Monochromatic

An overview of projects, products and exclusive articles about monochromatic
Photographer: 	Suryan-Dang
Photographer: 	Suryan-Dang
Photographer: 	Suryan-Dang
Photographer: 	Suryan-Dang
Photographer: 	Suryan-Dang

Projet • By EnvisageAppartements

Jazz Billet

Today, there is no dearth of aesthetically pleasing properties in the market, with many designers creating expertly crafted spaces for prospective homeowners to ponder over for inspiration. However these beautiful homes often don’t present an appropriate reflection of their occupants, with their homes serving the basic functions but glancing over the personalities and secondary requirements of their inhabitants. Many individuals don’t just see their residential spaces as a place to live, but also a place to invite conversations and make memories. In these regards, 1101, a residence designed by Envisage, stands out as a space that is crafted to reflect the warmth and hospitality of the homeowners. The design brief for this proje... En savoir plus
FLOOR PLAN
ELEVATION

Projet • By SHROFFLEóNUsines

GMM PFAUDLER FACTORY

Size - 2000 sq.ft. For this pharmaceutical factory, located in Karamsad, Baroda, the brief given by the clients involved redesigning the entrance to the main factory plant. The redesigning, a result of the property line being pushed back 20 ft due to road widening, involved the addition of a large waiting room at the entrance. 2 openings; one wide opening for the numerous vehicles and trucks, along with a smaller 2.5 m opening for the pedestrians and two-wheelers, were created along the facade. A security cabin was placed between the 2 gates, such that it caters to both thepedestrians and vehicles effectively. The cabin, designed with large window openings on 3 sides, sits rotated on site, allowing the guards multidirectional views of bot... En savoir plus

NouvellesMatérialisation • 23 juil. 2020

Unified spatial concept accented with Mexican craftsmanship at Santomate

In the city of Morelia, Mexico a 19th-century colonial-style construction that integrates 3 different properties via a central patio with a great variety of vegetation forms the basis of new restaurant concept Santomate by Daniela Bucio Sistos. Credit: Dane Alonso The three spaces that now form the restaurant are almost monochromatic both inside and outside to avoid the distraction that comes from a variety of textures and materials. The range of colours selected - right down to the bathrooms -  is inspired by shades of green, blue and yellow, which are found in the region's glazed pottery. Credit: Dane Alonso The restaurant is entered through a narrow street door, upon which visitors are greeted by a dark green foyer. From... En savoir plus

Projet • By Atelier Victoria MiglioreRestaurants

TO SHARE

Design pour le nouveau restaurant de Pharrell Williams et Jean Imbert, à Saint Tropez - France. Dans un hôtel emblématique de la Place des lices à St-Tropez, un café-restaurant contemporain s’installe autour de l’univers coloré de l’artiste Pharrell Williams. La couleur porte le projet, en mettant en exergue des matérialités fortes. Les teintes grisées se confrontent aux teintes chaudes de la lave émaillée jaune et du verre dichroïque. Ce verre irisé apporte un jeu de couleurs et de lumières au fil des déplacements des usagers.   L’aspect mat du terrazzo flirte avec la brillance de la lave émaillé... En savoir plus

Projet • By Daniela Bucio SistosBars

Santomate

Located in the city of Morelia, Michoacán in La Loma, the original construction of the project dates from the middle of the last century, with previous remodeling and interventions since the 90's. The project integrates 3 properties, which 2 of them were already connected by a central patio with a great variety of vegetation and materiality, maintaining a colonial style.   The first approach and idea conceived for the restaurant is to generate a relationship and connection both spatially and visually of the 3 properties, making this patio the axis and starting point.   Almost monochromatic spaces are created inside and outside to avoid the variety of materials and textures that would distract the user and that would als... En savoir plus

Projet • By AP Design HouseMaisons privées

Ashgrove House

A genuine sense of energy and connectivity sees the overhaul of this early 1900’s Queenslander come to life. While charm and character were never lacking, the redesign of the kitchen, dining and alfresco areas are now connected by a gallery-like foundation, allowing the vibrant colours of the featured art to pop against a carefully considered monochromatic palette of materials – timber, clay and concrete. Bright and breezy, with an open-plan layout ideal for the social lifestyles of its owners, the Ashgrove House is the definition of dynamic living.   Outdoor room – Banquetteseat pad in an olive and beige raffia fabric from Westbury Textiles. Scatter cushions in a Donghia outdoor fabric from South Pacific Fabrics. K... En savoir plus

Projet • By Quirk Studio - Interior Design FirmMaisons privées

House No.12

Nestled in the suburb of Khar in suburban Mumbai, House no. 12 is an idyllic space amidst the chaos and energy that surrounds Mumbai.  The design brief from the client was to create a home that is suited for a young couple in their early 30’s with a toddler. The aim was to create a space that had a classic, contemporary and modern aesthetic, but at the same time, exude fun, color & eclectic elements through art, accessories, accent furniture and lights. Keeping in mind the design brief as well as the personality, the designers decided to keep the shell of the home neutral and monochromatic in terms of floor and wall finishes, to add an element of layering to the space. Grey ceramic tiles have been used through the living, din... En savoir plus

Projet • By CarrMaisons privées

Red Hill Farm House

Résumé du projet Une forte connexion avec la langue vernaculaire rurale locale et le commerce équin qui opère à partir de ses écuries était essentielle. Des ouvertures vitrées sur toute la hauteur ponctuent les couloirs, encadrant parfaitement le déroulement inattendu et constant de la vie à la ferme, alors que les chevaux et leurs poulains apparaissent au hasard des fenêtres - curieuses et majestueuses - encadrées comme une œuvre d'art de la renaissance.   Description du projet Cette maison, qui célèbre le langage architectural et conceptuel environnant mais dont l'interprétation est moderne et contemporaine, dégage... En savoir plus

Produit • By BensenOutdoor Side Table

Outdoor Side Table

A little bit of elegance to add to any setting, the Outdoor Side tables are subtle pieces with a monochromatic structure. The versatile tables may be topped with eitherof the Polaris matte surfaces (Gray or Black) to pair with the Sand Gray powder-coated frame. The scratch-resistant top and durable base coating are impervious to the exterior elements. En savoir plus

Projet • By Squire & PartnersBureaux

Rolling Stock Yard

Squire & Partners a terminé le Rolling Stock Yard, un nouveau développement à King's Cross conçu comme une réponse contemporaine à son environnement industriel, offrant 57 500 pieds carrés d'espace de travail pour les petites et moyennes entreprises créatives.Le concept de design s'inspire de la zone située au nord de King's Cross St Pancras, historiquement caractérisée par les machinations du transport, du fret et de l'industrie, et qui est maintenant un quartier créatif émergent. Des lignes ferroviaires convergentes et des conteneurs d'expédition sont référencés dans le bâtiment de neuf étages, exprim&eac... En savoir plus

Projet • By Rabih Geha Architects (RG/ARCHITECTS)Bars

BAU rooftop lounge bar

Rabih Geha Architects ‘paints the town red’ with the opening of new rooftop lounge bar BAU in Beirut, Lebanon. Inspired by the Mesopotamian goddess of healing Bau, Rabih Geha Architects have created a rooftop in waterfront Beirut, Lebanon, based upon Asian temples and their monumental presence and hierarchy, framing the city’s spectacular skyline. Characterised by high walls, repetition, symmetry and rhythm, Rabih Geha Architects have used many different textures, vivacious colours and a continuity between the indoor and outdoor spaces typical to their innovative design process.   Drawing from a colour palette of natural greens and strong vermillion reds, signifying happiness and joy, these colours are aligned with... En savoir plus

Projet • By francesca perani enterprisePavillons

URBAN CABIN: Mini living with a Persian twist

Situated at the centre of the town of Albino in Valle Seriana, (Bergamo/Italy) the micro-apartment of just 25 sqm has been designed for a local couple, of Italian and Persian origin. It consists of the complete restoration of an open porch, once used as a storage area, contiguous to a private garden.   Francesca Perani’s attitude towards design is ironic and playful, de-dramatising architecture with a forced use of poor but strongly characterised materials, bold colours and a deliberate use of diagonal lines. With the intent of extending seasonal uses and allowing new ones, the cabin was conceived to give a sense of quiet and intimacy at one with the surrounding nature, as well as to provide privacy from the high-density urban... En savoir plus

Projet • By Faye and Walker ArchitecturePavillons

Color Trail

The inspiration for Color Trail originates from the inherent order in nature. Though seemingly organic, wildflowers exhibit an ordered structure, from their precise petal number and pattern to their seemingly organized propagation across grassy fields. This is often the scene of the Texas Hill Country, where clusters of colorful wildflowers are found amid otherwise plain sceneries. Color Trail emulates this idea by having a monochromatic exterior shell that envelops highly contrasting planes that intersect each other. The intersecting planes are dyed blue and red after the Texas bluebonnet and the Texas Indian paintbrush, two of Lady Bird Johnson's favorite flowers. We wanted participants to enjoy the mystery of seeing a semi-solid structur... En savoir plus

Projet • By Studio del CastilloMaisons privées

Bachelor Pad

A Port Melbourne townhouse with city views was the new home of our young single male client. Our long-term brief was to convert this bachelor pad into a home more suitable for his ‘future wife & family”. Our short-term brief was to introduce a more contemporary ambience to reflect the owners’ personal style. We suggested a new front door and entry hall floor finishes, full gut and refurbishment of the kitchen and bathrooms including additional robe area to the master bedroom and reconfiguring the linen & broom closet as stage one.   Who doesn’t love a man who can cook! This bachelors’ life really does revolve around his kitchen, particularly at the moment, as he doesn’t own a dining table y... En savoir plus

Projet • By +koupleAppartements

Rybalsky Apartment

Interior Project: Private apartmentOwner: Jake - entrepreneurInterior Designer: Dan Vakhrameyev Construction Coordinator: Yuriy VakhrameyevLocation: RYBALSKY, Kyiv, UkraineProject Area: 82 sq.mCompletion date: May 2020 All photos by Andrey Bezuglov / bezuglov.ua The goal was to create spacious, uncluttered interior reflecting the owner’s spirit in a unique, timeless appearance. ‘Less is more’ philosophy. The color palette is composed predominantly of monochromatic tones.Grey tints in combination with genial dimmed brown oak shades deliver a subtle perception of restful mood. The kitchen takes all responsibility for a major input in the color scheme. The black kitchen block, made from matt-black FENIX NTM, cre... En savoir plus