‬ Design

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ Design

Projet • By The wall design studioAppartements

Apartment in Vake

Apartment is in the center of Tbilisi, most prestigious district and it has views to Vake park. The main task for designer was to create very colorful and calm space at the same time. Billy Bilikhodze photography Billy Bilikhodze photography Billy Bilikhodze photography The apartment is located on the 7th floor of a multi-story multifunctional building  The total area of the apartment is 210 sq.m. It Has an entrance hall, 2 bedrooms and 1 master bedroom with bathroom, 2 bathrooms, separate kitchen, living and dining rooms are together separated with electrical fireplace with water vapour an LED lights in the middle of the area. The Fireplace is equipped with water reservoir and an evaporator turns water to a mist &... En savoir plus

Projet • By The wall design studioCentres d'exposition

Exhibition design for "ANUGA"

In our project we wanted to merge Georgian heritage and modern  design together to show visitors our  point of view  how to keep together heritage sites and modern shapes . We have  minimalistic shapes with white metal frames and historic Georgian house named "Oda" in all 3 stands. Also in Georgia wine has religious and cultural significance. Georgia is one of the oldest wine regions in the world and is considered as the “cradle of wine.”  The inspiration behind the shape of the building comes from Fibonacci’s golden ratio. The universe is built according to “divine proportions” and can be identified in the structure of many organisms. Caption Caption The main challenge of th... En savoir plus

Projet • By shenakhteh studioLogement

gelekoh villa

gele koh villa on a 680 m land with limitations such as occupancy level, occupancy and employer demands, based on an outside and inside interaction approach, privacy, control and pulling the green space into the building through failure in the work body. , Creating multiple pop-ups to continue visual communication from inside to outside of the building and vice versa, thereby dimming the boundaries inside and outside and extending the horizontal part of the first floor body to the outside with the help of a console-designed structure and the use of a roof rack as an element. Caption Active to define the second level of life and not just as an inactive element to interact with whatever The more inhabitants above ground level.Private vi... En savoir plus

Projet • By Arizon DesignCentres commerciaux

VITA RIVE GAUCHE

The challenge is how to integrate the buildings, landscapes and avenues on the 350-meter long river bank into a shopping and leisure scene, in harmony with the natural environment. Shen-photo Shen-photo The Architect Mr. Junwei Shen was inspired by Floating island.Using the floating rhythm of water, the river bank will form different sizes of island space, and the curved river bank will stretch for 350 meters.The main street, is defined as Avenue Island Space, for extending the commercial space. The section along the bank is defined as Water Island Space. The designer set a pathway connecting the south and the north, combining several multifunctional experiencing spaces, such as: Open Bar, Gold Cage Swing Plaza, The Light House,... En savoir plus

Projet • By Arizon DesignSupermarchés

Cityfarm-jinhui

CITYFARM - JINHUI is located on South Jinhui Road in Shanghai. This is where the Koreans in Shanghai gather. A variety of Korean commodities and supermarkets are concentrated in this district. Facing with the fierce business competition, The Architect Mr. Junwei Shen hopes to  build CITYFARM as a supermarket providing values different from common sense. Dirk weiblen Design Concept: HARVEST TIME This is a place for family gathering. The pristine landscape is as if telling us: During the four seasons of one’s life, only with hard-working cultivation, will the joy of harvest be everlasting. Dirk weiblen There are two parts in this project: Grand Barn Terrace, Collecting Mirror Farm Walking into CITYFARM - JINHUI, the f... En savoir plus

Projet • By 10 DesignLaboratoires

DGUT Intl Cooperation Zone

Caption 10 Design (part of Egis Group), in collaboration with local architect BIAD, has won an international competition to design a new campus for the International Co-operation Innovation Zone (phase 1) at Dongguan University of Technology in China.   Situated in an ecological belt of the Songshan Lake district, the new campus sprawls over a wider site area of 137,273 sqm. Phase 1 of which will provide large shared facilities, residential areas and flexible laboratory spaces to create a world class research destination. Caption Nick Cordingley, Design Partner commented: “Our design for the new campus is deeply rooted in the natural environment of the site, offering a people-oriented, sustainable and technology-driv... En savoir plus

Projet • By LXABars

Jones the Grocer - West Palm Beach

Creating a further twist on the Jones the Grocer design language. Bright and airy, but still able to transform by night to a more intimate venue. The space is essentially split into two sides, with a relaxed coffee shop for shorter stays on one, with a bar and woodfired pizza restaurant on the opposite. Full glazing on most elevations give fantastic views to the beach side location, the perfect spot for a sundowner. On the café side an impressive overhead structure ‘contains’ the oversized brass dome lights, a concrete counter creates a buzzing atmosphere within the space while light timbers are used throughout. The opposite side of the venue housed the woodfired pizza oven and bar. Similar copper finishes are used throug... En savoir plus

Projet • By BezmirnoAppartements

Fog

FOG is about the purity of the contemporary interior, about style and eternity, about trend and comfort. A project in which we wanted to try something new, enjoying simplicity and creating harmony, working with materials and light. Caption Caption Minimalism, which stands out with modern details, natural materials – gives the apartment a general atmosphere. FOG is exactly the case when we poetize comfort, using not words but solutions and practicality. Caption Caption From the very entrance to the apartment, we are immersed in the basic concept. The common space for several functional zones was created by the feeling of “fresh air” and the opportunity to “breathe freely”. Several shades of... En savoir plus

Projet • By Bas Vogelpoel ArchitectenAppartements

Pied-à-terre Keizersgracht

Cet appartement Pied-à-terre devait contenir au milieu une pièce multifonctionnelle qui fait à la fois partie du salon, du bureau et de la chambre d'amis. C'est un espace très profond qui a la particularité d'avoir des fenêtres sur trois côtés, mais pas beaucoup. L'entrée se trouve également dans le coin arrière.  Comme la position de l'entrée rendait nécessaire la création d'un couloir assez long, nous avons fait quelques interventions pour alléger l'espace longitudinal. Tout d'abord, nous avons traité la séparation entre le couloir et les pièces situées derrière comme un objet architectural. Ell... En savoir plus

Projet • By Pulse On Partnership LimitedCinémas

BONA INTERNATIONAL CINEMA AT XIAN JOY CITY

This Cinema is located in Xi'an - this is an ancient city of China and once was the capital of several Chinese dynasties - this is the reason why the designers associate the design theme of this design with the traditional Chinese architecture. Back in the ancient times, the craftsmen had mastered the characteristics of the wood structure to create the smooth outlines of the roofs, as if a bird is spreading its wings. The designers have also referred to the famous Chinese painter, Wu Guanzhong's ink painting for this project. Wu had painted various aspects of China, including much of its architecture in a style reminiscent of the impressionist painters of the early 1900s. He used very simple and smooth lines to outline the roof of the ancie... En savoir plus

Projet • By Pulse On Partnership LimitedCinémas

BONA INTERNATIONAL CINEMA AT NANJING

Pulse On Partnership Limited’s new project is situated at Long Hu Paradise Walk, Jiang Bei, Nanjing, which is the national scientific and technological innovation base. This has triggered us to design this cinema project with a concept closely related to science and technology. Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography In many futuristic movies, you can see the visualization of messages appearing quickly like a turbulent stream, as if the way we are living in such a technology-driven society. Inspired by this characteristic, we used various arrangements of circular holes to illustrate the ‘flow of information’, which also added a technological vibe.  Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography Th... En savoir plus

Projet • By Pulse On Partnership LimitedCinémas

SFC SHANGYING CINEMA LUXE

Since the advent of sound in cinema, the film score has become an integral part of the movie experience. The designers were inspired by the film music and also by the name of the shopping centre where this cinema is located that contains a Chinese character which means ‘piano’. These 2 elements worked together and motivated the designers to come up with ‘strings’ as the design theme for this project, hoping that this cinema design will create yet another timeless classic as if an epic film with a rousing music score.  Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography Elements derived from ‘strings’ are present throughout the interior. ‘Strings’ from low to high-pitched hung from the c... En savoir plus

Projet • By One Plus Partnership LimitedCinémas

INSUN CINEMA AT XIAN LABOTANICA CAPITALAND MALL

Negative film is the name for a photographic film that will give images which have their colors inverted, after development. This inversion means that the complementary color is used, for example, if in reality the colour is red, it might appear to be cyan on the negative film. Roll film is being preserved in the form of negative film.  Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography One Plus’ new project, Xian Changjiang Insun Cinema is based on this ‘negative film’ concept - even though the roll films have been replaced by digital format now, no one would forget how important these roll films used to be in the film industry. The colours chosen for the interior have also combined with the ‘negative film&r... En savoir plus

Projet • By One Plus Partnership LimitedMagasins

CTF BEIJING LONGFOR LIZE PARADISE WALK SHOP

The concept of ‘Gift’ has been expressly identified in Confucius’ ethics. For this project, we combine the ‘Gift’ concept - which is a unique theme that we have been using for the Chow Tai Fook Experience Shops - with the 600-year-old imperial city Beijing. We extracted elements from the Forbidden City in Beijing, e.g. the supporting wooden architecture, the ubiquitous columns and the studs on the gates, then integrated all of them into this project.  Jiangnan Photography Jiangnan Photography The Forbidden City was both the residence and office of the emperor in the Ming and Qing dynasties. Therefore, it is undoubtedly one of the most important landmarks in Beijing. The columns and studs on the... En savoir plus

Projet • By One Plus Partnership LimitedCentres culturels

LUOYANG ZHENGDA OPERA HOUSE

This project is located in Luoyang, one of China's ancient capital cities, also renowned as being ‘the city of peonies’. The elegant blooming petals remind us of various artistic performances. The arc-shaped elements throughout the interior are an abstract way of resembling the petals of the peony in full bloom - these combined with the organ pipes in various heights create the elongated organic decorative shapes throughout the space.  Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography At the main entrance of the theater, you can see the arc-shaped metal installations that are turned outwards, spreading out along the theater in various heights. We carefully planned the overlap portions and space between the arcs, so as t... En savoir plus