GWL Amsterdam

KCAP as Architects

An environmentally friendly and car-free residential area has been realized on the former site of the municipal drinking-water company (GWL) in Amsterdam. Owing to its strong cohesion and high density, the GWL site presents itself as a single, large-scale urban element in its surroundings. At the same time it is an open zone with residential blocks in the midst of greenery, an oasis of calm in the metropolitan chaos. The GWL site marks the boundary between the traditional housing blocks of the Staatslieden neighbourhood and the businesses and industry to the west. A few historic buildings and a water tower were retained, and these now form the eye-catching heart of the neighbourhood.

Share or Add GWL Amsterdam to your Collections
Project Credits
China Central Television (CCTV) Headquarters
next project

China Central Television (CCTV) Headquarters

Offices
Beijing, China - Build completed in 2012
View Project