Barn House

Barn House

Architect
B2Ai
Location
Roeselare, Belgium
Project Year
2005
Category
Residential Landscape
Kris Vandamme

Barn House

B2Ai as Architects

The central principle for the farmhouse conversion is the relationship between the building and its outside space, and the connection with the surrounding environment.


The client was emphatic that tradition, innovation and respect for the landscape be combined in a single project. The structure of the landscape and research into rural building in Flanders stand in reciprocity to the design process and the final built environment.


Crucial in this thought process is that the landscape confirms the footprint of the buildings and farmhouses in origin and as tradition. Here respect and tradition create a need for a contemporary continuity, reflected in the search for a new meaning for the farmhouse in its varying scenic mutations.


The project is a spatial and architectural quest for methods to offer new perspectives in the relationship between landscape and architecture.

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Salisbury Villa
next project

Salisbury Villa

Private Houses
Herne Bay, Auckland, New Zealand - Build completed in 2016
View Project