Neutral material palette

An overview of projects, products and exclusive articles about neutral material palette

Proyecto • By AtelierzeroApartamentos

CDS

The project involves the renovation of an apartment located in a typical Milanese casa di ringhiera. Sara Magni Reorganizing the functions in a more organic way, the lower floor becomes mainly a service area (bathroom, laundry / guest room) while the main functions are moved to the attic floor. Sara Magni The creation of a small terrace overlooking the beautiful internal courtyard is also part of the design process, a moment of openness and contact with the outside that floods the new kitchen with natural light. Sara Magni The project becomes an opportunity to restore order in the physical space but also in the mental one: the space's design was accompanied by a long process of decluttering and selection of the many object... Más

NoticiasNoticias • 7 dic. 2021

High Desert Residence creates a sense of calm and refuge in balance with the landscape and sky

Providing a sense of calm and refuge in balance with the landscape and sky, this 4,300 square-foot home in Bend, Oregon is designed as a regular weekend getaway for a couple and their extended family. The house by architecture practice Hacker draws on the natural forms, colours and textures of the surrounding landscape which includes volcanic cinder cones, lava flows, and jagged mountains. Jeremy Bittermann The exterior palette of cedar, steel, and glass asserts a bold presence in the landscape with simple, shifting exterior plans. From afar, the cedar cladding that wraps the house appears monolithic. From up close, variations and natural imperfections in the wood reveal an organized pattern in tune with the rugged surrounding environ... Más

NoticiasNoticias • 8 sept. 2021

Dalit Lilienthal Interior Design Studio complete a ‘boho chic’ renovation to a central Tel Aviv apartment

Dalit Lilienthal Interior Design Studio in Tel Aviv, Israel, recently completed a fresh 'boho chic' renovation to an 80 SQM apartment in the centre of Tel Aviv. The studio is known for using simplicity as a guiding principle and playing with layout as the key driver in how a space functions.  Gidon Levin 181˚ Aesthetically, the client brief called for a relaxed vacation style feel. Functionally, it called for the addition of an extra bathroom and comfortable workspace area for the parents, and renovations to their child's room such that it could accommodate a sibling in the future.   Gidon Levin 181˚ Given the small envelope, storage solutions were also key.  In addition to space for items already in the home such... Más