South Melbourne House
Michael Kai

South Melbourne House

Mitsuori Architects en tant que Architectes.

This refurbishment of an existing double storey terrace house in South Melbourne opens up the entire ground floor and encloses an existing courtyard to create a communal multizoned family space that incorporates a lounge, quiet sitting room, and dining/kitchen areas. The family’s values of living and working together in shared spaces underpin this architectural design solution.


Our client requested that the design focus on the creation of interesting internal spaces that would allow the family to enjoy time together whilst also providing separate zones for studying, reading, socialising and relaxing.


A sculptural timber stair and mezzanine studio wraps around a sky lit void and acts as a central ‘node’ connecting the main living space with a first floor studio, concealed master bedroom and children’s bedroom zone. The existing concrete floor slab has been ground and polished to expose the dark bluestone aggregate, which is offset against crisp white walls and refined timber and stone joinery elements to create a light, serene space with a natural, relaxed feel.


This project was the result of wonderfully constructive relationship between us and a client whose strong values of communal family living transformed a compartmentalised Victorian style terrace house into an exciting and unconventional family home. The constraints of the existing building envelope and tight budget demanded simple, elegant design solutions that focused on the creation of joyful spaces for the family to inhabit.

Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
StoolTolix
Coffee TableVitra.
NOGUCHI COFFEE TABLE
FabricantsKWC
Fiche technique du produit
Stool
Coffee Table
NOGUCHI COFFEE TABLE by Vitra.
Fabricants
by KWC
iA Financial Group Workshop
prochain projet

iA Financial Group Workshop

Ateliers
Montreal, QC, Canada - Construction terminée in 2020
Voir le projet