PEAK Munich

PEAK Munich

Architetto
Oliv Architekten
Posizione
Munich, Germany | View Map
Anno Progetto
2017
Categoria
Uffici
Edzard Probst
Scheda Tecnica Prodotto

ElementoMarchioProduct Name
ProduttoriSCHÜCO
ProduttoriOBJECT CARPET GmbH
ProduttoriSto AG
ProduttoriKnauf
ProduttoriPlanlicht

Scheda Tecnica Prodotto
Produttori
per SCHÜCO
Produttori
Produttori
per Sto AG
Produttori
per Knauf
Produttori
per Planlicht

Refurbishment PEAK

Oliv Architekten come Architetti

PEAK´s architectural redesign and the conceptual idea result from the necessity to revitalise an empty office building. The design consciously avoids copying the existing architecture. The façade elements, the landscape architecture and the expressive design of the lobbies represent stylistic inconsistency nevertheless corresponding as a whole with the original building.

 

This project is based on the intriguing concept that existing and new architecture can be intelligently combined with each other. Here, the concept of revitalising this office building through structural and design elements has been implemented in a sensitive fashion and with a fine sense of aesthetics.

 

PEAK – a combination of new and existing architecture

Architecture faces a challenge nowadays, rare building sites, outdated structures and the necessity to act ecological and economical. 

PEAK´s architectural redesign and the conceptual idea result from the necessity to revitalise an empty office building. The object, located in Munich-Neuperlach and built in the 1990s, was adequate to its functions and the former tenants not an architectural highlight. After years of vacancy there was only an abandoned and depressing setting. The new design consciously avoids copying the existing architecture. The facade elements, the landscape architecture and the expressive design of the lobbies represent stylistic inconsistency corresponding as a whole with the original building nevertheless. The link between reorganisation and design answers the question how to create urbanity in these days.

 

Façade and Lobbies

New striking façade elements mark the entrances and parts of the front. The building´s face changes completely and a new identity is born. The expressive architectural vocabulary is also part of the lobbies´ interior design. The extended two storey lobby is composed of expressive forms, light lines and oversized window elements. The lobby design mark another contradiction to the existing building.

 

Landscape design

The central court and two patios received a restructuring and redesign. New passages, new visual axes and the dismantling of parking lots create a new quality of stay.

Crediti Progetto
Freshand Green
progetto successivo

Freshand Green

Alloggi Privati
London, United Kingdom - Edificio completato in 2019
Visualizza Progetto