RESTAURANT L´HORTA

RESTAURANT L´HORTA

Ubicación
12600 la Vall d'Uixó, Castellón, Spain | View Map
Año Del Proyecto
2019
Categoría
Restaurantes
Historias De
Vitale

Vondom

INTERIOR DESIGN PROJECT | RESTAURANT

Vitale como Arquitectos de Interiores

The corporate interior design project carried out by Vitale begins with establishing a
global communication strategy that is synthesized under the axis "conscious
cooking". According to this, all the elements and settings of the brand are designed,
from the name to the design of the brand and the interior design.
L´Horta is a restaurant with a sustainable vocation that is based on the three basic
pillars of the common good: the product, the environment and society. The culinary
offer (whose speciality is pizza) is based on a clear commitment to healthy eating
and responsible consumption that offers fresh, seasonal and local products. With a
presentation prepared to be tasted without haste in a natural environment where the
colors, finishes and textures evoke the business philosophy.
Vitale takes as its inspiration the fields, the tillage furrows, the plots and the harvest.
The project aims to conceptualize an orchard plot using pure lines and figures, as
well as natural materials such as wood, stone, clay and plants.
It is a gastronomic space of some two hundred square meters with capacity for some
eighty diners. The wide hall has an area of high tables that serves as a waiting area
and a collection area for takeaway food orders. The kitchen has a hidden area,
however, the pizza area is visible from the dining room next to the bars following the
philosophy of conscious and honest cuisine.
One of the premises established by the managers for the project was to reuse as
much as possible the pre-existing building elements in the premises. It was therefore
decided to paint white the rustic adobe bricks that covered the pillars and some walls
of the premises. Vitale uses almost four thousand rustic bricks to form several
separating lattices and decorative elements based on traditional designs that
generate several environments and allow a practical use of a part of the premises for
the days with less affluence of clients.
The large format porcelain stonewqare flooring (120x120 cm) suggests different
substrates and soil types. The lighting in the perimeter zone features purposedesigned
lamps for the restaurant inspired by the canes that guide the tomato
plantations. These are solid wood rods that are hung up and intertwined with the
bulb wiring as a way of tying.
Lines of decorative acoustic panels that simulate the furrows of the earth and tillage
are suspended in the central area.

The premises have 2 very open facades with large glazed windows that provide
abundant natural light and a sensation of spaciousness inside. The project
introduces sound absorbing curtains that help counteract the reverberation of the
glass enclosures and generate good acoustics in the room along with the rest of the
acoustic elements installed in the ceilings. The curtains and awnings on the façade
allow controlling the light intensity during the hours of greatest sunshine.
The brand and corporate colors are part of the interior design. The business
philosophy of responsible and sustainable consumption is synthesized in short and
direct messages that are integrated into the restaurant decoration and are part of the
design of the menu.
The result is a comfortable, cosmopolitan space with great communicative and
evocative potential that revolves around the earth, nature, local produce and
conscious eating.

DATA SHEET
Project: L´Horta Restaurant
Location: Vall de Uxó, Castellón (España)
Interior design project and branding: Vitale
Area: 200m2
Furniture:
Resol
Vondom
Fameg
Floor tiles: Vives
Photography: Raquel Damiá / Vitale

Restaurante L’horta

Vondom como Fabricantes

L´Horta es un restaurante con vocación sostenible que se basa en los tres pilares básicos del bien común: el producto, el medio ambiente y la sociedad. La oferta culinaria (cuya especialidad es la pizza) se basa en un claro compromiso con una alimentación saludable y un consumo responsable que ofrece productos frescos, de temporada y locales. Con una presentación preparada para degustar sin prisas en un entorno natural donde los colores, acabados y texturas evocan la filosofía empresarial.

Este espacio gastronómico tiene doscientos metros cuadrados que se dividen en dos zonas: un amplio salón en el que los comensales deleitan las elaboradas pizzas y la zona take a way y recepción en la que se han emplazado los muebles contract de Vondom, los cuales aportan a este espacio un diseño contemporáneo y urbano que combina a la perfección con el diseño minimalista de los maceteros Vela by Ramón Esteve.

El diseño interior de este restaurante valenciano se ha basado en los campos, los surcos de labranza, las parcelas y la cosecha. El proyecto tiene como objetivo conceptualizar una parcela de huerto utilizando líneas y figuras puras, así como materiales naturales como madera, piedra, arcilla y plantas.

En definitiva, un proyecto contract en el que el interiorismo desarrollado por Vitale destaca por la elegancia gracias a elección del color negro del mobiliario, la sobria iluminación y la filosofía del consumo responsable y sostenible que se sintetiza en mensajes cortos y directos integrados en la decoración del restaurante y forman parte del diseño del menú.

Esta historia está disponible en varios idiomas.
Créditos Del Proyecto
Fabricantes
Arquitectos de Interiores
Productos utilizados en este proyecto
Hoja De Especificaciones Del Producto

ElementoMarcaProduct name
FabricantesVondom
FURNITUREFameg
FURNITURERESOL
FLOORVives Azulejos y Gres S.A.
Hoja De Especificaciones Del Producto
Fabricantes
FURNITURE
por Fameg
FURNITURE
por RESOL
The Workshop Bukit Merah
próximo proyecto

The Workshop Bukit Merah

Oficinas
Tech Park Crescent, Singapore - Construcción Completada en 2021
Ver Proyecto