Newyork

An overview of projects, products and exclusive articles about newyork

Proyecto • By Lang ArchitectureCentros de Exposiciones

Galerie Gmurzynska

Galerie Gmurzynska is a historic townhouse converted into a world class art gallery. Comprehensive renovation and addition to an Upper East Side townhouse for art gallery use, including a façade renovation, new stair, double-height lobby, roof monitors, and full-width glass elevator. The site is located on 78th Street between Fifth Avenue and Madison Avenue within the museum mile of New York. Darcstudio Darcstudio The project transforms the historic building to allow for new commercial use while retaining its historic integrity. A generous lobby welcomes visitors and offers a glance of the new stairway. A glass elevator infills the rear yard, and natural light filters through the entire building from above and through the... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureAlojamiento

Meadow House

A terraced 5,500 SF split level house is sited on the edge of a meadow within a 60 acre property located in the foothills of the Catskill Mountains. The property is a rich collage of natural elements, from rolling forested areas, and natural water courses, to a series of land depressions formed by glaciers. Darcstudio Darcstudio The house is designed with two parallel wings, and a central interior garden. The wings are connected on the north end by a stone volume that forms the house entry, and another stone volume on the south end where building services are located. Lang Architecture Lang Architecture The eastern wing of the house faces the meadow and includes a kitchen, dining room, living room, library, and an acou... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureAlojamiento

Lief Windham

Lief Windham is a conservation development with 9 single family homes and 18 duplex units. Alden Studios The Windham Homes are part of a development comprising 9 single family homes, and 18 duplex units, approximately 1/4 mile from the slopes of Windham Ski Mountain. The Single Family Home is designed with a large upper level great room, open kitchen and dining room to the east. On the west side of the house lies the master bedroom and suite. Alden Studios These primary living spaces are bisected by the main entry space which expands to a double height space with an open stair and full height windows with dramatic mountain views. At the lower level of the house is a den / family room, two bedrooms, a bathroom, laundry and storag... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureOficinas

Vault Partners

Vault Partners reimagines a 1950’s duplex as an office for a hedge fund. A 5,000 square foot office duplex penthouse with a 1,000 square foot terrace renovated as an office space for a hedge fund. The spatial sensibility and material selection were established by the 1950’s building, combined with the client’s vision, sophistication and extensive art collection. The terrace was designed in collaboration with David Kelly of Rees Roberts + Partners. Travertine slab walls and terrazzo floors define the entry, where a delicate steel and glass spiral stair leads to private office space above. Lang Architecture Lang Architecture An open work space is both warm, with walnut flooring and stunning views into mid-town Ma... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureCasas Privadas

Carroll Gardens Townhouse

This 4 story Italianate row house was was converted from a three family to a single-family house with original interior details carefully restored. The garden floor features an office and den, the parlor floor has a living room with custom window seat at the front and a kitchen and new steel balcony at the rear. The kitchen has custom painted cabinets and long narrow table. New steel windows with narrow subdivisions at the rear of the house complement the slender aesthetic of the balcony balustrade and cabinets. Ty Cole Ty Cole The fine wood period stair has been restored and leads to the bedroom floors. The master bedroom overlooks the street, with a generous dressing room and bathroom suite at the rear. The bathroom features cu... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureCasas Privadas

Chelsea Townhouse

Alden Studios Chelsea Townhouse combines modern and historic elements for refined living. Alden Studios Alden Studios Comprehensive renovation, addition and furnishing, including five renovated floors and a new rooftop addition for this Chelsea townhouse, located amidst six historic townhouses built by Clement Clark Moore. The townhouse was converted from a series of eleven dilapidated single room occupancy dwellings to a single-family residence. Alden Studios Alden Studios The project embraces the historic fabric of the existing building, with a refinement of detail and re-proportioning of spaces to create a fresh and cohesive language for the building. The rear façade is substantially opened with full hei... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureApartamentos

Downtown Loft

Nikolas Koenig Nikolas Koenig A 3,400 SF comprehensive renovation for a young couple who wanted to maintain their open loft space while having distinct functions, including a separate kitchen and private spaces. We created a service core within, and an open loft divided by free-standing monolithic cabinets, forming the required individual spaces. A thickened library wall divides the core from the loft, with deep casings, a kitchen pass-through, and a translucent glass library back forming passages and views, and allowing natural light into the core. Nikolas Koenig Nikolas Koenig Located within the service core is the entry, kitchen, laundry/utility, bedrooms, bathrooms and closets. The Living Room, Dining Room, Office a... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureCasas Privadas

Stuyvesant Street Townhouse

A 4 Story townhouse within the St. Mark’s historic district of the East Village was substantially renovated for a family within a short period of time. A successful project outcome followed a positive collaboration between our studio, the client and the project contractor, Think Construction. Ty Cole The project focus was the parlor floor where a central kitchen was created, flanked by a dining room on one side and a living room on the other. A large opening was created in the rear wall, where a tri-fold steel and glass door was installed. Ty Cole The historic stair was restored, with the exception of a stair segment in front of the new window wall, where a new steel stair was introduced to maximize light and visibility th... Más

Proyecto • By Lang ArchitectureAlojamiento

Black Houses at Hudson Woods

The black houses at Hudson Woods include a greenhouses, screen porches with outdoor kitchens, pool houses, pools, studios, garages and more. Matthew Williams All built elements are integrated into the natural landscape, and responsive to specific site conditions. Matthew Williams Natural materials are used, including local woods and stone, and structures are hand crafted with local labor. Jordi Biosca Integrity of the landscape is privileged over ease of construction, and a primary experience of nature is maintained. Matthew Williams Ty Cole Chris Mottalini Chris Mottalini Chris Mottalini Más

Proyecto • By Cosimo ScotucciGalerías de Arte

SPECTRUM

Visible light seemed to be pure, colourless and indivisible, but after the 17th century when Isaac Newton dissembled it through a prism, we have discovered that it is made by an infinite array of beautiful colors. So, is the Humankind! Every person is unique, every individual is a single shade in the full display of color that we call humanity. Is it possible to create an installation that celebrates people uniqueness while laying the foundation for an inclusive society of tomorrow? New York City will be the stage of a massive urban-land-art event for which the scenography is already set in place. SPECTRUM, requires that each screen and billboard of Time Square displays a single monochrome color, creating an ever-changing composition, s... Más

Proyecto • By Koko Architecture + DesignViveros

Scandinavia House

The American Scandinavia Foundation commissioned Koko to create a unique learning space in their New York City Headquarters in the Scandinavia House. Awarded by New York Magazine: “BEST OF NEW YORK” as the best indoor play space for children in New York City. The Center was designed to incorporate the best of Scandinavian design while emphasizing early childhood sensory perception. Más

Proyecto • By Mojo Stumer AssociatesOficinas

747 3rd Avenue

This space was originally built by The William Kaufman Organization in 1972 by renowned architect Emery Roth & Sons. This initial lobby received several awards and recognition's for its innovative design. It was very different at the time and very controversial. As the architects given the opportunity to renovate this unique space, the standards were high; we still wanted to be be sympathetic to the existing lobby for its unique character and transform it into something spectacular and state of the art to compete with new lobbies in New York City. The lobby was in dire need of an update, but we also did not want to lose the very unique individuality of the original design. In keeping with the initial design we maintained some of the avant-g... Más

Proyecto • By Mojo Stumer AssociatesOficinas

BWD

The BWD Group is one of the largest insurance brokers in the USA. Their many clients include the National Basketball Association and the National Hockey League. The BWD Group’s new 70,000 square foot office headquarters located in Plainview, New York, reflects this sporting clientele and athletic image throughout their new, exciting and creative corporate offices. From the overall interior architecture to the workstation layouts and design, every detail was designed to offer the best in workflow, personal atmosphere, acoustical, visual and thermal comfort. The 170 workstations 30 private offices were a collaboration among Steelcase, Knoll and ourselves. The executive level showcases their many sports and business memorabilia collected over... Más

Proyecto • By Mojo Stumer AssociatesOficinas

Cline Davis Mann, LLC Conference Room

Advertising agencies need to promote an environment in which creativity can blossom. The structure and design within the walls of an agency, such as Cline Davis Mann, need to compliment this creative process. Stretches of meshed stainless steel curved and cut to accentuate ceiling lines and tactically placed lighting is the highlight of this multi purpose conference room. A custom designed wood, glass, stainless steel and lacquer conference table flanked with ergonomic contemporary seating is the focal point of the room. The work area is also afforded with a touch screen digital media center for wireless audio, visual, telephone and conference control. The design encompasses visual, acoustical and thermal comfort creating a sustainable w... Más

Proyecto • By Mojo Stumer AssociatesOficinas

ENDODONTICS OFFICE OF DR. DAYANI

We recently completed this new endodontics office for Dr. Nima Dayani in Manhattan. Dr. Dayani wanted a totally modern state-of-the-art facility but that would still be light filled, very open and most of all, comfortable and welcoming to his patients. His vision was for a very open space, visible to his patients while still providing patient privacy for procedures. To accomplish the program and philosophy of the doctor, we incorporated a unique design featuring glass partitions and warm finishes that welcome patients and gives them total visibility throughout the space making them comfortable throughout their entire experience at the office. Privacy is achieved by etching the glass panels below the site lines leaving the upper portions tot... Más