Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
casa lui

casa lui

Architect
dep studio
Location
Paratico, Italy | View Map
Project Year
2013
Category
Private Houses
dep studio

casa lui

dep studio as Architects

The goal of the intervention was to solve the problems of water infiltration in the basement areas of the building through the creation of a gap that allowed aerated to remove the soil from the perimeter walls of the building. In the planning phase we immediately realized that the operation had to go beyond just resolution of the problem; It had the opportunity to upgrade their basements into disuse for a long time for the high percentage of humidity and also for the bad quality of the space and the lack of natural light. Thus came the idea of ​​creating a patio in the final stretch of the cavity to allow air and light to reach the basement areas. So it was possible to realize a large window can retrain a large local area now intended to play / relax. In addition, following a bold cantilevered staircase made of galvanized iron, you can directly access the garden. The rest of the cavity is characterized by demonstrating a strong personality resulting from the rigid architectural design and the use of reinforced concrete left exposed and galvanized iron, which is further enhanced by the seven skylights that provide soft lighting at any time of day. The portion of the garden the new intervention is recognized by the new paving slabs made to record in stone Piasentina with flamed finish and brushed and the new patio bordered by light to the basement with sheets of clear glass embedded flush with the floor.

Share or Add casa lui to your Collections
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Alta Chalet
next project

Alta Chalet

Private Houses
The Blue Mountains, ON, Canada - Build completed in 2015
View Project