VMware Prom E

VMware Prom E

Arquitecto
Valerio Dewalt Train Associates
Ubicación
Palo Alto, CA, USA | View Map
Año Del Proyecto
2018
Categoría
Oficinas
Bruce Damonte

Opening up VMware’s Palo Alto Headquarters

Valerio Dewalt Train Associates como Arquitectos

VMWare’s existing headquarters at its Promontory campus in Palo Alto consists of five 80,000-square-foot two-story office buildings on a 29-acre site. The provider of cloud computing and platform virtualization software and services asked Valerio Dewalt Train Associates (VDT) to renovate each of the five buildings in a phased approach to allow for increased headcount, to promote collaboration and innovation among staff, and to transition from a reliance on private offices to 90 percent open offices and 10 percent private offices. In the three oldest buildings, private offices occupied the perimeter, with open offices stuck in the middle, cut off from views of the campus’s beautiful heritage oaks and redwoods.

                                                        

For the first phase, VDT renovated Promontory E as a prototype for revamping the rest of the buildings. As originally designed, each building had a two-story atrium surrounded by open offices, with no barriers to buffer work areas from noise from the atrium’s seating area. By moving conference spaces, the break room, and the game room to the heart of the building around the atrium, the renovation provides acoustic separation for the open office areas.

 

Large glazed doors open the conference rooms up visually to the atrium while protecting them acoustically. The existing break room was small and fully enclosed; the new one occupies a floating box open to the atrium, allowing for greater accessibility and flexibility of use and accommodating larger gatherings.

 

Placing open office areas along the perimeter frees up views to the campus landscape and brings in plentiful daylight. To continue the nature theme inside, VDT developed large wall graphics that represent constellations in varying degrees of abstraction throughout the offices.

 

To break up the large floor plates, workstations are organized into neighborhoods of about 40 each, separated by screens and an array of collaborative spaces. Strategic selection of acoustically appropriate materials, ceiling treatments, and floor treatments helps keep ambient noise down in work areas. The quad workstation layout is designed to handle benching should VMWare decide to further increase headcount. The renovation also replaced finishes to provide a warmer, brighter color palette.

Productos utilizados en este proyecto
Hoja De Especificaciones Del Producto

ElementoMarcaProduct name
Chairnaughtone
PendantFinelite, Inc.
HP-2 Indirect/Direct LED, HP-4 Recessed LED, High Performance Perimeter Slot (HP-WS), HP-2 Recessed LED
FabricantesV2 Lighting Group
Hoja De Especificaciones Del Producto
Chair
Pendant
HP-2 Indirect/Direct LED, HP-4 Recessed LED, High Performance Perimeter Slot (HP-WS), HP-2 Recessed LED por Finelite, Inc.
Fabricantes
Featured Projects
Latest Products
News