‬ architecture design

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ architecture design

Proyecto • By Srta. Rottenmeier Estudio de ArquitecturaCasas Privadas

Casa de Piedra

Cuando el deseo de una familia es vivir en una casa icónica y confortable, el diseño se convierte en Casa de Piedra. Ana Quirosa Ana Quirosa Ana Quirosa El uso de este material, perenne y duradero, confiere ese carácter contundente que toda vivienda debe tener y que transmite cobijo y hogar. El juego de volúmenes de madera y la cubrición de hormigón blanco enriquece y rebaja la rudeza de la piedra caliza, generando espacios más delicados, que protejen y arropan. Ana Quirosa Ana Quirosa La Casa de Piedra se establece como una pieza que aúna a partes iguales diseño y técnica, y permite generar un conjunto arquitectónico atemporal que enfat... Más
Defense Office_6
Defense Office_4
Defense Office_2
Defense Office_3
Defense Office_5

Proyecto • By GPM Architects & PlannersOficinas

Defence Office Complexes

With the ripples of the Covid-19 pandemic felt throughout all sectors of the economy, the architecture and construction industry has faced numerous challenges. Construction projects were stalled, and delivery dates were postponed, inevitably decreasing the number of new project launches and corresponding sales. When the entire construction sector was at a standstill, the Office Complexes at KG Marg and Africa Avenue proved to be an accomplishment. Completed in 12 months during the pandemic, the project has saved significant time and resources with its quick construction. Not only was the project completed in a record time during the pandemic, but it also provided employment opportunities to many laborers who had lost their jobs due to lockd... Más

Proyecto • By dasso Bamboo ProductsGalerías de Arte

Wuhan Huashan White Stones Art Museum

The symbiotic relationship between nature and space is the focus of thought when designing. Wuhan White Stones Art Gallery, inspired by the original stone shape, with white and gray as the basic color, visually dilutes the spatial boundary between the building and landscape. dasso Group Within the sculptural facade is a warm, quiet interior space, where geometric elements and natural light bring more layers to the building. The use of raw bamboo, cotton and linen, and plain concrete materials in the interior is compatible with the natural elements outside, creating a natural, warm, and vibrant space atmosphere. Through the opening treatment, light and shadow, breeze and greenery are skillfully introduced, blurring the boundary between... Más

Proyecto • By loft buroCasas Privadas

Enjoy the Silence

ste proyecto se implementó en el territorio de una casa familiar ya existente. Este acogedor chalet fue creado gracias a una combinación de opuestos: como un escondite para meditaciones solitarias y relajación del ritmo frenético de la vida o un lugar para reuniones cálidas con amigos cercanos y comunicación activa. Serhii Polyushko Desde el exterior, el edificio austero y minimalista tiene enormes vidrieras para incorporar el amplio y variado panorama del jardín al interior. El territorio colindante creó el paisaje mucho antes de la idea de su construcción. Nuestra tarea era adaptarlo armoniosamente al entorno existente. Serhii Polyushko El edificio sobre pilotes s... Más

Proyecto • By TAM - Guillermo ElgartCasas Privadas

Casa Celina

Una pequeña casa. Un terreno en el barrio Santa Celina, al sur de Mar del Plata. Un barrio jardín de La Ciudad. Un lote de centro/mitad de cuadra, que a pesar de tener una tipología pampeana, contaba con que la calle estaba muy por debajo de su cota natural. Al frente, una calle muy ancha y arbolada. Al fondo, al norte, un corredor verde público. Muy atípico y a su vez muy bonito, un espacio de recorrido peatonal. Obra Linda A pesar de los pocos metros del programa, buscamos variedad de recorridos, pudiendo llegar a todos los espacios a través de más de un camino a elegir. Estos caminos tienen comienzo desde un patio central. Para esto, excavamos el lote, extendiendo la cota de la calle... Más

Proyecto • By TAM - Guillermo ElgartCasas Privadas

Casa 60

MEMORIA Un plano horizontal suspendido y la línea de tierra atrapan el espacio donde se desarrolla la vida. El afuera, el adentro. El estar, el andar. El vacío, los llenos. Por medio de pliegues, los dos planos modifican su horizontal y descubren diferentes alturas entre ellos.  El vacío estaba y sutilmente fue atrapado para que una familia desarrolle su vida. Caption CONTEXTO -CLIENTE Una familia que decide vivir en la seguridad de un barrio privado de los tantos que surgen en las grandes ciudades de Argentina. -EL PROGRAMA Estar que permita diferentes formas de estar Comedor casi quincho que cuando se quiera se cierre al estar-comedor.                  &n... Más

Proyecto • By HOUSE PLANSAlojamiento

4 Bedroom House – 4B_3B_4G_568

A beautiful, modern north facing four-bedroom, three-bathroom home with three garages and an additional, separate, single garage. The north facing facades being made up of glass, this home makes maximum use of northern light to filter through the building and provide the owner with naturally lit environments. When entering the home, the sunken open plan living space on the ground floor is below an individual’s line of vision, directing ones focus out toward the views up north. A walk-in pantry, study, storeroom, and scullery can also be found on the ground floor toward the southern end of the building to supplement the north facing entertainment spaces. Upstairs we find four north facing bedroom with two of them having private dresser... Más

Proyecto • By Studio Gal GerberApartamentos

HT APR.

A 125 square meter apartment in the city of Ramat Gan that was planned and designed for a young and happy family :), a couple and two children (and one more on the way). GIDON LEVIN The apartment, was designed to address the family's routin and needs in the present and in the future. GIDON LEVIN GIDON LEVIN The renovation included redesigning part of the apartment's spaces, and the project included the planning stage, selection of materials, designing custom made carpentry and furniture, and furnishing and styling the apartment. GIDON LEVIN The project incorporated carpentry details and frames designed by the studio and executed by a carpenter and master locksmith. Caption Más

Proyecto • By Standard Studio - Interior ArchitectureTiendas

Ace & Tate Antwerp

Standard Studio was asked to design the new shop for Ace & Tate in Antwerp. Located at the Steenhouwersvest, adjacent to the Kloosterstraat it’s part of the vibrant area in the city centre. Caption At the facade of the building vibrant green ivy instantly attracts the eye of passers-by. Standard Studio has made the most of this alluring outdoor space by adding a small terrace directly outside the shopfront. As people stop here to rest and enjoy the surroundings their attention is instantly drawn inwards to the shop’s fresh, bright interior. Caption Caption On the main shop floor a plethora of natural light from the building’s large windows is enhanced by a playful use of mirrors. This provides the inte... Más

Proyecto • By Dobleese Space&BrandingAlojamiento

VIVIENDA PV1

Located between party walls in the old town of Catarroja, this three-level single-family home was born with the need to cover two premises that will mark the strategy of this project: on the one hand, to create a visual barrier on the façade to safeguard the views of the neighbours, given the narrowness of the street and, on the other, to organize the space in a studied way to provide ventilation and natural light to all the rooms of the house and, thus, help the bioclimatic contribution. María Mira After the first visit and subsequent analysis of the environment, a new conditioning factor would emerge, to provide dynamism and attractiveness to an environment of old and neutral buildings. To do this, the main facade is d... Más

Proyecto • By Elval ColourOficinas

Diamentum Offices

The new Diamentum Offices in Poland dressed with etalbond® A2 in Natural Bright Brushed Anodised, reveals the true 'essence of architecture'. Caption The minimal design of building is eye-catching due to the clean lines of etalbond® A2 ACP and the crystal structure, causing visitors a sense of pleasure. Más

Proyecto • By AtelierzeroApartamentos

S41

Este encantador piso, situado en el corazón del Barrio Chino de Milán, ha sido objeto de un proceso de transformación radical, conservando la disposición original de las paredes.Cada habitación tiene una alternancia de tonos fríos y cálidos, creando una secuencia vibrante pero acogedora y relajada. Matteo Losurdo De hecho, el interior se ha diseñado como una concatenación de espacios, unidos por una precisa elección de colores y materiales.A pesar del tamaño relativamente pequeño, el uso del color ha permitido crear diferentes situaciones y momentos interconectados entre sí. En el comedor, por ejemplo, las formas pintadas en la pared definen un... Más

Proyecto • By Atelier PRO architektenEscuelas Primarias

Primary school Pantarijn & Hindu Shri Krishna

On an unique location in Vleuten-De Meern, Utrecht, atelier PRO has designed a building for two distinctive primary schools: the public primary school Pantarijn and the Hindu Shri Krishna primary school. Unique, because a Roman limes (‘limit’) runs straight across the plot. And distinctive because both schools have their own clear-cut identity, yet simultaneously share a single building which presents itself as a recognisable unity. Marcel van der Burg Limes Approximately 1800 years ago, the limes served as an important route along the border of the Roman Empire; today it is considered to be a zone of high archaeological value. The ancient road runs through the De Meern district of Utrecht, straight across the plot of the... Más

Proyecto • By QUADRUM STUDIOBares

WHITE_COFFEE

White Coffee interior tells a history of how classic background can successfully interact with modern furniture and decor. At the background of plaster stucco you can see an elegant chandelier which is an uneven curve of freely suspended flexible neon hov Dmitry Chebanenko Dmitry Chebanenko Dmitry Chebanenko Dmitry Chebanenko Caption Más

Proyecto • By Latitud 10 ArchitectureCasas Privadas

Eclectic House

The concept of this residence goes from the eclectic idea in order to find a mixture between a colonial and contemporary trend. This is why it is sought to generate small garden spaces recalling some “zaguán” (hallway) and that in this way the different spaces have natural ventilation and lighting. Always on this same idea, we sought to use wood as a conductive thread along the internal spaces of the house to generate warmth. The aim was to generate unified open spaces to have a modern internal layout but keeping the privacy of the kitchen area. Latitud 10 Arquitectura Upon entering the lobby, it communicates directly with a small semi-private garden that we can glance through openings in the walls that simultaneous... Más