Spatial experience

An overview of projects, products and exclusive articles about spatial experience

NoticiasNoticias • 6 dic. 2021

‘The Ledge’ by Wallmakers evokes a dream sequence of spatial experiences

Situated on the edge of a mountain in Peeremedu, India, ‘The Ledge’ by Wallmakers is based on a dream sequence of spatial experiences, drawing from a child-like whim to jump from the top of a cliff or the human desire to walk into the clouds from a mountain top.  Syam Sreesylam Blending with the natural landscape, the roof and external walls of the building are made of treated Casuarina poles. This is a fast-growing tree of the region that is typically considered to produce low-value wood and is thus often for scaffolding of fencing applications.  Syam Sreesylam A long span Casuarina-ferrocement composite roof is supported with the help of Casuarina trees planted in the central courtyard of the house. The C... Más

Proyecto • By BrigadaOficinas

Eclectic Office Gallery

This office design takes a unique approach by blending the formal, functional aspects of traditional workspace with strong, yet subtle design moves for an overall creative and unexpected spatial identity. Kofein’s primary function is to act as a pleasant workspace. However, its thoughtful spatial disposition of open and closed zoning allows it to serve as a gallery, a cinema, a coffee shop, or a place for fun and relaxation.The motif of “Kofein” has been translated into the reception desk by giving the impression of entering a boutique coffee shop, a small lounge area where people might have coffee or read a newspaper.   The work zone occupies the largest portion of the open floor plan, utilizing a flexible workspac... Más

Proyecto • By INNOCAD architectureExposiciones

History Museum Graz - Schaudepot

The client, a public institution in the Austrian region, Styria, needed a fresh concept for the History Museum’s permanent exhibitions and its entrance, housed within a significant historic building at Graz’s city center. The task was to present an enormous number of objects acquired since the Middle Ages and multimedia archives of the 20th century in an historic space that required careful treatment. The adaptation of the museum entrance required a solution that subtly enhance the entrance attraction of a previously very hidden and dark atrium. A custom iron “carpet” was laid over historic stone flooring with an aim to direct and offer a platform for exploration. The lighting installation above is created by Austri... Más