Takatu Hill House

Takatu Hill House

Architecte
RTA STUDIO
Lieu
Tāwharanui Peninsula, Auckland, New Zealand | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Maisons privées
Simon Devitt

Takatu Hill House

RTA STUDIO en tant que Architectes.

Located on the hilltop of the Tawharanui Peninsula, New Zealand, the Takatu House nestles into bush and overlooks Christian bay. 


Sitting lightly on its site and clad in dark cedar and burnt red steel, the house is simultaneously contextual and stands proud amongst the bush covered hills.


The construction is basic and robust, utilising standard profiled steel cladding and weatherboards over a timber framed structure. The sub floor framing and piles were left visible, enhancing the utilitarian character of the building and allowing for straight forward construction with minimal groundwork.


The linear plan incorporates a main living area in the centre, a covered outdoor living space at one end and two bedrooms at the other.


The house splays open with a dynamic angle toward the western view of the bay. With western orientation the house uses a series of exterior sliding screens to control the afternoon sun whilst providing a dynamic, ever changing elevation.

 

Materials used:

  1. Colorsteel Roofing
  2. Cedar Cladding
  3. Plywood interior linings and kitchen
  4. APL aluminium window joinery
Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Aluminium window joineryAPL
RoofingColorsteel
Fiche technique du produit
Aluminium window joinery
by APL
Roofing
Featured Projects
Latest Products
News