House

An overview of projects, products and exclusive articles about house

Proyecto • By ADNBACasas Privadas

House in Dumbrava Vlasiei

The house in Dumbrava Vlăsiei stands between the forest and the park like a threshold: a simple volume placed perpendicularly to the length of the site, creating a front yard towards the south and the park and a backyard towards the north and the forest. Laurian Ghinitoiu Occupying almost the entire width of the plot and as little as possible from its length, the house orients its two long sides towards the two privileged views of the natural landscape. Laurian Ghinitoiu The house thus functions as a narrow, permeable limit between the two courtyards, allowing daylight to penetrate all across its width. The volume steps back from the street, leaving way to a future patch of garden with birch trees, magnolias and lilacs. Lauri... Más

Proyecto • By Marc Thorpe DesignAlojamiento

Edifice Upstate

Edifice Upstate is a Design & Build agency in the West Catskills focused on the design and development of affordable ecologically sustainable homes. Founded by New York based award winning Architecture and Design studio Marc Thorpe Design in partnership with local builders and sustainable technology companies. The intention behind EU is to provide a turn key solution in owning an affordable contemporary home with integrated sustainable technology. We believe that we need to take responsibility for our energy consumption by taking control of our own power. Tomorrow will be less so we focus on quality not quantity. Our goal is to build a future systemically integrated with nature for ourselves, our children and future generations. Capt... Más

Proyecto • By shenakhteh studioAlojamiento

gelekoh villa

gele koh villa on a 680 m land with limitations such as occupancy level, occupancy and employer demands, based on an outside and inside interaction approach, privacy, control and pulling the green space into the building through failure in the work body. , Creating multiple pop-ups to continue visual communication from inside to outside of the building and vice versa, thereby dimming the boundaries inside and outside and extending the horizontal part of the first floor body to the outside with the help of a console-designed structure and the use of a roof rack as an element. Caption Active to define the second level of life and not just as an inactive element to interact with whatever The more inhabitants above ground level.Private vi... Más

Proyecto • By dayala e rafael arquitetosCasas Privadas

FM HOUSE

Lightness and modernity. With a façade extended to the full width of the plot, the FM House was organized according to an essential set of overlapping volumes that, through the structural plans highlight, sought to light the composition. leandro Moura estudio_onzeonze leandro Moura estudio_onzeonze The parti was based on he inversion of the traditional flow of middle of the block lots, bringing the leisure to the frontal façade, allowing the direct access to it and emphasizing the social interaction of the family, raising it as a highlight element that integrates the other areas of the house. leandro Moura estudio_onzeonze leandro Moura estudio_onzeonze The original topography of the land allowed the bui... Más

Proyecto • By GUILLEM CARRERA arquitecteCasas Privadas

CASA D'EN JAUME

El emplazamiento de esta casa forma parte de un tejido urbano de pequeña dimensión que presenta una forma triangular en planta y que queda encajado y delimitado por la autovía, la calle Rovira y Virgili, el cementerio de la ciudad y el paso por debajo de la autovía. Se trata de una área con unas características morfológicas particulares formada por parcelas de pequeña dimensión, la mayoría de ellas edificadas con viviendas de medidas reducidas construidas entre mediados y finales del siglo XX, a las cuales se accede mediante un vial de entrada y salida en forma de U, que a su vez contacta con una plaza interior. Debido a la dimensión de las parcelas, a la escasa di... Más

Proyecto • By OJAN Design StudioAlojamiento

Layers Villa

OJAN Design Studio OJAN Design Studio Layers Villa is located in Hashtgerd region in Alborz province with the area of ​​1200 square meters. This building has four floors and the area of ​​approximately 1200 square meters, including a reception hall, kitchen, dining room, four master bedrooms, a complete suite, sports spaces, swimming pool, service spaces, utility rooms, etc. In the initial analysis of the site, we realized that the climatic conditions of the area and the neighborhoods could be a threat to security and privacy in this house, which was one of the most important concerns of the design team in the first design steps of the project. OJAN Design Studio OJAN Design Studio The main idea of ​​the project is base... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House D in Dornbirn

Stüben, a steep mountain plot above Dornbirn, offers views over the Vorarlberg Rhine Valley, the alpine landscape from the First to the Swiss mountains and in the northwest over Lake Constance. The house captures the panorama with its largely glazed living area on the top floor, and in its formal language, it creates references to the architecture of traditional farmhouses. Bruno Klomfar Bruno Klomfar The found topography largely determines the concept of the house. A narrow path leads between old pear trees to the entrance on the lower level. The basement and the sleeping floor above disappear mostly in the terrain. The two stories are solidly constructed and show themselves as exposed concrete plinth. The distinctive canti... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House SCH Wolfurt

The single-story, barrier-free building forms a courtyard and embraces the old pear tree forming a private protected zone in this residential area. Visitors are welcomed into generous open living spaces with differentiated views. Bedrooms and bathrooms are separated and form a more private zone within the building. An office and wellness area completes the courtyard to the west; the attached garage shields it to the east. Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller Dietrich Untertrifaller   Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

Lake House

The house on the lake refers to the local boat and fishing houses and follows the tradition of rural construction by the water. Lightness, a low, wide roof structure and a strong emphasis on the horizontal determine the design. The timber construction, predominantly from local woods, is elevated to protect it from flood. The wooden porch surrounding the house widens to a terrace at the lakeside, completely covered by the steep saddleback roof. The vertical timber formwork of the facades is untreated, with wide glazing allowing generous views into the surroundings. Bruno Klomfar Bruno Klomfar Bruno Klomfar Bruno Klomfar Bruno Klomfar Bruno Klomfar Bruno Klomfar Dietrich Untertrifaller Dietrich Unter... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House H, Langenzersdorf

On the eastern edge of an extremely narrow site, this two story building is settled between two single-family houses. Road side, the garage with storage room slides into the slope forming a significant, typical boundary. A lateral concrete staircase leads into a narrow path that develops the property and leads to the house. Caption Caption The basement partly sticks out of the slope, giving way to the weatherproof main entrance, guest and children’s rooms and accomodating sanitary facilities as well as cellar and building services room. A staircase leads to the spacious, light-flooded living-dining-cooking area on the first floor. From the south-facing, largely covered terrace you can reach the garden in the upper part of t... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House P in Allgäu

On the edge of a densely built residential area in the Allgäu hills, we created a well-conceived wooden house for a variety of uses. The adjacent popular recreation and landscape conservation area prompted us to incorporate the surrounding nature into the design of the house. The new building follows the proportions of the desolate existing building from the 1960s. The staggered storey set back from the street communicates with the slope, whose original steepness we have restored. The restrained, horizontally structured architecture with a façade made of local wood blends harmoniously into the natural surroundings. Floor-to-ceiling glazing, visual axes and open living spaces that offer numerous views stage nature and bring it in... Más

Proyecto • By Atelier RZLBDCasas Privadas

Out(side)In House

As nature seeps through a crack of a stone, or as from a wound of one’s heart blooms a new, unforeseen joy and peace, a nameless empty room becomes a sanctuary, a small universe, where one’s soul can truly rest. Located near Scarborough Bluffs, the panoramic horizon of Lake Ontario, Out(side)In House offers a void that leads the inhabitants to see the inner horizon, suggesting life in its deeper meaning. Borzu Talaie   The house is broken indentedly at its center into two volumes, which are pulled apart and shuffled so that the breakages face the outside and the exterior walls face the central void. In this double-height atrium, natural light falls from the sky through a series of stepped clearstories, oriented to so... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House in the vineyards

The unique site of the house on a steep slope on the outskirts of Vienna captivates with a fantastic panoramic view over vineyards and local mountains to the Danube. With this in mind, we and the client pursued the goal of bringing this scenery into the house and making it a tangible experience.  Marc Lins Marc Lins Marc Lins A 36-meter-long glazed beam with an external graphite-grey steel structure floats 12 meters above the massive base, cantilevering freely. On the street side, the garage with storage and technical rooms is pushed into the slope. A staircase and an elevator provide access to the three floors. Taking the stairs, the wide overhang of the upper floor forms an inviting, covered entrance area that can als... Más

Proyecto • By Dietrich | UntertrifallerCasas Privadas

House K

In the far north of the Bregenzerwald lies the small community of Sulzberg on the ridge of the same-named mountain. We built a house on a steep slope in the middle of a densely built-up residential area, which makes perfect use of the limited plot of land. Due to the extreme slope, we have divided the spaces into three floors. You enter the house on the street side on the top level via a wide footbridge. Here you will find the garage, a small guest room and the spacious, open living room. Designed with maximum transparency and openness, it is only structured by the free-standing kitchen unit. The entire south front is glazed and, together with the terrace in front, celebrates the fantastic view over the Bregenzerwald to the high Vorarlberg... Más

Proyecto • By spillmann echsle architektenAlojamiento

Hause zur Sommerau, Uetikon am See

The listed Haus Zur Sommerau in Uetikon is situ­ated on a ridge in the immediate vicinity of school buildings, a community centre and the Uetikon Kirchenhügel. The property is defined by the large front garden with its bordered, circular “Brezelwegen”, garden beds, fences and historical garden gates and is a reminder of the prestigious buildings of the upper classes. The house was likely built in 1902 by Karl August Veit, architect of the Weissenrain schoolhouse, which lies in front of the building and with which it shares a strong resemblance – both are realised in the historical style. The house is characterised by its half-hipped roof, roof brackets and southeast-facing loggias. The conservation order incl... Más