Joliver11
Jose Hevia

Joliver11

Bonba Studio como Arquitectos

The apartment is located in a residential neighbourhood in the outskirts of Barcelona, inside a four story building. The goal of the project was to give the flat a new look, and since all the rooms have outdoor facing windows, to let the light enter the common areas as much as possible while creating more open spaces.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

The property which was originally built in the 90s was characterised by dark floors and several doors and walls which separated every room, as well as a service area and a large kitchen with a suboptimal arrangement. All of this made it difficult to appreciate the charm and potential of the  apartment. The  first step we took was to eliminate all those dividers that did not allow the light from the outside to come through and to re-organise the space by designing a series of volumes made of wood that act  both as pieces of furniture and space distributors, creating overall a lighter and more fluid space.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

Following our refurbishment, when one enters the house is welcomed in the hall by a structure made of natural wood, combined with lacquered wood and granite. Through glass doors, to which we added wooden handles to give them a floating effect, one enters the kitchen where the terracotta tones of the ceramic titles of 10x10cm, dictate the colours of the room, finished with a touch of black matt granite.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

We created an island in the middle of the kitchen with the cooker hood attached to the ceiling to let as much light as possible come through. A table has also been added made from the same terracotta tiles, to create a more intimate area, as the client likes having breakfast in the kitchen, taking advantage again of all the light that now comes through.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

Entering the living/dining room area through one of the corridors, the new wooden volumes distribute the space. In the dining room, panelled cupboards and a black granite vaulted niche which serves as support for the dining table are the protagonists. In the living area, a bench was built from side to side of the room with the same terracotta tiles, creates an altar-style area for the TV, following our client’s requirements.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

To give continuity to the whole space, we chose light grey microcement as the paving. A whitelacquered sliding door, which was created following the redistribution of the space, gives access to the bedrooms, where the flooring changes to natural oak. In the bedrooms we changed the floors, the lighting and the wardrobe, bringing them up to date and keeping them in harmony with the rest of the flat.  In the bathroom, the key elements used were blue ceramic tiles, oak veneer wood for the furniture and white silestone.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

In the main room at the back of the house, the client wanted to create an ample space that could accommodate any accessibility requirements that might be required in the future. We created a 5m long wardrobe that separates the bathroom from the sleeping area, and added the same detail as in the other doors of a solid oak handle. The bed is placed in the middle of the wardrobe wall facing the windows, as the client wanted to be able to wake up looking at the mountains.

photo_credit Jose Hevia
Jose Hevia

The main bathroom, created as a mini spa, features microcement in the floor and walls, and warmth is given to the space by using arabescato marble - with brown shades - and solid oak furniture.

Caption
Caption
Créditos Del Proyecto
Arquitectos
Fotógrafos
Hoja De Especificaciones Del Producto

Products Behind Projects
Product Spotlight
Noticias
MVRDV imagines mixed-use Pixel development in Abu Dhabi as an oyster
24 jul. 2024 Noticias
MVRDV imagina la urbanización Pixel de uso mixto en Abu Dhabi como una ostra

El estudio internacional de arquitectura MVRDV ha finalizado Pixel, un proyecto urbanístico d... Más

Atelier L’Abri’s design for minimal wooden pavilion embraces sustainable regeneration and self-sufficiency
23 jul. 2024 Noticias
El diseño del pabellón minimalista de madera del Atelier L'Abri apuesta por la regeneración sostenible y la autosuficiencia

El estudio de arquitectura y construcción Atelier L'Abri, con sede en Montreal, ha terminado... Más

Seattle’s Maritime Innovation Center: A catalyst for the Blue Economy
22 jul. 2024 Noticias
El Centro de Innovación Marítima de Seattle: Un catalizador para la economía azul

El Puerto de Seattle acaba de poner la primera piedra del nuevo Centro de Innovación Mar&iacu... Más

Monumental sculptures appear to embrace and support Fragment Apartments in Prague
22 jul. 2024 Noticias
Esculturas monumentales parecen abrazar y sostener los Apartamentos Fragmento en Praga

El estudio creativo praguense QARTA Architektura ha finalizado la construcción de un complejo... Más

Key recent projects by Baumschlager Eberle Architekten
22 jul. 2024 Noticias
Die wichtigsten aktuellen Projekte von Baumschlager Eberle Architekten

Baumschlager Eberle Architekten es un estudio de arquitectura internacional conocido por su integrac... Más

XISUI Design creates serene woven metal pavilion inspired by bird nest and eggshell structures
19 jul. 2024 Innovaciones
XISUI Design crea un sereno pabellón de metal tejido inspirado en las estructuras de nidos de pájaros y cáscaras de huevo

XISUI Design, con sede en Shanghai, es un estudio multidisciplinar con un equipo de arquitectos, art... Más