Glacis Beisl

Söehne and Partner Architects as Architects

Long before the opening of Museumsquartier Vienna, Glacis Beisl was established on this site. It was rebuilt in 2004. The interior adopts the arrangement and materials of the traditional Viennese Beisl: dark wood, formica table tops, polished terrazzo floor and parquet around the bar.


In front of the restaurant one finds a green terrace under a group of old nut trees, which merges into the interior through a pergola and a wintergarden. The wintergarden is clad in coloured wooden panels, which faces and edges diffuse into teardrop shaped cut-outs - as a symbol of change, modernity and as a sun protection that casts an intriguing play of light and shadow into the interior. In cooperation with Arkan Zetynoglu.

Share or Add Glacis Beisl to your Collections
Project Credits
The Whitney Museum of American Art at Gansevoort
next project

The Whitney Museum of American Art at Gansevoort

Museums
Gansevoort, United States - Build completed in 2015
View Project