PAROS AGNANTI HOTEL

PAROS AGNANTI HOTEL

Architect
A31 Architecture
Location
Krotiri, Greece | View Map
Project Year
2012
Category
Hotels

PAROS AGNANTI HOTEL

A31 Architecture as Architects

Built in the mid 90’s, the main part of this hotel complex is a typical example of the post-modern island architecture of its time. | The project | Paying their respect to the design principles the hotel had been built upon, while adding modern perspective and subtractive attitude, A31 professionals embarked upon expanding its premises in 2012. Soon after, the team created a new construction in the southwest side of the complex.


The project consists of a 45m² suite with surrounding space, balconies and an 125m² garden, a private pool/spa of 11,50m² and finally a 29m² double room with a 12,5m² patio.


White coating has been utilised in the outdoor spaces, while grey coloured cement mortar was used on the flooring and the bathroom (instead of tiles??).


| The suite | Having been inspired from the unique and unobstructed view of Paroikia guld, the A31 team created the inner space of the suite with a touch of influence from the art of sculpture. Therefore, while the different levels, the bed and the bath, the desk and the counters are all built-in and coherent with the floor and wall, they also create the graceful sense that they are totally detached.


Behind the built-in double bed, which seems to be delicately floating above a light beam, one can find the glass wall of the “walk-in” shower cabinet with the phototherapy unit and the deck floor. The image of an enlarged female face has been in printed on the glass wall, while on the background one can notice the consequent use of the hotel logo.


The shower bench is also a wall extension, while the custom made bath basins were designed and manufactured of white next generation concrete. The lighting of the room was carefully planned (ή designed) so as to create the feelings of serenity and calmness though the use of light “scenarios”.


| The double room| The double room consists of a 29m² space with a 12,50m² patio. The special attention to detail in the bathroom and the furniture, designed and manufactured by A31, its extraordinary lighting and the patio with the pergola, provide the visitor with the feelings of calmness and comfort.


Awards:- Participation in the 7th BIENNALE of Young Greek Architects – Benaki Museum Athens 2012.

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More