Courtyard

An overview of projects, products and exclusive articles about courtyard

NoticiasNoticias • 17 nov. 2021

Neri&Hu aspire to create a timeless architecture for the Chuan Malt Whisky Distillery

The two visitor experience buildings, part of a distillery and home for Pernod Ricard’s first whisky in China, are based upon fundamental geometries: the circle and the square. Chen Hao A circular tasting experience center is partially submerged in the ground. Three concentric brick rings mark its monumental presence on the site. Inside, a domed courtyard contains a waterfall pouring from an oculus. Five subterranean tasting rooms are placed around the courtyard. Chen Hao The restaurant and bar building is shaped in the form of a square. One corner of the cantilevered volume hovers over the river bank. An open-air courtyard frames its view towards the silhouette of Mount Emei. Dining space is arranged along the perimeter f... Más

NoticiasNoticias • 10 nov. 2021

Zaha Hadid Architects completes new global headquarters for Infinitus China

Located on the site of a decommissioned airport, Infinitus Plaza is an office complex that includes herbal medicine research facilities, safety assessment labs and a learning centre for conferences and exhibitions. Liang Xue Zaha Hadid Architects arranged the eight storeys building around central atria and courtyards. A nod to the symbol for infinity “∞”. The anchoring voids, together with a variety of shared indoor and outdoor spaces, aim to build a strong sense of community by visually connecting the different floors together. Liang Xue Each atrium is covered with an ETFE membrane. A network of sprinklers spray collected rainwater onto the roof when the membrane’s exterior surface is heated to 35°C.... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerOficinas

DU Office Flachgasse – Apartments

The former factory of metal objects Grünwald, built in 1907, was first transformed into a designer furniture store by Matthäus Jiszda in 1981. The building was once again restructured to house the offices of the Viennese branch of Dietrich | Untertrifaller. It has also been enhanced by two floors to offer a penthouse and two spacious apartments. Bruno Klomfar Bruno Klomfar The alignment recess is due to the load distribution of the cross-laminated beam-to-wall structure. The plan of the apartments adapts to these structural constraints and takes advantage of them: the supports on the central supporting wall and on the existing dividing walls allow clearing free levels as well as large windows on all the west facade of t... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House SCH Wolfurt

The single-story, barrier-free building forms a courtyard and embraces the old pear tree forming a private protected zone in this residential area. Visitors are welcomed into generous open living spaces with differentiated views. Bedrooms and bathrooms are separated and form a more private zone within the building. An office and wellness area completes the courtyard to the west; the attached garage shields it to the east. Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller   Más

NoticiasNoticias • 17 sept. 2021

MVRDV complete landmark courtyard building that combines intimate streetscapes with expansive greenspace

In Bordeaux, France,  MVRDV has completed Ilot Queyries, a courtyard apartment building that combines intimate streetscapes with expansive green space. The site is located to the east of the River Garonne and across from the city’s UNESCO World Heritage historic centre. Ossip van Duivenbode The courtyard apartment building provides 282 homes – including 128 for social housing – parking, commercial space, and a rooftop restaurant within a new neighbourhood of four buildings masterplanned by MVRDV alongside Joubert Architecture. Ossip van Duivenbode In line the ambitions of the Bastide-Niel masterplan, the irregularly shaped courtyard building fills the site to its boundaries, resulting in an intimately scap... Más

Proyecto • By MVRDVAparcamientos

Ilot Queyries

MVRDV completes Ilot Queyries, a courtyard apartment building that combines intimate streetscapes and expansive green space MVRDV has completed construction of Ilot Queyries, a courtyard apartment building providing 282 homes – including 128 for social housing – parking, commercial space, and a rooftop restaurant in an intimate urban setting with plenty of light, air, and a large collective green space. Located to the east of the River Garonne in Bordeaux, across from the city’s UNESCO World Heritage historic centre, the building is part of a new neighbourhood of four buildings masterplanned by MVRDV alongside Joubert Architecture. Ossip van Duivenbode The project is envisaged as a test-bed for the principles of the... Más

Proyecto • By Neumann Monson ArchitectsHospitales

GuideLink Center

Law enforcement, healthcare providers, and local government agencies joined to create a 24/7, low-barrier facility to provide intervention and treatment for substance abuse, mental health, trauma, and act as a winter shelter. These offerings are an important alternative to traditional police intervention for individuals in crisis situations. The voluntary facility is strategically located near other supportive services, as well as bus, bike, and pedestrian routes.  Cameron Campbell Integrated Studio   The building is organized around its three program elements – office, behavioral services, and shelter – and is punctured across its main facade with primary access points. Inviting entrances incorporate full glazi... Más

NoticiasNoticias • 27 ago. 2021

Spaarndammerhart housing project evokes Amsterdam School tradition with rich brickwork

In the Spaarndammerbuurt of Amsterdam, an early twentieth-century neighborhood rich with social housing in the Amsterdam School tradition, Korth Tielens architecten in collaboration with Marcel Lok_architect completed a contemporary interpretation of a housing block in the same tradition. Luuk Kramer The housing block replaces the former Spaarndammer school. A building that broke with the urban layout of the neighborhood. The Spaarndammerhart restores the original urban fabric by implementing an inner courtyard and reconnecting an inner street. Max Hart Nibbrig The rich masonry refers to the exemplary Amsterdam School buildings like het Schip, that is located around the corner. The block wrapped around the courtyard is clad with... Más

NoticiasNoticias • 8 jul. 2021

OMA thinktank AMO realizes Off-White store in Paris with a feast of textures

Like the earlier work of OMA, the Kunsthal in Rotterdam, the Paris Off-White store is a feast of textures and materials. The store’s distinct different atmospheres are conceptualized into the three architectural characters of the courtyard, the gallery and the flea market. Benoit Florençon The CourtyardA semi-circular vestibule of corrugated glass welcomes visitors into a reinterpretation of the typical Parisian courtyard. The sober space makes a calm and slow shopping experience of the women’s collection. The walls and floors are clad with white travertine.  Benoit Florençon The GalleryOn the second floor a luminous space with high ceilings and large windows houses the men’s collection. A fo... Más

Proyecto • By KUMA & ELSAApartamentos

One week of life

The life of a flower is short. This project expresses the fragility of a concentrated life from flowering to dispersal. We temporarily redesign the courtyard of the Hôtel de Mirman, a private residence built around the 13th century now transformed into apartments, and designated as a historic building. It is located on the Marché aux Fleurs square, the flower market square. In a narrow courtyard that frames the sky in the distance, eighteen lightweight units made of 2mm thick aluminum sheets are laid out together, as a forest. The tube is a vase that contains water and peony flowers, the bowl contains water and slate stones.  The weight of the water and the slate stones situates the center of gravity in the bowl, at the... Más

Proyecto • By design itAlojamiento

Courtyard House at Wani

Wani is located in the northern part of Otsu City, which is between Lake Biwa and Hira Mountains. It is a suburban residential area where people live leisurely, with the JR Kosei Line running north and south, giving good access to Kyoto and Osaka. We designed a small house on a hill in Wani. The owner is a dog lover who likes outdoor activities and whose hobby is swimming with his dogs in Lake Biwa on the weekends. The owner's request was to live with his pets and fully enjoy the scenery and atmosphere unique to Wani. We chose a one-story building with a courtyard so that he could stay outdoors while preserving privacy from the surrounding houses. However, even if it is a courtyard style, the view to Lake Biwa will be lost if it is surroun... Más

Proyecto • By AshariArchitectsApartamentos

Shimigiah Residential Apartment (Double Side)

“Double Side”-Shimigiah Residential Apartment was a building with no residents for years. At first, the new owner had decided to make some minor alterations in terms of improving the building’s elevations; but under the discussion between our team and the client, we could convince him to renovate all the interior and outdoor spaces.  The northern and southern access to the apartment was completely different. Considering the variety of effective factors on the elevations and also the inconsistency of two facades, each side is determined to have a unique but consistent design Regardless of all differences, some specific elements, materials and a unique color were shared on both sides, in order to provide single charac... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerOficinas

legero united campus

The legero united campus near Graz consists of two differently sized rings. Generous glazing, the facade of bronze-coloured anodised aluminium that changes in sunlight and the lushly planted inner courtyards blur the boundaries between inside and outside. The larger office ring can be topped up by an additional floor at any time. This meets the customer’s desire for a ‘growing’ corporate headquarter that can be extended in stages without producing a temporary measure. The result is a campus, a place with identity and great charisma, a dynamic and yet harmonious composition, at any time and in all stages of construction. The innovative campus translates the corporate philosophy of development and community into an overall a... Más

NoticiasNoticias • 18 ene. 2021

Boutique condominium development in Washington DC engages the street with playful façade design

In the Columbia Heights neighbourhood of Washington, DC, Kozo is a boutique condominium development that playfully blends nature with the built environment. Kuhn Architect An urban infill project by P.T. Blooms Development and Jonathan Kuhn Architect, the eight-unit development offers the opportunity to live in a walkable neighbourhood close to many city amenities. And with a mind to engaging the urban realm, the building’s distinctive façade features playfully staggered, black-framed balconies that project from a white masonry façade, resulting in a clean and modern look with contrast in both colour and depth. The interplay of balconies versus void further provides visual interest and a sense of engagement with th... Más

Proyecto • By WarmlyYoursCasas Privadas

Heated Paver Entryway

These homeowners planned for almost every outdoor surface to be heated with a snow melting system. From their driveway to their courtyard, every paver is installed over a radiant heating system design to melt snow all year-long. Learn more about this project in our Showcase Más