Louis Vuitton Matsuya Ginza Renewal

Louis Vuitton Matsuya Ginza Renewal

Architect
Aoki & Shinagawa + Associates
Location
Ginza, Japan | View Map
Project Year
2013
Category
Shops
Daici Ano

Louis Vuitton Matsuya Ginza Renewal

Aoki & Shinagawa + Associates as Architects

Louis Vuitton Matsuya Ginza Façade Concept


The new façade of Louis Vuitton Matsuya Ginza is inspired by the history of Ginza, the city that used to be known for its art deco design. Ginza was the entrance of Tokyo, adjacent to Shimbashi, from which the very first railway station of Japan stretched to the port and led to the foreign Country. The “modern” atmosphere the forefront Ginza acquired derived from art deco patterns in relation to edo-komon, the pattern of traditional Tokyo and the highly abstract and stylizedgeometric pattern in repetition.


Based on Louis Vuitton’s damier, which also is a repeated geometric pattern, the façade of Louis Vuitton Matsuya Ginza becomes our first softer version of damier, imbued with delicacy and richness that is found in organism.


From edo-komon to art deco.Art deco to the soft damier. This is a journey to the history of Ginza.


Gentle bulges and dents elaborate the façade of opal beige reliefs. With these pattern, the façade reveals various appearances in sunlight, and also during the night, the LED lights behind the reliefs lit the façade to render another expressionreminiscent of Louis Vuitton’smonogram.


General Specification Exterior wall: 2-8F Aluminum Panel, Pearl paint Casting / Spinning / Cutting sheet assembling, LED lights 1F Limestone, Honed finish / Sandblast finish Entrance: Marble, Polished curve finish / Honed finish Super Clear Glass t12+12


Windows Metal frame: Stainless steel, Cross HL, Bronze color coating Glass: Super Clear Glass t12+12mm


Encaved Stone Villa in Antiparos Island
next project

Encaved Stone Villa in Antiparos Island

Private Houses
Antiparos, Greece - Build completed in 2021
View Project