BC46 APARTMENT

BC46 APARTMENT

Arquitecto
Contell-Martínez Arquitectos
Ubicación
Valencia, Spain | View Map
Año Del Proyecto
2019
Categoría
Apartamentos
Mariela Apollonio

BC46 APARTMENT

Contell-Martínez Arquitectos como Arquitectos

The aim of the project is the refurbishment of a housing apartment designed by Javier Goerlich. The proposal adapts itself to the needs of the new users and their particular way of life, something recurrent in the “España llena” urban dwellings. The project starts from an impeccable scheme, typical of Goerlich's architecture. A quiet project is proposed, in coherence with the existing house.

photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio
photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio

Anachronisms are pursued regarding the new ways of live. The hall and the small entrance room work together, functioning as a multipurpose space. In this space, a perimeter piece of furniture is generated, creating cohesion between the different elements in the space and allowing a real flexibility of use.

photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio
photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio

The character of the former corridor changes, generating a complex element that makes a transition between the multipurpose space and the rest of the house. It works as a container, as a bookcase and as a library.

photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio
photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio

This housing apartment is one of the first concrete structure buildings in València. Due to its interest and spatial and structuring strenght, the concrete structure is completely visible, enriching the spaces. The original project used elaborate classic plaster moldings. This contradiction is understood as part of the building history and integrated into the project.

photo_credit Mariela Apollonio
Mariela Apollonio

Facilities are integrated into the construction without reducing the apartment height, using the old blind gaps to guide the facilities and ducts. A threshold that compresses the space without interrupting its continuity is generated in the living room access. 

Caption

Team:

Architects: CONTELL-MARTÍNEZ ARQUITECTOS

Photographer: Mariela Apollonio

Caption

Materials Used:

Interior furniture:  VICCARBE, INCLASS

Caption
Hoja De Especificaciones Del Producto

ElementoMarca
Interior FurnitureViccarbe
Interior FurnitureINCLASS Design
Hoja De Especificaciones Del Producto
Interior Furniture
por Viccarbe
Interior Furniture