Perforated façade of infill house enlivens an urban Sydney street

Perforated façade of infill house enlivens an urban Sydney street

18 nov. 2020 Noticias

Designed by Atelier DAU, this unique architectural infill on an inner-city site in Sydney, Australia presents an ever-changing façade thanks to custom perforated bronze screens. Called the Chimney House, the changing nature of the exterior is on full display to the street, an urban area which until recently had one of the highest crime rates in the country. 

Tom Ferguson

In addition to a rear expansion and overall renovation of the existing terrace home, the infill at this property comprises a new single garage with a self-contained apartment above.

atelierdauchimneyhouse1cr.jpg
Tom Ferguson

Part artwork and part sculpture, the perforated metal screening allows natural light to enter the infill, whilst maintaining the privacy of the occupants. 

Tom Ferguson

Inside, the space features a conjoined living and dining area with a fireplace and a large eat-in kitchen. The tall ceilings and open floor space provide an extensive canvas for the art collection of the owner to be exhibited.

Tom Ferguson

Meanwhile, bold graphics within the ceramic floor tiles are carried through several rooms, creating a continuous pattern and impression of continuous space. 

Artículos Recomendados
¿Le gustó leer este artículo? Compártalo o agréguelo a sus colecciones