Lincoln Street Residence

Lincoln Street Residence

Architecte
EL Studio PLLC
Lieu
Bethesda, MD, United States | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Maisons privées
Paul Burk
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Light Fixtures Delta Light
Plumbing fixturesAmerican Standard
paintBenjamin Moore
Door and Cabinet HardwareEmtek
Door and Cabinet HardwareHäfele
Door and Cabinet HardwareMKC Metall

Fiche technique du produit
Light Fixtures
Plumbing fixtures
paint
Door and Cabinet Hardware
by Emtek
Door and Cabinet Hardware
by Häfele
Door and Cabinet Hardware

Lincoln Street Residence

EL Studio PLLC en tant que Architectes.

This modest renovation resists the current inner-ring suburban trend towards demolition of older, smaller homes in favor of new over-scaled ‘farmhouses.’ The clients, a young family with two small children wanted more space for play and individual bedrooms but expressed a desire not to ‘lose one another’ in a home too vast or impersonal. Their one-story bungalow, a relic of the first wave of suburban development in this area, has been expanded through the careful integration of appropriately scaled additional program and volume.

photo_credit Paul Burk
Paul Burk

A carport and efficiency apartment on the first floor were removed to make way for a new addition containing a first-floor playroom and a partial second story with side-by side bedrooms for the children connected through a ‘Jack & Jill’ bathroom as well as a new Master Suite. The playroom’s double-height volume binds all of the above and provides access to the garden beyond through a covered porch tucked under the Master Suite. South-facing roof apertures capture and direct daylight deep into the north-facing playroom and porch. New expansive windows frame views to a mature Japanese maple tree in the yard.

photo_credit Paul Burk
Paul Burk

What are some of the architectural highlights of the finished home?

A carport and efficiency apartment on the first floor were removed to make way for a new addition containing a first-floor playroom and a partial second story with side-by side bedrooms for the children connected through a ‘Jack & Jill’ bathroom as well as a new Master Suite. The playroom’s double-height volume binds all of the above and provides access to the garden beyond through a covered porch tucked under the Master Suite. South-facing roof apertures capture and direct daylight deep into the north-facing playroom and porch. New expansive windows frame views to a mature Japanese maple tree in the yard.

photo_credit Paul Burk
Paul Burk

What were the chief goals of the project?

a. The clients, a young family with two small children wanted more space for play and individual bedrooms but expressed a desire not to ‘lose one another’ in a home too vast or impersonal.

b. To resist the current inner-ring suburban trend towards demolition of older, smaller homes in favor of new over-scaled ‘farmhouses.’

photo_credit Paul Burk
Paul Burk