Tawharanui

Tawharanui

Architecte
RTA STUDIO
Lieu
Tawharanui, New Zealand
Catégorie
Logement

Tawharanui

RTA STUDIO en tant que Architectes.

Fifty years ago small enclave of Lockwoods were built on these beach front sites by our client’s parents and their friends. As the next generation has married and had children their old Lockwood became too small. In the spirit of the location and the scale of the Lockwood we created - in its footprint a - new building and mirrored it under a common roof to accommodate the 2 families. A third sleep-out building was located to complete the new arrangement of three buildings enclosing a variety of outdoor living spaces that can be used either privately by each family or communally as an extended family. A south facing water view heightened the challenge of this arrangement – open glass pavilions enable living on the north side – while views can be access to the south. A small stream flows under the house which ties the beach and pahutakawas in the southeast of the site to the native bush clad land in the northwest.

Featured Projects
Latest Products
News