Suissa Joiers Jewellery

Suissa Joiers Jewellery

Architecte
MOOM architects
Lieu
Andorra la Vella, Andorra | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Magasins
Histoires par
MOOM architects

CODINA
María Pujol

The Embassy by Suïssa Joiers

MOOM architects en tant que Architectes.

Project in shop windows and façade of The Embassy de Suïssa Joiers shopping center located on Av. Meritxell in Andorra.The premises consist of four levels with a total of about 2,000m² and a facade of 23 linear meters divided into three large windows.

photo_credit María Pujol
María Pujol

Inside we find a large high-end jewelery and watchmaker that has been a benchmark in Andorra for generations, as well as a watchmaker’s, perfumery and accessories workshop and the EL Diamant restaurant of the renowned Michelin-starred Chef Nandu Jubany. With all this we created The Embassy – More Than Jewelery by Suïssa Joiers, a slogan that we saw very clearly from the first moment.

photo_credit María Pujol
María Pujol

There has been an extension of the existing shop windows, an opening to the outside that was previously non-existent and a large LED screen on the façade as a claim and advertisement of what the center offers inside. All this to achieve the main purpose of the order; make the center visible and get the public to enjoy a unique place in Andorra.

photo_credit María Pujol
María Pujol
photo_credit María Pujol
María Pujol
photo_credit María Pujol
María Pujol
photo_credit María Pujol
María Pujol
photo_credit María Pujol
María Pujol

Suissa Joiers Jewellery - Andorra la Vella, Andorra

CODINA en tant que Architectural Mesh for cladding.

The Embassy shopping centre by Suissa Joiers in Andorra La Vella is located in the unique “Diamant” building, which has fourlevels and occupies a surface area of 2,000 m2. Its 23-metre-long facade is divided into three large shop windows that havebeen renovated by Moom Architects. The aim of the project was to give more visibility to the commercial building, so theexisting fronts were enlarged and a big LED screen was placed over the glass envelope.

photo_credit Roger Mas
Roger Mas

The exterior presentation to the public at street level has been designed to reflect what we are going to find inside: a high-endjewellery and watch shop. For this purpose, the walls have been covered with Codina Architectural's gold-painted stainlesssteel MIES R metal mesh. The 28 m2 of architectural mesh have been placed in waves around the opaque perimeter of theground floor and are bathed in LED lighting strips to enhance their brightness and act as a visual attraction.

photo_credit Roger Mas
Roger Mas
photo_credit Roger Mas
Roger Mas
photo_credit Roger Mas
Roger Mas
Crédits de projet
Architectural Mesh for cladding
Photographes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
Architectural Mesh for claddingCODINA
Fiche technique du produit
Architectural Mesh for cladding
Featured Projects
Latest Products
News