Torbreck Apartment Renovation

Arquitecto
KIN Architects
Ubicación
Brisbane, QLD, Australia | View Map
Año Del Proyecto
2018
Categoría
Apartamentos
Hoja De Especificaciones Del Producto

ElementoMarcaProduct Name
Kitchen joineryCORIAN® Design
Spicy 965 Integrated Sink
LightingArtemide
Dioscuri
Sink mixerAstra Walker
Icon
PaintDulux Australia
Aquanamel Semi Gloss
Inspira Soft Vessel No Taphole handbasin Roca
SanitarywareLaufen

Hoja De Especificaciones Del Producto
Kitchen joinery
Spicy 965 Integrated Sink por CORIAN® Design
Lighting
Dioscuri por Artemide
Sink mixer
Icon por Astra Walker
Paint
Aquanamel Semi Gloss por Dulux Australia
Inspira Soft Vessel No Taphole handbasin
por Roca
Sanitaryware
por Laufen

Renovación del piso de Torbreck

KIN Architects como Arquitectos

El proyecto comenzó con el diseño de un banco de isla y se extendió a todo el piso. Nuestros clientes querían una cocina moderna de mediados de siglo inspirada en los Jetsons (disfrazada de bar). El fregadero y la placa de cocción se colocaron en la isla, para convertirla en un espacio de reunión conectado con las vistas. La mitad de las paredes de la sala de estar contienen un almacenamiento oculto que permite transformar el espacio en un comedor, una sala de recepción, un despacho tranquilo, etc.

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

El piso está situado en el emblemático edificio Torbreck de mediados de siglo en Highgate Hill. El hecho de tener un piso en un edificio de estas características guió muchas de las decisiones de diseño, dando como resultado un espacio vital digno de los Jetsons (la inspiración de nuestros clientes). La planificación se concibió como bolsas de espacio multifuncional dentro del volumen mayor del salón, espacios para complementar y mejorar la vida en plano (comedor, música, barra de entretenimiento, cocina, televisión, lectura). Cada uno de estos espacios está diseñado para proporcionar una conexión con la generosa perspectiva y la planificación espacial más amplia está configurada para mejorar la vista.

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

El cálido ladrillo y la madera del edificio histórico se complementan con un equilibrio de materiales modestos y artesanales en nuestro diseño, acentuado por los tonos azules de la fachada de Torbreck. Siempre que sea posible, tratamos de reciclar. Durante la demolición, rescatamos el mármol y la mayoría de los electrodomésticos de la cocina. El suelo de madera y los armarios son de madera reciclada de Kennedy. El resultado es un interior hermoso y funcional, una verdadera colaboración entre el artesano, William McMahon (ebanista), el cliente y el arquitecto.

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Materiales utilizados:

Kitchen walls

Walls painted with Dulux Wash and Wear Acrylic Low Sheen in ‘Whisper White’; skirting, trims, architraves, pelmets and passage doors painted with Dulux AquanamelSemi Gloss in ‘Whisper White’; ceiling painted with Dulux Ceiling White in ‘Whisper White’; Gaboon plywood panelling (fixed) overlaid with hoop pine half rounds, finished with Porters Paints Wood Wash in ‘Plain White’

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Kitchen flooring

Mixed recycled hardwood from Kennedy’s Timbers, finished with Bona Traffic in ‘Silkmatt’; Tretford cord carpet in ‘Freshwater 615’ with underlay

Kitchen joinery

Corian benchtop in ‘Glacier White’; recycled Carrara marble circular benchtop in honed finish; cupboard fronts (island)made with mixed recycled hardwood from Kennedy’s Timbers, finished in Feast Watson Fine Buffing Oil; cupboard fronts (walls) made with Gaboon plywood panelling (fixed) overlaid with hoop pine half rounds, finished with Porters Paints Wood Wash in ‘Plain White’; round finger pulls with brass backing; Blum cabinetry hardware

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Kitchen lighting

Explosion Chandelier from Pottery Barn; Artemide Dioscuri wall/ceiling light by Michele De Lucchi,and Castore Sospensione by Huub Ubbens and Michele De Lucchi; Caribou Sneaky White lights with white reflectors

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Sinks and tapware

Astra Walker Icon sink mixer with swivel spout in White; Corian Spicy 965 Integrated sink in ‘Glacier White’ with seamless under mount

Appliances

Fisher and Paykel fridge; Miele fully integrated dishwasher; Smeg Piano Design Four Burner Cooktop (existing) and Classic Aesthetic Thermoseal oven; Ilve Cylinder island range hood in Dulux ‘White Satin’ powdercoat finish with custom-patterned vent

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Furniture

Sideboard from Found Furniture fixed to wall; custom water-jet-cut marble over buffet

Bathroom walls

Vast Dove Grey Satin rectified wall tiles from Beaumont Tiles

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Bathroom flooring

Arcade Hyde Multicolour glazed-porcelain floor tiles from Beaumont Tiles Bathroom joinery

Recycled Carrara marble benchtop in honed finish; drawer fronts made with mixed recycled hardwood from Kennedy’s Timbers, finished in Feast Watson Fine Buffing Oil; round finger pulls with brass backing; Blum cabinetry hardware

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Bathroom lighting

Lighting concealed behind translucent acrylic suspended ceiling

Tapware and fittings

Brodware City Plus shower set (shower) and wall set with swivel spout (basin) Sanitaryware

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones

Sanitaryware

Laufen Pro A Back to Wall Pan with soft-close seat in white, Geberit Sigma 8 concealed cistern and Roca Inspira Soft Vessel No Taphole handbasin all from Reece

Other

Custom-cut shower screen

photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones
photo_credit Christopher Frederick Jones
Christopher Frederick Jones
Esta historia está disponible en varios idiomas.
Créditos Del Proyecto
Hillside House Leuven
próximo proyecto

Hillside House Leuven

Casas Privadas
Leuven, Belgium - Construcción Completada en 2016
Ver Proyecto