Quattro Canti Suites

Quattro Canti Suites

Architecte
Costa Architetti
Lieu
Catania, Province of Catania, Italy | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Hôtels
Salvatore Gozzo
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Interior lightingFlos
Interior lightingVibia
Interior lightingInnermost
Jeeves Wall
Interior lightingMoooi
Raimond II
FurnitureKartell
WallpapersArte

Fiche technique du produit
Interior lighting
Interior lighting
Interior lighting
Jeeves Wall by Innermost
Interior lighting
Raimond II by Moooi
Furniture
by Kartell
Wallpapers
by Arte

Quattro Canti Suites

Costa Architetti en tant que Architectes.

Quattro Canti Suite, an exclusive boutique hotel, is located on the first floor of St. Nicolella’s convent, a 17th century baroque building in the historical center of Catania. It consists of four suites: “Quattro Canti”, which owes its name to the famous "Quattro Canti" of the historical center of Catania, point of intersection between “Via Etnea” and “Via A. Di Sangiuliano”; “Duomo” that takes its name from the nearby cathedral of the city; Etna, like the volcano that dominates the city; Bellini, like the famous musician and composer.

photo_credit Salvatore Gozzo
Salvatore Gozzo
photo_credit Salvatore Gozzo
Salvatore Gozzo

We chose to give to the rooms a different connotation through the use of colors and materials emphasized by light. Great importance has been given to the wall covering, using wallpapers and furnishings, partly custom-made, embellished by the beauty of “Dedar” fabrics.

photo_credit Salvatore Gozzo
Salvatore Gozzo
photo_credit Salvatore Gozzo
Salvatore Gozzo

The aim of the intervention was to take care of the aspects related to technological innovation, while still respecting the tradition of the historic building.

photo_credit Salvatore Gozzo
Salvatore Gozzo
photo_credit Salvatore Gozzo
Salvatore Gozzo

Material Used:
1. Interior lighting: Moooi (Raimond II), Innermost (Jeeves Wall), Flos (Ktribe W), Vibia (Warm)
2. Wallpapers: Fornasetti, Arte
3. Fabric: Dedar
4. Furniture: Kartell

Partagez ou ajoutez Quattro Canti Suites à vos collections
Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Work & Co Office
prochain projet

Work & Co Office

Bureaux
Copenhagen, Denmark - Construction terminée in 2020
Voir le projet