Amhurst Road

Amhurst Road

Architecte
Edgley Design
Lieu
Hackney, United Kingdom
Catégorie
Maisons privées

Rubber House

Edgley Design en tant que Architectes.

The proposal was to knock down the owner’s existing studio, and rebuild an artist’s studio with better facilities, as well as a separate two bedroom house all within the same footprint.


The concept for the studio is for a shiny metal box, as a domesticated re-interpretation of an industrial shed. The industrial material reflects the working nature of the studio, while this is offset by minimal detailing to give the shell a domestic quality and scale

The main volume of the house is articulated as a black rubber clad box, tactile and seamless, in sharp contrast to the rambling greenery of the surrounding sites. A wall wraps around this as a separate element, forming rooflights to the hall and stair. Planting in front of this wall will give the appearance of a ’green wall’ almost entirely hiding the house from the view of neighbours.


The concept for the house is for a series of internalised experiences, that create a private retreat from the bustle of its Hackney Central location. There are few windows, and most daylight and sunlight is received from roof lights and the internal courtyard. This creates an introspective house giving complete privacy for the inhabitants, and preventing any overlooking to neighbouring properties.

Completed 2012


Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ATICOOL
prochain projet

ATICOOL

Appartements
El Poble-sec, Barcelona, Spain - Construction terminée in 2020
Voir le projet