the 40s or 50s, it reflected a language with Brazilian references, between the neo- neo-classical and the picturesque, stimulated by the wild garden and beautiful trees.

The challenge was to identify what mattered. Reinforce architecture without removing its coherence and taming the garden, without removing its spontaneity. To the main construction were added infinite smaller constructions, that were spread through the land, and that served to support the agricultural activities. The first decision was to isolate the main building and work from there with the awareness that it would be imperative to introduce new rooms.

This extension, to which the pergola and the garage are added, is a new volumetric body, that seeks a communion with the main house, not by assimilation but by continuity, through the interpretative mimicry of the architectural elements identified as fundamental: - The loggia (entrance) -

The room, with its octagonal window Consequently, the new volume leans against the main house and its shape reflects the design of the room, this time in negative, symbolically constituting the “outside room” in continuity with the garden, but that stands out from its surroundings. All formal work is based on experiences about the "arc", in different geometries and in different planes.

In a way, the architectural language of the house was synthesized. The blue color, found in the different layers of plaster overlaid, admittedly exuberant, has a double function: the coherence between the old and the new, as well as recovering its eccentricity in the relationship with the garden and the surroundings.

 

Material Used:
Bathroom Fittings: GEBERIT TECNOLOGIA SANITÁRIA, S.A.
Climatization Systems: ENAT - COMÉRCIO DE EQUIPAMENTOS E ENERGIAS NATURAIS, LDA.
Frames: GRUPO SOSOARES
Skylights: VELUX Portugal, Unipessoal Lda.
Frames: ROCAE, caixilharias em pvc e alumínio, Lda.
Woodword: SICAM, Lda.

Products Behind Projects
Product Spotlight
Nachrichten
Leclerq Associés lead a visionary redevelopment of utopian seaside resort La Grande-Motte
12 Juli 2024 Nachrichten
Leclerq Associés leiten eine visionäre Umgestaltung des utopischen Badeorts La Grande-Motte

Die südfranzösische Küstenstadt La Grande-Motte ist ein Zeugnis für moderne Stad... Mehr

Resident-financed apartment building in Buenos Aires adds to city’s heterogeneous landscape
11 Juli 2024 Nachrichten
Ein von den Bewohnern finanziertes Wohnhaus in Buenos Aires bereichert die heterogene Landschaft der Stadt

Juan Campanini Josefina Sposito ist ein junges Architekturbüro mit Sitz in Buenos Aires, Argent... Mehr

Kivinen Rusanen Architects completes an architectural Finnish substation with custom-made water-struck bricks
11 Juli 2024 Nachrichten
Kivinen Rusanen Architects stellt ein architektonisches finnisches Umspannwerk mit speziell angefertigten Wasserstrichziegeln fertig

Das finnische Architekturbüro Kivinen Rusanen Architects hat das Umspannwerk Tammisto in der s&... Mehr

Sunny ParkLife building by Austin Maynard Architects embraces community and sustainability
10 Juli 2024 Nachrichten
Sunny ParkLife-Gebäude von Austin Maynard Architects setzt auf Gemeinschaft und Nachhaltigkeit

Das australische Architekturbüro Austin Maynard Architects hat ParkLife entworfen, ein sonniges... Mehr

SALT Architects completes superior school extension in Stellenbosch using minimal resources
9 Juli 2024 Nachrichten
SALT Architects realisiert mit minimalen Mitteln eine anspruchsvolle Schulerweiterung in Stellenbosch

Das in Kapstadt ansässige Büro SALT Architects hat einen neuen multifunktionalen Anbau f&u... Mehr