New zealand

An overview of projects, products and exclusive articles about new zealand

Projet • By hcreatesCentres d'exposition

New Zealand Central

The brief was to design a space which delivered an authentic experience, that showcased New Zealand.  The space needed to be functional and flexible to provide a home for New Zealand companies to connect with China and host clients and conduct day-to-day business.  The Center is divided into two wings, business (office, meeting rooms, hot desks) and event/greet (entrance, cafe, demonstration kitchen, event space). At the street entry, a mix of native NZ and Asian tree ferns is showcased on a living plant wall before heading up to the main floor. Coming out of the lift you are instantly welcomed into a New Zealand space where the naturals colours from timber and stone evoke New Zealand’s iconic landscapes. The custom chevron... En savoir plus

Projet • By Condon Scott Architects LtdMaisons privées

Valley Crescent House

This house is situated on a suburban section, overlooking a reserve with panoramic views of Lake Wanaka, Treble Cone and Black Peak. The design concept organises the home into three gabled pavilions all orientated towards the view, with the living wing in the centre and the master and guest bedroom wings on either side. The lower roof link ways between the pavilions allows for the creation of more intimate spaces and a series of private outdoor terraces and courtyards that can be used at different times of the day, or as sheltered retreat areas depending on the wind direction. The exterior form is reflected in the high volume interior spaces contrasting with the more intimate scale of the family retreat and study area. Materials are robust,... En savoir plus

Projet • By Taller ProyectualCôtes

Great Barrier island

The initiative arises from the need to connect on the basis of a bridge or a series of them the great barrier island with the neighboring islands of the Hauraki Gulf.This proposal on the contrary seeks primarily to create the necessary means to contribute to the regeneration of an aquatic ecosystem belonging to the marine park of the Hauraki Gulf which has been significantly affected over time due to pollution and overfishing altering in this way the existing trophic and environmental system. That is why the interrelation between the gulf, its islands and basins is necessary to maintain the vital support of the environment which is a matter of national importance, besides that the marine park of the Hauraki Gulf is clearly different from ot... En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsMaisons privées

Okura House

Designed for a sensitive ridge in rolling countryside, this house was depressed three metres into the existing ridgeline to minimise impact on the sea views from the neighbouring sites. Two separate buildings, linked by screens and lightweight roof, define the entry and pool area and help minimise the overall visual bulk. The main living wing has a central section of concrete walls and earth roof to replicate the original ridge when viewed from afar. From this ‘grounded’ element radiate the floating roof over the living areas, and a separate bedroom wing which cantilevers dramatically over the falling land. En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsAppartements

Brown Vujcich House

This house is located on a narrow urban site in the heart of Herne Bay. Tight site controls and a sloping site resulted in a long narrow building form that steps down the slope of the site. One of the main features of the house is the entry which is reached by a bridge that crosses a moat of planting. The entry is glazed with translucent glass to give privacy and a beautiful soft light to the interior spaces. The entry space is protected by a vertical cedar screen with intermittent horizontals painted with colours that have also been used on the interior and inspired by the clients’ fantastic collection of 1950 -60s furniture, art and ceramics. Once inside an open riser jarrah and steel stair with a hanging screen of stainless steel m... En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsMaisons privées

Island Complex

On an island in the Bay of Islands, four separate buildings discretely occupy an east-facing bay. The houses are light pavilions which promote the concept of 'roof' as the predominant element of shelter. The monopitch roofs float above and beyond the spaces, supported on exo-skeletal structures beautifully detailed in wood. Exterior walls are taut joinery frames, offering minimal interruption between inside and out. The boatshed is totally underground, to reduce visual built form in the bay, with the guesthouse above. The house has frequently been published internationally and has achieved what the Monument journal from Australia described as near 'mythic status'. En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsLogement

Arruba

A relatively mundane set of requirements has been transformed into an exciting and vibrant treehouse. A one room space serves as bedroom, workroom and rumpus area, with a separate small bedroom in the concrete masonry tower. The red box ‘floats’ above the boat space, and is nestled amongst the branches of the existing pohutukawa. Squeezed between the sea and a steep cliff, the extension reads as a floating red cube relating to the existing and grounded yellow bach. Clad in extruded aluminum weatherboards, the cube has a crispness of form and colour, which could overpower the bay and neighbours if not for the fact that it is recessed behind the large pohutukawa boughs, creating the feeling of a tree-house from inside. The red reflects th... En savoir plus
Auckland University Atrium
Auckland University Atrium

Projet • By Kaynemaile LtdUniversités

University of Auckland Atrium

Installed to the atrium of a busy inner-city campus Kaynemaile Armour connects two buildings and transforms a previously underused space into a beautiful vibrant meeting area. Spanning three floors and installed as single screens of mesh Kaynemaile Armour gives protection from wind, rain and sun.Spanning three floors gives protection from the wind, rain and sun, creating a beautiful, breathable space in a previously under-used area. En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsBureaux

St. Pauls Chambers

This office fitout for a barrister is on the upper level of a building designed by the New York office of Welton Becket and Associates in 1968. Large picture windows provided a light filled existing space in which the desire was to create an elegant and understated environment. A landscape painting by Stanley Palmer purchased early on in the project by the client, informed the material and colour palette. Walls are lined with honey coloured European Ash panelling and a back lit panel of onyx provides a warm glow to the entry space. On the floor is a silk weave carpet which reads like an aerial view of crop fields with random strips of gold in the same shade as the leaves of the Ginkgo Biloba tree outside. Frameless glass to the boardr... En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsHôtels

Portage Resort Hotel

We were engaged by the new owners of the well known but well worn hotel to rejuvenate it with a distinctly New Zealand flavour. Given the remote location and the fragility of the visitor numbers in the off-season, the hotel was to be redeveloped over a number of stages with clearly defined budgets for each stage. The dark and sombre timber lined interiors were stripped and replaced with light filled spaces, with the heritage aspects preserved where appropriate. Details were designed to allow implementation by existing hotel staff where possible, and with the difficulties of restricted access in mind. Working in conjunction with Penny Vernon, we refurbished the main public spaces, the Foyer, Lounges, Dining Room and Bar, and many of... En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsHôtels

John's House Pavilion

At just 50 square metres, this bite-sized holiday accommodation is one of our smallest projects to date. Situated on a orchard in the picturesque country side of the Hawkes bay this small pavilion responds to the design of the neighboring house, by John Scott. The large deck and monopitch roof create a conversation with Scott’s design, whilst the accents of yellow add a bright new dimension. A simple construction orientated to be open to the sun, and surrounding natural environment. It is primarily visitor accommodation, so wheelchair access has been seamlessly incorporated into the design. En savoir plus

Projet • By France VietnamArchitectureBureaux

Regus - HP Tower

Our first project in New Zealand for Regus , who is a service company who provide offices around the world. This design is a new approach for them, as they want to target young and start up companies . The project consist to deliver a full design and build project in a short time with high expectations. En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsMaisons privées

Glendowie House

The form of this house has been determined by the constraints of the site. The house is sited in Glendowie between a natural edge created by the steep bush clad cliff that rolls down to Karaka Bay and the sinuous road that the house fronts onto. The kink in the road outside the house is reflected in the boundary and the front yard setback line for the house. In order to maximise the site the house has been built right up to this front yard setback line and also reinforces the kink. A dark stained veil of variegated cedar wraps and protects the front of the house from the busy road that it fronts onto. The screen also performs the function of masking the stepped form of the building on the southern elevation, which is the result of the heigh... En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsMaisons privées

Beach Retreat

On a waterfront site in the Bay of Islands, five separate wings are located to reinforce the natural typography and create a sense of community around the central living area. Three of the wings are cut deep into the hillside: one of them has the pasture rolling across the roof. The central wing is identified by the elegant curves of a hyperbolic paraboloid roof which floats over the multiple living areas. En savoir plus

Projet • By Bossley ArchitectsMaisons privées

Waterfall Bay House

Located in a remote bay in the Marlborough Sounds, this house emphasises the intimate qualities of the small bay. Set close to the water it runs along the contour as a two storey primary element incorporating living areas above and guest rooms below. Linked by a glazed bridge is a main bedroom, raised above the cliff on visually unstable legs to emphasise its eyrie-like relationship to tree tops and sky. En savoir plus