APARTMENT XIV

APARTMENT XIV

Architect
studio razavi architecture
Location
Paris, France | View Map
Project Year
2015
Category
Apartments

Private Houses
olivier-martin gambier
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LightingMuuto
LightingFoscarini
Gregg
PlumbingHansgrohe SE
MillworkInvestwood
SanitarywareDuravit
PlumbingJacob Delafon

Product Spec Sheet
Lighting
Gregg by Foscarini
Plumbing
Millwork
Sanitaryware
by Duravit
Plumbing

APARTMENT XIV

studio razavi architecture as Architects

This small apartment (80 m²) was renovated for a very young couple, both passionate collectors, and their dog. Our concept was to invade the space by design! The existing context is that of a 150 year old Haussmanian apartment with a rigid layout (defined structurally) which we intended to disrupt so that ultimately its inner qualities are revealed. Programmatic clusters respond to specific client needs, creating a landscape inside the apartment and modify the perception of this very classical Parisian layout.

A guest sleeping loft sits atop the bathroom and Elijah enjoys his own sleeping totem right in front of the entrance door.

All millwork is wood fiber panels by Valchromat. We selected fiber panels because they were not only compatible with project budget but also because they allow for a great flexibility of use (field cutting, on site finishes & repairs made easy) and offer a variety of colors and can be easily repaired if scratched. The kitchen backsplash is marble patchwork of smaller pieces of leftover stone found a marble quarry in Portugal.

 

Material Used :
1. Heating: LVI
2. Floor and wall tiles: Mirage
3. Millwork: Valchromat
4. Plumbing: Duravit, Jacob Delafon & Hansgrohe
5. Lighting: Gregg by Foscarini & E27 by Muuto

Share or Add APARTMENT XIV to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Glasshouse Salon
next project

Glasshouse Salon

Shops
London, United Kingdom - Build completed in 2021
View Project