Cottage

An overview of projects, products and exclusive articles about cottage

Projekt • By 33BY ArchitecturePrivathäuser

SOPOT house

The project was designed for a young family of 4 people. The house was conceived as a country house with modern planning solutions of high comfort. There is a garage for 3 cars, a utility unit, a rough kitchen, and a large outdoor garden with swimming pool and BBQ area. 33bY Architecture The ground floor has a public function and there is a large two light living room, kitchen with dining area and guest bedroom. On the first floor there is an intimate area which includes 2 children's rooms, a master bedroom with a separate bathroom and wardrobe, and access to the terrace. The facade is made of clinker bricks nelissen bricks and hpl panels Gentash. Reflective structures by Reynaers 86 series. 33bY Architecture 33bY Architectur... Mehr
Light shape
Riverside face
Entrance gap
Vertical rhythm

Projekt • By studio mojo architecturePavillons

hidden face

The cabin echoes our early construction experiences. Here, we are developing the shelter around a unique material: wood. The material allows integration and discretion in the landscape. The rhythm is mimetic. The composition is enough to shelter from the wind, looks, or rain. This simple gesture creates a limit, an invitation and a panorama. The trees and the shelter don’t touch each other but interact and create vertical and horizontal limits. Caption The gap in between the two walls invites the walker to enter the shelter. Inside, the atmosphere is warm, you can stand, sit, lie down, rest. The trees foliage filters the sun rays. Our imagination is summoned, reminds us of childhood memories. Sitting, leaning against the wall, o... Mehr

Projekt • By MicroclimatPrivathäuser

Cartier House

A hyphen between past and present, the Cartier project is a testament to a couple’s dedication to honour the architectural heritage of a quaint cottage in the Plateau Mont-Royal by giving it a second life. Compact and nestled on a city lot with restrained proportions, including a narrow lateral passage and a small green inner courtyard, the original house presented some challenges for its expansion. Meeting the clients’ desire to connect the indoor spaces to the exterior spaces without losing the home’s existing charm and intimacy would be no small feat. The architectural response thus articulated itself around a balance of old and new with conservation and modernization treatments of the exterior facades and of the home&... Mehr

Projekt • By 33BY ArchitectureWohnlandschaft

BST House

Total: 800 m².Plot 1.50 hectare ⠀  Can you reveal the name "BST House"? What is the reason for the name, what is the associative row in the name? BST is an abbreviation for "Binary search tree", our client works in IT + house is located on a 1.5 ha forest plot, by associating these two facts we got this name. Could you tell us more about the customers' wishes in terms of style and functional solution? How did you get to know them? We got to know our customers thanks to our past projects in Bucha. The client observed a couple of our realized objects in his neighborhood and liked it. This is a young progressive family that travels a lot. Their main wish was to get a house + a guest house with a garage in a modern style and to p... Mehr

Projekt • By Solares ArchitecturePrivathäuser

Kahshe Lake Cottage

The story of Kahshe Lake Cottage started in 1987, when the parents of Solares’s own Tom Knezic bought the water-access property and built a small bunkie as a temporary shelter. Their goal was to then design and build their dream family cottage. When the 1989 recession hit, their plans went on hold. In 2015, Tom’s father passed away, and his mother decided that it was time to finish what they had started. The bunkie still sits on the original property, surrounded by outdoor projects created over the years, including the firepit, slack lines, bike trails, even a hammock zone. The new cottage is sited on the neighbouring property to the north, acquired more recently for this project. The site is full of forest and Canadian Shield... Mehr

Projekt • By LAVA ArchitectsGeschäfte

The Dream Lab

The "Dream Lab" transforms a 1830s cottage in Parramatta - a former lolly shop - into a dream-like, fluid, continuous space for writing workshops and storytelling to encourage creativity in kids in western Sydney. LAVA and the Glue Society have collaborated again to create a visionary space for the Story Factory, a not-for-profit creative writing centre for young people.   Chris Bosse, director of LAVA, said: “The architectural concept was to connect the four separate rooms in this heritage building with a continuous ribbon, to promote creative thinking with non linear solutions. Like pouring a bucket of creativity into the spaces, it flows throughout the rooms and splashes out onto the street.” ‘Dream Lab’ br... Mehr

Projekt • By Caleb Johnson StudioPrivathäuser

Pest Cottage

A new generation reimagines a piece of family history – Pest CottageOn-site of the family compound was a former work shed that had been converted into a sparse, yet beautifully located cottage, fondly reserved for unruly grandchildren to let loose. The latest generation to oversee the grounds saw potential to make the little retreat something modern and much more comfortable. The goal was to renovate the space without losing the original character or designing over family nostalgia.   Choosing moments that matter mostA very tight budget required being selective with changes that would have the greatest impact within the 950 sq ft space. Doors and windows were enlarged, allowing both light and views to become more prominent... Mehr

Projekt • By Pierce WideraPrivathäuser

THORNBURY RESIDENCE

Ein bescheidenes edwardianisches Häuschen in einer ruhigen Straße im Melbourner Vorort Thornbury wurde in ein lichtdurchflutetes und geräumiges Familienhaus umgebaut.                                   Die Vorgabe für das Projekt war, den ursprünglichen Charme des Cottage zu erhalten und es gleichzeitig in ein funktionelles und einladendes Heim zu verwandeln. Die bestehende Innenkonfiguration wurde in eine funktionellere Anordnung umgestaltet: Das Hauptschlafzimmer an der Vorderseite der Wohnung wurde beibehalten, aber ein neues Badezimmer wurde h... Mehr

Projekt • By Loader MonteithPrivathäuser

The Shieling

Internal rearrangement and extension to a historic cottage in a beautiful rural conservation village.   What was the brief? Having recently bought this charming old cottage in the heart of Fintry’s conservation area, our clients’ initial aspiration was to create a glass box pointing at the view: the Campsie Fells.   Together, we decided on a warmer solution to building in rural Scotland. We looked at the roof as a piece of Origami, with a glass clerestory below – protecting those views the homeowners were keen to elevate   What were the key challenges? Early liaison with Stirling Council Planning Department led us to a proposal that preserved elements defining the conservation area, like the white ha... Mehr

Projekt • By Cupa PizarrasPrivathäuser

Maison CP

Reinterpretation of traditions: building a house in Baden (France) The French municipality of Baden, located in the heart of the Gulf of Morbihan Regional Natural Park, offers a quality of life that is hard to find. In order to preserve and highlight the cultural and natural heritage, the buildings are obliged to follow strict regulations. Therefore, the main guide when designing this project by l’Atelier d’Ici was the compliance with existing rules. The developers and owners also had a couple of key ideas of their own: a contemporary house with plenty of light and large volumes of space.Twisting the tradition The local requirements dictate a number of the characteristics of the traditional cottages in this area of the French... Mehr

Projekt • By RX ArchitectsPrivathäuser

Old Redford Cottage

Old Redford Cottage is a 16th Century thatched farm cottage located in Peasmarsh, East Sussex. The project involved restoring the original cottage and renovating both the interior and exterior, then adding a new contemporary side extension.   The extension is connected via a frameless glass link which leads into a large kitchen dining space with glazing to the garden terrace. The gardens are substantial and vary in level, so the new extension has been partially sunken into the ground to reduce its impact and reference the elevation lines of the existing cottage. This is emphasised by the cladding details, which combines a horizontal bank and vertical band of bleached white larch to line through with the line of the existing thatched... Mehr

Projekt • By Nissen Richards StudioErbschaften

Dove Cottage

As part of Reimagining Wordsworth, the 2020 celebrations of the 250th anniversary of the birth of the great English Romantic poet, William Wordsworth, Wordsworth Grasmere has unveiled the first phase of a re-imagined visitor journey at Dove Cottage, Wordsworth’s former Lake District home. The newly-expanded Museum on the site, showcasing many of Wordsworth’s original manuscripts, will open in spring 2021 in a second phase of the project. Exhibition design and interpretative overview throughout is by Nissen Richards Studio whilst, in a separate commission, Nissen Richards Studio has also created a new Wordsworth Grasmere identity, encompassing all aspects of the site under the aegis of its governing charitable body, The Wordswort... Mehr

Projekt • By Damith Premathilake ArchitectsPrivathäuser

Holiday Home at Diyathalawa

In der Trockenzonenregion Sri Lankas im Landesinneren, etwa 2 Kilometer von der Diyathalawa-Militärausbildungsschule entfernt, befindet sich ein gemütliches, vom Architekten Damith Premathilake entworfenes Wohnhaus. Inmitten eines Kiefernwaldes auf einer Klippe gelegen, ist das Haus ein idealer Zufluchtsort für Entspannung und Kontemplation in einem Klima, das das ganze Jahr über eine Temperatur von etwa 20℃ (68℉ ) hat.   Die Struktur dieser Hütte ist das Ergebnis eines Umdenkprozesses, bei dem die bestehende einfache Hausmeisterhütte modifiziert und umgebaut wurde. Das hervorstechende Merkmal dieses Prozesses ist die adaptive Wiederverwendung von Holzpalettenkästen. Sorgfältige Detaillierung u... Mehr

Projekt • By Apparte StudioPrivathäuser

Curtain Cottage

A cramped, dark and damp Victorian workers’ cottage is transformed into a light-filled, flowing and uplifting home, while referencing original features of the house. The project is unique in that the architect was also its builder, so this provided the opportunity to test out ambitious ideas and their consequence during construction. One of the special aspects about this project is the play of contrasts between the modest facade and what lies inside. Like a veil of camouflage, the front gives nothing away of its contents and remains perfectly anonymous.   BriefA professional couple asked us to breathe new life into their recently purchased Victorian of 60m2. Due to budget constraints, all changes had to be made inside the exist... Mehr

Projekt • By Trevor McIvor ArchitectPrivathäuser

Severn Sound Cottage

Severn Sound Cottage überblickt den Horizont und die Wellen der wunderschönen georgischen Bucht. Dieses Projekt umfasst drei Phasen: das Haupt-Cottage, das Reno-Cottage sowie die Landschaftsgestaltung in der Mitte, die an die beiden Gebäude angrenzt, um ein nahtloses, zusammenhängendes Ganzes zu schaffen. Das zeitgenössische Design zeichnet sich durch große Dachüberhänge, eine offene Innenaufteilung und klare, einfache Details aus.   Das Haupthaus hat eine Deckenhöhe von 4m (13ft) mit Decken und Untersichten aus Douglastannenholz, unterbrochen durch freiliegende Holzbalken, die einen Rhythmus bilden und Sie zur Steinterrasse in der Mitte führen. Die meisten öffentlichen Räu... Mehr