White House

White House

Architecte
Bossley Architects
Lieu
Auckland, New Zealand | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Logement
Patrick Reynolds

White House

Bossley Architects en tant que Architectes.

The house is a progression of spaces which move from the southern entry towards the northern living areas, which open out dramatically to the sea, Rangitoto and Takapuna Beach.

 

A wall clad in vertical cedar boards greets the visitor outside the building, beginning as a fence on the left then morphing seamlessly into the exterior cladding. This surface of timber curves in towards the entry, then flows under a distinctive circular skylight above the front door, into the entry space. The cedar then flips to the right-hand side, continues along the gallery space and curves around to the right, to reinforce the opening out towards the view, and add drama to the expansiveness of the experience.

 

The clients requested a very warm house, so the upper level of the house has two parallel skylights which bring light and afternoon sun in to the living areas and upper bedrooms. These skylights peel up from the flat roof, and are lined with beautifully curving poplar plywood panels which float just under the white ceilings with a hidden strip of lighting for night time drama.

 

A stair of sculpted laminated treads suspended from rods leads down to the beach and the second lounge, bedrooms and theatre.

 

The palette of timber and natural light creates a warm and comfortable interior which contrasts with the sleek exterior of white pre-coloured fibre cement. The interiors play a supportive role to the fantastic context and the ever-changing colours of the sea and sky.

 

There are no terraces facing the sea: wide sliding doors enable the main living areas to feel like a verandah. The western terrace receives evening sun and is cut in to the form of the building to offer protection from the sea breezes.

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Furniture Kartell
Heating Escea
PaintResene
Fiche technique du produit
Furniture
by Kartell
Heating
by Escea
Paint
by Resene
CANTILEVER HOUSE
prochain projet

CANTILEVER HOUSE

Maisons privées
Q28X+64 Mosha, Tehran Province, Iran - Construction terminée in 2021
Voir le projet