Shore House

Shore House

Architetto
Stelle Lomont Rouhani Architects
Posizione
Amagansett, United States
Anno Progetto
2012
Categoria
Alloggi Privati
Matthew Carbone
Scheda Tecnica Prodotto

ElementoMarchioProduct Name
ProduttoriFranke Home Solutions
ProduttoriDuravit
ProduttoriTOTO
ProduttoriCaesarstone
ProduttoriDornbracht
ProduttoriAgape

Scheda Tecnica Prodotto
Produttori
Produttori
per Duravit
Produttori
per TOTO
Produttori
Produttori
Produttori
per Agape

Shore House

Stelle Lomont Rouhani Architects come Architetti

Nestled behind the dunes in Amagansett, this 3000sf residence is designed to take advantage of the spectacular site while being sensitive to the natural landscape surrounding it. Conceived of as two offset stacked boxes, the first floor steps away from the landscape creating a private outdoor sitting area that is defined by the cantilevered volume above and the dunes. Three guest bedrooms with associated baths, a large media room and building services make up the lower level. The bedrooms, while modest in size all have outdoor access leading directly to the dune path and the beach.


An exterior staircase curtained by a wooden screen leads to both the second floor and the roof deck. The main living space is located on the second floor to capture the ocean view. The space contains cooking, eating, and living functions all in one room. 11’ x 11’ stackable sliding doors open the space up completely to the deck that is created by the volume below. The fireplace captures two of these sliding panels, turning the room into one large outdoor porch. The master bedroom and master bath are found on the roadside of the second story, adequately screened by the wooden slats and vegetation.


Due to height restrictions, the entire roof could not be turned into a roof deck. By lowering the ceiling over the master bedroom, master bath and entry, a portion of the roof was lowered enough to create space for a spa and outdoor shower overlooking the ocean.


Sustainable aspects were addressed on this residence by employing a geothermal system, coupled with a roof mounted photovoltaic array to offset energy needs. A super high efficiency hydro-air mechanical system was put in place as well. While the residence is primarily south facing with floor to ceiling glazing that takes advantage of the view and the warming effect of the winter sun, an elaborate movable exterior screen system was designed for solar and heat control during the summer months. The north façade is heavily insulated with minimal openings. Insulation throughout the house meets energy star ratings. Portions of the upper roof deck that are not covered in PV panels becomes the home to a large expanse of vegetation that further reduces the heat load and gives back to the environment.


The exterior skin is a combination of zinc panels and red cedar siding. The interiors were a collaborate effort with the clients who are interior designers known internationally for restaurant and retail design.

Crediti Progetto
EL CHINO
progetto successivo

EL CHINO

Uffici
Valencia, Spain - Edificio completato in 2020
Visualizza Progetto