AEI

AEI

Architecte
EL Studio PLLC
Lieu
Washington D.C., DC, USA | View Map
Année du projet
2009
Catégorie
Bureaux
Pepper Watkins

AEI

EL Studio PLLC en tant que Architectes.

A classic modernist office building issue solved. An interior partition blocked access to light and air for employees open office area and isolated management from staff. Additionally, heavy and poorly designed furnishings placed against perimeter walls forced staff members to sit facing away from one another, impeding communication and flexibility. Boxes of supplies and marketing materials cluttered the remaining space. The solution was made found in three moves.

 

A smaller private office tucked into the corner and enlarged open office running from the perimeter window wall to the interior corridor wall which creates access to light and air. A custom ‘community desk’ made of standard furniture components which expands for additional staff or layout space; A workroom masked by a removable pre-fab modular frosted glass and aluminum wall masks storage and packing materials. Finally, the redesign of the office allowed for the reconsideration of identity and visitor orientation. An overscale wall graphic of the group’s signature kangaroo logo immediately welcomes visitors.

 

Material Used :

1. Knoll – furniture

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FurnitureKnoll
Fiche technique du produit
Furniture
by Knoll