Pink House

Pink House

Architecte
23o5studio
Lieu
Long Xuyên, An Giang, Viet Nam | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Maisons privées
Hiroyuki Oki

Pink House

23o5studio en tant que Architectes.

The project is designed for female host and sister. The project focuses on exploiting areas of light and transitions in modern living spaces. Closedness (privacy and security), expansion (discovery), tranquility (life), spatial experiences are continuously evolving.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

The living room and kitchen area are linked, open the whole view towards the pool, where the light transitions between day and night. The project is designed along the vertical axis of the plan , the bedrooms all have their own space and differences in feel. Each hidden corner in the house is a place to contemplate enjoying the natural values.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

• In our contemplation of a living space setting, we are always obsessed with Serenity, Silence and Imtimacy.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

• Ambiguity of danfinitions, ambiguity in the experience of Dimension and Proportion of space, and usage. A space constructed with a specific function, but able to serve many different functions, a neutral scene, activated by the user.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

• The space is separated into different layers with a homogeneous wash stone (granito) material inside and outside, blurring the boundaries, only the subject and the atmosphere surrounding the subject form solid. calculation of the space by purpose of use and each activity that takes place. Architecture has a special material relationship with human life, as a cover and foundation for the life that unfolds around it. A large opening with space connecting the sky and the building, has a metaphorical and evocative connotation of the small image of man before the vast nature. Functional spaces are compressed in a solid mass

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

• Light is intentionally set up with regions that directly and indirectly separate the space into different components: light, material, transition, tranquility, temperature, resulting field peaceful and familiar feeling with the atmosphere of traditional East Asian housing spaces. The stillness in space brings people to deeply feel themselves, towards one.

photo_credit Hiroyuki Oki
Hiroyuki Oki

Material used:

1. Toto

2. AA Windown

3. Terrazo

4. Thanh Hoá stone

Caption
Caption
Caption
Caption
Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsTOTO
Fiche technique du produit
Fabricants
by TOTO
Featured Projects
Latest Products
News