Black glass

An overview of projects, products and exclusive articles about black glass

NouvellesNouvelles • 18 févr. 2021

Ateliers Jean Nouvel wraps a continuous spiral ramp with convex glass in between four granite pillars for Dolce & Gabbana’s new Seoul flagship store

Ateliers Jean Nouvel sets a cylinder of convex glass between four black granite pillars for the new Dolce & Gabbana Seoul flagship store. Located in Seoul’s main luxury retail street, the building is characterized by a continuous marble ramp that goes all the way to the roof terrace.  ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design Shoppers are invited up the spiral to discover the Dolce & Gabbana Collections in an interior dominated by black. Glossy black glass, gray concrete and black anodized aluminium contrast with warm mango wood shelves.   ©Dolce&Gabbana. Ateliers Jean Nouvel. Jean Nouvel Design The display made of a modular interplay of shelves and rods at different... En savoir plus

Projet • By Kavellaris Urban DesignMaisons privées

Ivanhoe House

Située dans la banlieue intérieure d'Ivanhoe, cette maison de banlieue moderne, apparemment calme et sans prétention, est installée dans ses douves de sable.  La maison est une savante orchestration de tensions équilibrantes qui a créé des moments merveilleux tout au long de l'histoire.   La maison peut être lue comme une conversation de dualités, de lourdeur et de légèreté, de public et de privé, de lumière et d'obscurité.  La première expression de cette tension est visible sur la façade de la rue, essentiellement deux formes bifurquées par un vide noir de double hauteur, qui forme une grande entr&e... En savoir plus

Projet • By Vibe Design GroupLogement

Pembroke House

A private beach house in Portsea by Vibe Design Group, designed to take in all of its surrounds – from passing ships in the distant bay views, to its immediate rural setting. The glass ends to the pool draw your eye to set the tone from the initial drive up. Behind a concrete fin, the ultimate pool deck that conjures a scene from a Slim Aarons photo shoot. Playing into the pool house style was the design for the guest retreat. The space sits at its own level while maintaining direct access from the lower storey. A recreational deck wraps the glazed walls which view back through the pool in one direction and across the tree tops in the other. Complete with veneer robe and a walk around ensuite, it’s the ideal retreat for guests. En savoir plus