Pine Forest Pavilion

Pine Forest Pavilion

Architect
e2b arquitectos
Location
Muchamiel, Spain
Project Year
2013
Category
Pavilions
Enrique Agües

Pine Forest Pavilion

e2b arquitectos as Architects

The Pavilion was born from the desire for a place of contemplation and interaction with the natural surroundings: a lush landscape containing a forest of century-old pine trees.


The building was designed to take advantage of the highest qualities of the surroundings and to minimize the human footprint. As a result, the structure opens and closes as it adapts to the vegetation, opening to reveal a tree or embracing another within the interior. Glass surrounds the structure, which serve as both windows and passage ways to the forest. Boundaries are diluted, interior and exterior blend.


This single-level building ensures a small footprint as it adapts to an intentionally horizontal program suspended above the land. Its plan includes covered open spaces as an extension of exterior in the interior. The Pavilion constantly seeks to communicate with the exterior, thereby conveying lightness and harmony.

Share or Add Pine Forest Pavilion to your Collections
Project Credits
Photographers
Campus Dornbirn
next project

Campus Dornbirn

Offices
Dornbirn, Austria - Build completed in 2010
View Project