Perforated metal

An overview of projects, products and exclusive articles about perforated metal

NoticiasNoticias • 3 may. 2021

Kulturbahnhof Aalen merges industrial history with 21st century architecture

The Kulturbahnhof Aalen brings together the city’s industrial history with 21st architecture by sensitively integrating historical building fragments with modern elements. The resulting civic hub now accommodates a cinema, theatre, and music school along with high-quality event halls. Brigida González The Kulturbahnhof is located in an area once known as the Aalen ‘Stadoval,’ which alongside other uses was a railway track area.  After a fire caused significant damage in 2014, only fragments of some historical groups of buildings and their beautiful sandstone facades remained. For a+r Architekten, the guiding principle of the project was to carefully preserve the remaining heritage while developing a cultu... Más

NoticiasNoticias • 18 nov. 2020

Perforated façade of infill house enlivens an urban Sydney street

Designed by Atelier DAU, this unique architectural infill on an inner-city site in Sydney, Australia presents an ever-changing façade thanks to custom perforated bronze screens. Called the Chimney House, the changing nature of the exterior is on full display to the street, an urban area which until recently had one of the highest crime rates in the country.  Tom Ferguson In addition to a rear expansion and overall renovation of the existing terrace home, the infill at this property comprises a new single garage with a self-contained apartment above. Tom Ferguson Part artwork and part sculpture, the perforated metal screening allows natural light to enter the infill, whilst maintaining the privacy of the occupants.&nb... Más

Proyecto • By YODEZEENBares

Par Bar 3

Urban Jungle by YODEZEEN in a bedroom Kyiv suburb Lots of greenery, natural wood and lively air — Par Bar is a new restaurant and bar in a residential area of Kyiv, created according to the principle of genuineness Osokorky is the urban residential district of Kyiv — one of its youngest urban areas. It is located in the south-east of the city, in its left-bank part. Back in the early 1990s this area was a village with meadows where local residents ranged, and today the millions of square meters are represented with concrete and metal. YODEZEEN architects were tasked with creating a unique concept for a residential area — a restaurant you can visit with your family in the afte... Más

Proyecto • By Estudio FloridaCasas Privadas

Zapiola House

ZAPIOLA HOUSE is a project located in Buenos Aires that begins with the request to build a new floor above an existing house and the consequent reorganazation of the rooms in the original building. The ground floor is freed from the existing walls in order to create a single open space where the kitchen, the dining and the living room are, facing the inner patio. The upper floor locates the bedrooms and, above them, a large rooftop is designed.   The challenge in this Project was how to assemble the original building and the new expansion. The premise was not to replicate the existing construction but to find a new language that brings both parts to balance. In this search , the original bricks from the facade and the patio were rest... Más

Proyecto • By toledano + architectsCasas Privadas

M Garden Duplex

This duplex is located in the first building floors of 70 years and has never been renovated. It has a private garden of 1000 m², which is rare in Paris.   The complete renovation, from the floors to the stairs, windows, etc ... The idea is to completely model the disposition to satisfy the needs of the family with 3 children, constantly improving the ventilation and the comfort for the winter.   In order to maximize the light and time it will be protected from heat in the summer, which has become the norm in Paris. The solar control properties are also the heat source for the entire apartment, offering innovative heating, smooth and comfortable solutions. In addition, the continuity at a level that allows the elimination... Más

Proyecto • By Letellier ArchitectesApartamentos

Côté Garonne, construction de 68 logements

The Côté Garonne project is ideally located on avenue de Muret, along the river of the same name in the heart of Toulouse. From the beginnings of the project, the Letellier Architects agency aspires to "re" structure the avenue with a construction adapted to the environment, aesthetic and quality both by its organization in plan and by the durability of the materials used. Objectives achieved. Composed of two buildings of 68 housing units, this architectural project energizes this essential Toulouse thoroughfare and combines with existing constructions. Between access to the Tramway line and to the dike, these city-center gateways have the specific characteristics of making all their envelopes visible and offer a promenade alo... Más

Proyecto • By MTMDESIGNRestaurantes

Italo Social Eatery

Italo Social Eatery is a restaurant and lounge by Funkadeli group in Shanghai. The aim was to create a higher level concept without losing the “funky Italian” spirit of their of the other group venues. As a multipurpose concept, it had to accommodate guests for lunch/brunch and morph into a dining/aperitivo/cocktail venue that goes till late at night. We took inspiration from the mid-century Milan and Rome. Those were the Italian golden years, with its innovative and optimistic design, Cinnecitta’s movie stars glamour and hedonistic spirit …  We wanted to take this ambiance  as starting point and reformulate it in a contemporary way. The Italo experience starts at the cinematographic staircase, wrapped b... Más

Proyecto • By Qarta architekturaOficinas

Five

"History meets future", declares the fitting motto chosen for the project Five, located in Prague 5 – Smíchov. A tram depot building occupied the project site, but that could have been called a relic even when it was built. While forming an important endpoint in the city transport system, complicated access had been its disadvantage right from the beginning. The depot building still looked almost exactly like when it was closed, years later when current renovations began. Previously it had proved too difficult to adapt for a new use, so it remained in a sort of permanent provisional state. It became impossible to keep the original curious technical program. The necessary connection to the city’s tram network was lost and... Más

Proyecto • By CO ArchitectsUniversidades

The Student Services Building at Cal Poly Pomona

Los arquitectos de CO diseñaron el Edificio de Servicios Estudiantiles (SSB) de 140.000 pies cuadrados como la nueva puerta de entrada al campus de la Universidad Politécnica del Estado de California (Cal Poly) en Pomona, aproximadamente a 30 millas al este de Los Ángeles.  La SSB da la bienvenida a los estudiantes registrados que se inscriben en los cursos y solicitan ayuda financiera, a los futuros estudiantes y a sus familias que se reúnen en el sitio para realizar visitas al campus, y a los ex-alumnos que son participantes activos en la comunidad del campus.  Los arquitectos de OC han cubierto el SSB con un techo de aluminio corrugado con costura vertical que se extiende a lo largo de dos estructura... Más

Proyecto • By Kostas Chatzigiannis ArchitectureTiendas

YAKAFU DIY Store

Anji, a picturesque town near Hangzhou, houses the flagship DIY store of a young Chinese brand.The design of the store is a composition of clear geometries in colorful and textured materials.The exterior of the store features back-lit blue, perforated metal surfaces, which make the facade stand out from its surroundings.In the store’s interior, the bar, service counters and display areas are organized in seemingly scattered terrazzo blocks of various heights and sizes.   The centerpiece is a large sculptural staircase in blue terrazzo that occupies a significantpart of the floorplan, giving the illusion of an interior atrium. This staircase seems to be growing out of a base of terrazzo blocks,which serve as a seating area. The... Más

Proyecto • By Plus tongtongHoteles

Drake Commissary

La comisaria Drake, que abrió sus puertas en junio de 2017, fusiona la instalación de producción de alimentos del hotel Drake de Toronto y otros establecimientos de hostelería con un restaurante de 140 plazas, una panadería, una despensa y un bar de la mañana a la noche. Situado en un barrio emergente del West End de Toronto, el Comisionado crea un centro social para los amantes de la comida y la cultura. En todo el establecimiento, una mezcla de arte y diseño ejemplifica el estilo Drake y crea un ambiente único y vibrante.   Trabajando con un histórico edificio de ladrillos y vigas (una antigua fábrica de condimentos), e inspirados por la adhesión del Comis... Más

Proyecto • By Dyer BrownOficinas

Winn Residential

Industry leader in residential property management WinnResidential (a division of WinnCompanies) needed new headquarters that would better support their workflow and team-based collaborative process while presenting a comfortable and welcoming atmosphere for both employees and guests. When the CEO told Dyer Brown‘s workplace strategy and design experts that the new offices should remind them of his favorite hotels, the architects responded simply, “Which ones?”   This was the start of a conversation that led to the recently completed 27,000-square-foot, three-story office interior for WinnCompanies at 1 Washington Mall in Boston, a modern, open, sunlit design that represents a significant change in venue from the ma... Más

Proyecto • By Tectoniques / Architecture & Engineering /Centros Culturales

La Maison des Arts à Charbonnières-les-Bains

A coiffured young ladyThe Maison des Arts arts centre is a new public facility in Charbonnières-les-Bains, a residential town to the west of Lyon. It is situated in the valley of a small river which runs through the town, along the railway line. The setting is green and leafy, with just a few sparse buildings surrounded by gardens.   The building blends into the site harmoniously. It is a generous project with careful attention paid to all four sides. It is also a solitary object which dialogues with its setting on all sides and through its overall silhouette. A hybrid structureThe project’s architecture is characterised by the tandem structure. The base, massive and mineral, which follows and absorbs the slope; and... Más

Proyecto • By CNTEZ architectsEscuelas Secundarias

International School Tumo

Idea We were faced with a difficult but interesting task from the head creators of the TUMO school - to create an architectural design of a building based on an iPhone. Minimalistic, technological and recognizable. Modern product design, mostly dictated by the development of technology, ergonomics and marketing is hardly imaginable in fundamental art and large shapes, but we tried the best to transform the principle and approach of design into architecture. The idea formed the basis of the whole project process: from the creation of furniture and interiors, as well as the elements of the facade and the choice of materials. We excluded any non-functional and unnecessary elements, had deliberately sought to contrast with the environment and... Más

Proyecto • By pod architecture + designFábricas

Rabbit Hole Distillery

For this unique facility -- a modern structure in an industry steeped in tradition -- the design team embraced the strategy “form follows process,” allowing the building to take shape in response to the bourbon production process it would house. The result: a distinctive, responsive building that shares its design and purpose equally with the building’s capacious copper and steel equipment.   Taking a cue from Louis Kahn’s Salt Institute, the overall form is divided into “service” (warehouse) and “served” (atrium and event space) volumes.  A public passageway navigates between the two without intruding on either before it ascends, on a meandering path, through the 60-foot-tall Manu... Más