American oak

An overview of projects, products and exclusive articles about American oak

Projekt • By Space Group ArchitectsPrivathäuser

Cerys' Palace in Crystal Palace

This project sits in the Church Road Conservation Area in Crystal Palace, South London and consists of a complete refurbishment of a beautiful, historic five-bedroom house and a rear extension.  Unlike with many other projects, the brief here was not to create more area but to enable the clients to fall in love with their home of 27 years again and to make better use of the existing space. This has been achieved by cutting down on circulation area, refurbishing existing bathrooms and moving some into new locations and by providing a more functional and generous kitchen with a new dining area that looks out onto the garden. Further to that we have also created a proper home office, in order to finally provide a nice, tranquil environme... Mehr

Projekt • By DesignIncRestaurants

Barossa Valley Estate Cellar Door

Der Direktor von Designlnc, Richard Stafford, entwarf 1999 die ursprüngliche Anlage des Barossa Valley Estate. Zwanzig Jahre später waren die Knochen des pavillonartigen Gebäudes mit seiner steinernen Rückwand und der gerahmten Aussicht auf die Barossa-Berge im Südosten und das Dorf Marananga im Norden fest. Die Innenräume brauchten jedoch Erfrischung, und den Räumen fehlte die Verbindung zu ihrer Umgebung. DesignInc arbeitete mit dem Landschaftsdesigner Paul Bangay zusammen, um eine Umgebung für das Gebäude zu schaffen, in der Architektur und Landschaft miteinander verwoben sind.                    &n... Mehr

Projekt • By Passos ArquiteturaWohnungen

Tatuí Apartment

Die Hauptherausforderung bei diesem Projekt bestand darin, dem in einer zentralen Gegend von São Paulo gelegenen Raum ein Hausgefühl zu verleihen, in dem der Kontakt mit der Natur immer präsent sein kann. Aus diesem Grund wurde die Verwendung von natürlichen Texturen und die Verstärkung der natürlichen Beleuchtung gewählt, wobei helle Farben vorherrschen, die mit dem in den Gärten vorhandenen Grün kontrastieren.   Mit der Renovierung der Wohnung ist der soziale Bereich zu einem großen Lebensraum für die Bewohner geworden. Küche, Esszimmer, Wohnzimmer und Fernseher sind miteinander verbunden und direkt mit dem Garten der Wohnung verbunden. Es ist wichtig zu sagen, dass die... Mehr

Projekt • By Studio weaveBüros

53 Great Suffolk Street

53 Great Suffolk Street is a 15,000 sqft workspace fit-out in Southwark for George P. Johnson, undertaken by Studio Weave and Architecture 00. The international experience marketing company required an EMEA headquarters that met their diverse range of operations. The two storey workspace is contained in a renovated and extended Victorian warehouse that was designed by Hawkins Brown Architects.   Our team worked closely to create a scheme that balances a palette of subdued, natural materials with vibrant colours and extraordinary forms, reflecting the diversity and richness of the 100-year-old organisation.   It was important that the design accommodated George P Johnson's working needs in an efficient and comfortable manner, b... Mehr

Projekt • By Fox johnston architectsKindergärten

Waranara Early Learning Centre

Located in the ever-evolving Green Square precinct, the Waranara Early Learning Centre provides much needed day care for young residents in the local community. The project involves the adaptive reuse of a heritage-listed outpatients building into a 74 place Early learning space. A complex brief as well as a sensitive client has resulted in a challenging project. Careful attention has been placed on the overall useability of the Centre resulting in a cohesive and robust design bridging old and new. The integrity of the existing building has been retained - breathing new life into the structure – and a contemporary wing housing the entry, playspace and wraparound verandah has been grafted onto the original shell.   This permeabl... Mehr

Projekt • By Taylor Pressly ArchitectsPrivathäuser

Oreo House

Das Oreo Haus ist ein Spiel von Form, Textur und Kontrast. Taylor Pressly Architects wurden beauftragt, das Innere eines neuen, von CLP Architecture entworfenen Wohnhauses zu entwerfen. Die Wendeltreppe mit ihrem glatt verputzten Kork, die sich von der untersten Ebene des Hauses zur oberen Terrasse schraubt, wird zum zentralen Punkt des Entwurfs. Zu beiden Seiten der Treppe befinden sich auf allen Ebenen schwarze, strukturierte Kastenformen, die die Weichheit der Spirale betonen und eine kontrastreiche Komposition bilden, während Sie sich im Haus bewegen.   Mit Betonböden und -decken werden Weichheit und Wärme durch die Verwendung von amerikanischer Eiche und 2pac matt-weißen Schränken erzeugt.   Die... Mehr

Projekt • By Ewert LeafBars

There Cafe

Das als gemeinsamer Treffpunkt konzipierte Gathered Cafe ist ein erbauliches und authentisches Angebot an Gastfreundschaft, das durch die Stärke seiner architektonischen Umgebung unterstützt wird. Untergebracht in einem Wollgeschäft aus dem 19. Jahrhundert, zelebriert das schlichte Interieur den industriellen Charakter des Ortes, während es gleichzeitig neue Interventionen sanft überlagert; eine Entwicklung seiner historischen Identität.   Ausgehend von der Vision, das ikonenhafte Gebäude des Kulturerbes in einen einladenden Veranstaltungsort zu verwandeln, wurde das Gant's (Pot & Pan, Gather & Tailor) mit einem dreifachen Auftrag beauftragt: die Qualitäten des Lagers zu würdigen,... Mehr

Projekt • By EL EQUIPO CREATIVORestaurants

PAKTA Restaurant

In the Quechua language of Peru Pakta means “union”; in this case the union of two cultures and their respective cuisines . The interior design created by EL EQUIPO CREATIVO emerges from this same idea, considering that Japanese cuisine is the basis of the nikkei gastronomy but wrapped in Peruvian tastes, colours, traditions and ingredients. With this in mind, the basic elements of the restaurant such as the bars, the kitchen and the furniture are designed with a clear reference to the architecture of the traditional Japanese taverns.   An explosion of colours evocative of Peru envelopes the space. This chromatic “second skin” is achieved by use of a direct reference to the Peruvian loom, offering a surprising... Mehr

Produkt • By MaxiplyMaxi Veneer

Maxi Veneer

Enjoy the beauty of natural timber veneers on ply or MDF With Maxi Veneer you can enjoy the benefits of plywood or MDF with the look and feel of solid timber. Take your pick of our six stunning veneers to make your project pop. Thanks to our state-of-the-art pressing line and pre-finishing, we can guarantee timber veneers of the highest quality. Maxi Veneer also comes pre-finished with our hard-wax oil for instant installation. There’s no need to restrict Maxi Veneer to joinery projects, it looks equally impressive on large-scale wall and ceiling installations. Enjoy the richness of solid timber without the cost! Mehr

Projekt • By Wiltshire Swain ArchitectsKrankenhäuser

Ashford Hospital Redevelopment

Ashford Hospital was successfully reshaped and designed through a site wide refurbishment, where contemporary interior architecture was injected into this multiple stage redevelopment.   With a brand new and transformed reception, administration, waiting area, amenities and pharmacy, the Hospital’s front-of-house facilities located on the Ground Floor were visually and functionally redesigned, effectively making way for an extension to the hospitals Day Procedure Unit, café and other patient services.   The Day Procedure Unit wasreconfiguredconsiderably to increase the capacity from 14 to 30 chairs. Withcontemporarypre and post surgery waiting areas, interview and preparation rooms, toilets, a new second stage rec... Mehr

Projekt • By Sanders & KingPrivathäuser

Lewisham House

Lewisham House umfasste die vollständige Restaurierung dieses klassischen viktorianischen Hauses auf höchstem Niveau als heutiges, funktionelles Familienhaus. Der Entwurfsprozess war eine Zusammenarbeit zwischen RBA Architects und den Innenarchitekten von Sanders & King.   Die Restaurierung und der Umbau dieses einzigartigen viktorianischen Hauses beinhaltete eine moderne Umgestaltung des verfallenen, denkmalgeschützten Hauses mit einem zusätzlichen Poolhaus/Kinderzimmer. Wir sollten es aus einer vergangenen viktorianischen Ära übernehmen, in der die Küche das unsichtbare, kleinste Element des Hauses war, und eine zeitgemäße Umgebung für eine 5-köpfige Familie schaffen, in d... Mehr

Projekt • By Mathieson ArchitectsPrivathäuser

Balmoral House

Located on the slopes of Sydney’s Balmoral Beach, this three level residence has been designed to capture views to the harbour, with a singular approach to architecture, interiors, and landscape.   The residence is entered at the upper level with an expansive living space which opens onto a covered terrace with views to the water and bushland beyond. An open kitchen is designed as a furniture element and features dark oak timber joinery and a custom 8-meter stainless steel bench with seamlessly integrated gas hob and downdraft exhaust. Four bedrooms, each with ensuite bathroom and dressing room, are located on the ground level below and open onto terraces and garden spaces. A poolside lounge opens onto a terrace and a basalt st... Mehr

Projekt • By Casa100 | Arquitetura e DesignWohnungen

Apartamento dos Vergalhões

In the iconic neighborhood of Higienópolis, a reference in modernist buildings in São Paulo, this project stands out for the enhancement of space and its visual amplitude, for the natural light coming from the two large windows in the room, and for the combination of textures and materials selected to compose the spaces. The living room and kitchen walls were removed, connecting the two areas.   The only closure created in a hollow concrete element, separates with a discrete division that maintains visual permeability. One of the rooms was demolished and integrated into the social area and now houses the TV room. To create a separation between the living rooms and the TV, we developed a piece of furniture made with an i... Mehr

Produkt • By Douglas & BecALL OAK MIRROR

ALL OAK MIRROR

A Douglas and Bec icon. The All Oak Mirror’s minimal design belies its attention to detail. A steam-bent American Oak frame hangs from a premium leather strap, fixed by brass studs. Mehr

Projekt • By Mathieson ArchitectsPrivathäuser

Red Hill House

Red Hill House ist eine grafisch einfache Komposition, die mit einem einzigartigen Ansatz für Architektur, Innenräume und Landschaft entworfen wurde.   Von der Straße aus durch ausgewachsene Hecken verdeckt, wird die Wohnung von einem Vorplatz aus betreten. Ein doppelt so hohes Eingangsfoyer führt zu formalen Wohnräumen, die sich zu einem parkähnlichen Garten hin öffnen. Ein langgestreckter einstöckiger Pavillon beherbergt im Osten eine Garage und im Westen Wohnräume für Familien. Eine Loggia ist mit einem Schwimmbad, einem Dampfbad und einem Fitnessstudio verbunden. Die obere Ebene des Hauses beherbergt 6 Schlafzimmer mit Bad. Ein Untergeschoss beherbergt zusätzliche Park- und... Mehr