Okura House

Bossley Architects en tant que Architectes.

Designed for a sensitive ridge in rolling countryside, this house was depressed three metres into the existing ridgeline to minimise impact on the sea views from the neighbouring sites.


Two separate buildings, linked by screens and lightweight roof, define the entry and pool area and help minimise the overall visual bulk. The main living wing has a central section of concrete walls and earth roof to replicate the original ridge when viewed from afar. From this ‘grounded’ element radiate the floating roof over the living areas, and a separate bedroom wing which cantilevers dramatically over the falling land.

Restaurant Eve's Kitchen
prochain projet

Restaurant Eve's Kitchen

Restaurants
Zürcherstrasse 39, Schlieren, Switzerland - Construction terminée in 2021
Voir le projet