Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project

Mezzanine

An overview of projects, products and exclusive articles about mezzanine

Proyecto • By LCA_Luigi Cafiero Architetti & PartnersCasas Privadas

Casa B.N.

The work commissioned was to renovate a small house located in the historic center of Follonica. The height limits and the stringent constraints to which the property is subjected have led to a calibrated work of double height of the internal floors and the study of new sources of natural light that do not impact on the facades. We immediately imagined exploiting the quality of the space by working inside the volume, whose limit is represented by the pitched roof, enhancing it and making it visible from every observation point of the house. Two main beams define the space of the small mezzanine and with a game of joints they support a secondary structure that frees the ridge of the roof from any structural element allowing it to maintain it... Más

Proyecto • By Fabrizio Cattaruzza e Francesco MillosevichAuditorios

Auditorium “Lo Squero”

The 19th century Squero, on the Island of San Giorgio Maggiore in Venice, is now home to an auditorium for 200 people, managed by the Giorgio Cini Foundation. The original building, in masonry, measures about 28.70 m by 17.70 m and is dated between 1830 and 1879; the reference model is that of the squeri of the Arsenale, therefore an open building, with arches on the main sides and large roof supported by wooden trusses. The restoration works of 1952 had radically changed the nature of the squero, transforming it into a closed building, inside which a reinforced concrete mezzanine and a thermal power station had been built. The project recovers the spatiality of the original squero, emptying the interior and freeing the fronts. The new... Más

Proyecto • By Atelier D’Architecture Michel FollonierCasas Privadas

Transformation in Ayent

This barn is located in the village of Ayent, in a rural setting. For centuries, this building has fulfilled these agricultural functions. Nowadays, a family decides to transform it into a home. The challenge was to keep the original gasoline while meeting current needs. By offering a fully glazed southern facade, we have highlighted the original construction. This contrast allows the interior spaces to be bathed in light. Inside, it was essential to keep as much of the original spirit as possible. The result is a marriage of stone, wood and metal that combines modernity with history. Más

Proyecto • By Graham Baba ArchitectsOficinas

Glympse

Occupying the third floor of a six-story, mixed-use building in Seattle’s Capitol Hill neighborhood, this project centered on how to maximize efficiencies (including budgetary constraints) for this technology start up while accommodating the existing office culture. Coming from a much smaller space, the firm had developed a pattern of work characterized by an unstructured work environment. The design focuses on creating a neutral background and armature in which the firm can shift and shape to their needs, including the repurposing of existing office furniture. The 9,068-square-foot space includes a 2,000 square-foot mezzanine, which the company uses for flex and breakout space. Design elements, including prominent integration of the... Más

Proyecto • By BW: Workplace ExpertsOficinas

HARELLA

BW transforms historic Harella House in London’s Clerkenwell into highly desirable Cat A office space BW: Workplace Experts has sensitively refurbished Harella House on Goswell Road in Clerkenwell. In total, six floors of lettable Cat A office space have been created for Chait Investment Corporation, within a characterful building, which now has three new terraced areas.   Harella House dates back to the 1930s, starting out as a garment factory for Harella Clothing Manufacturers. This enterprising firm was famous in its day for producing garments in a wider range of women’s sizes. The 55,000 sq ft building has large Crittall windows, which were intended to create natural light filled spaces that could accommodate large i... Más

Proyecto • By M+N ArchitectureOficinas

Khidmah New Headquarters

Khidmah New Headquarters - Yas MallAbu Dhabi, United Arab Emirates FIRM: M+N ArchitectureTYPE: Commercial › Office Shopping Mall STATUS: BuiltYEAR: 2019SIZE: 25,000 sqft - 100,000 sqftBUDGET: $1M - 5M The project consists of the full interior design of the new Khidmah / Provis Headquarters located on the 1st floor of Yas Mall, Abu Dhabi. The unit extends on three levels, with the main entrance at 1st floor (shop front), the main space at 2nd floor (reachable by internal escalators and elevator), and the board meeting room on the mezzanine level.The new Headquarters accommodate more than 200 employees over around 2,800 sqm of Platinum LEED certified offices.The design makes full use of the exceptional internal height of 5,35m a... Más

Proyecto • By LevelstudioOficinas

BURO.Space

BURO.Space is the headquarters of an international media company Buro 24/7 in Kazakhstan. The project pushes the limits and understanding of a traditional office as a place to work in, to a multifunctional space for holding events, public talks, film screenings and photoshoots, making Buro even closer to its audience and to the public.  By introducing a mezzanine level, we managed to increase the usable floor area and add auxiliary spaces to the program, exceeding the brief requirements. The program includes various working, gathering and relaxation spaces, as well as a central theatre stage for talks and performances.  The whole space is designed to be open, transparent and interconnected, with constant circulation of people, i... Más
Panoramic view of Observatory
Sky lounge entrance view
Sky lounge lounge
Sky lounge reception
Sky lounge restaurant

Proyecto • By Spores studioMuseos

The Observatory Theatre

Our response to the competition brief is to see the observatory as a theatre; where the roles of the observer vs observed are often in flux. Within the observatory theatre sits the sky lounge which is a freestanding volume of programmatic spaces ‘submerged’ into a man-made pool at the entrance of the castle. This move seeks to enhance the spatial quality of the new volumes while providing reflections of night sky into the interiors. From the outside, the sky lounge mimics a stage. It rejects stability in favour of movement, and rates delight over simplicity. The scenes of activities taking place across the divided interior spaces seem interconnected, and yet private.   At the end of the mezzanine restaurant enclosure, the... Más

Proyecto • By Lez. ArquiteturaApartamentos

Simpatia Apartment

The “Sympathy Apartment” is a 44m² duplex located in Brasilia, Brazil. The owners are a friendly and receptive young couple who love to cook and gather friends at home. They asked us to rethink the apartment’s spaces to fit all the equipment and furniture they wished to have. Ampleness and integration are the words that describe the new home. In the original design, the mezzanine occupied half of the upper floor. We decided to extend it to the end, increasing its area and leaving the lower floor entirely for social use.   Through the proposed integration between the floors, the project optimizes and proposes different uses for each one. The choice of timeless materials and colors such as wood, gray and fendi to... Más

Proyecto • By Atelier tao+cSalas de Exposición

JOLOR Showroom

Situado en el emplazamiento de una antigua fábrica de minería en Shangai, Ateliertao+c ha transformado un antiguo almacén de 435 metros cuadrados en un continuo mínimo, pero único, con un diseño espacial abierto. El edificio de una planta ha sufrido muchos cambios en su funcionamiento desde 1958, durante los cuales muchos de los personajes industriales originales fueron eliminados. Sólo las cerchas triangulares del techo y la ventana del buhardilla sobre el techo todavía tienen los indicios de cómo era el edificio de la fábrica en ese período.   Como una marca emergente de muebles en China, como las otras nuevas marcas en diferentes industrias hoy en d&iacut... Más

Proyecto • By Ewert LeafBares

There Cafe

Concebido como un lugar de encuentro común, el Café Reunido es una propuesta de auténtica y estimulante hospitalidad, atraída por la fuerza de su entorno arquitectónico. Alojado en una tienda de lana del siglo XIX, el interior, cubierto con una capa de pintura, celebra el carácter industrial del lugar, al tiempo que añade nuevas intervenciones, una evolución de su identidad histórica.   Basándose en la visión de transformar el emblemático edificio patrimonial en un lugar acogedor, la misión de Gant (Pot & Pan, Gather & Tailor) era triple: honrar las cualidades del almacén, fomentar el sentido de comunidad y contribuir al desarrol... Más

Proyecto • By BWM Architekten und PartnerRestaurantes

Sacher Eck Wien

For what is probably the most famous cake in the world, the Original Sacher Torte, it was to create an appropriate ambience – from this claim the finest corner of Vienna, the new Sacher Eck, was achieved.The famous Hotel Sacher, in its prime location opposite the Vienna State Opera, is a long-established family business that exudes elegance and charm. It unites classic Viennese design with its heritage as a world-renowned Austrian hotel and restaurant brand.On the foundation of a great traditionThe decision to refurbish the Sacher Eck was preceded by a long maturing process in which the scope and the design orientation were very carefully considered. The hotel and restaurant projects of the Vienna-based architecture firm BWM Architekt... Más

Proyecto • By Korteknie Stuhlmacher ArchitectenEscuelas Secundarias

Campus Cadix NKD

"fábrica escolar" con talleres y aulas El nuevo edificio en el Kempisch Dok Westkaai reemplaza un edificio escolar abandonado. La nueva gran escuela es un volumen compacto con techos característicos, repetitivos e inclinados cuyas formas se refieren a la estructura repetitiva de los techos de los cobertizos CAD que dan al otro lado de la calle. Consiste en un edificio con un total de seis pisos, de aproximadamente 16,4 m de profundidad, y cuatro alas ligeramente más bajas con tres pequeños patios entre ellas.   Ubicación: Cadixwijk, Anvers diseño: 2009-2017 construcción: a partir de 2017 cliente: Scholen Van Morgen / SO Antwerpen la estabilidad de los asesores: ABT Antwerpen cons... Más

Proyecto • By ROOM+ Design & BuildHoteles

Cities & Gardens

El Ciudades y Jardines es un edificio de 7 niveles situado en un hermoso lugar cerca del CBD de la Ciudad Ho Chi Minh. El edificio alberga una cafetería, ocho suites de alquiler y un jardín en la azotea. El sitio consiste en dos lotes de terreno idénticos de 4x22 metros cada uno con vista a un pequeño parque. El edificio está dividido en dos partes contiguas ya que cada lote de tierra es propiedad de uno de los dos propietarios que también son hermanos. La primera parte se construyó 6 meses antes que la otra debido a la financiación de los propietarios.   Saigón es una ciudad de multi-cultura y oportunidades. Cada año, la ciudad da la bienvenida a millones de visit... Más

Proyecto • By EL EQUIPO CREATIVOHoteles

KIMPTON VIVIDORA HOTEL

A hotel that offers a genuinely local experience, with unique spaces that reflect the Barcelona lifestyle, with a chic, cheerful and fresh atmosphere, just like the city itself.   Kimpton Hotels are unique boutique hotels, with no uniform brand design, offering genuine and local experiences. Kimpton Hotels like to describe themselves as a brand that “offers luxury without the attitude”, with locally loved restaurants and bars and a very personal style. The briefing was to create a Hotel with a local approach, handcrafted and custom-designed, with unique spaces that reflect Barcelona’s lifestyle and architecture.   GENERAL DESIGN STRATEGIES The design strategy is to create a dialogue between the Hotel and Ba... Más