• architects

An overview of projects, products and exclusive articles about • architects
house interior
interior of a residential building
the interiors of houses photo
interior of a private house
стили интерьера загородного дома

Progetto • By Chado Architectural studioEdifici individuali

Private dwelling house

La casa per una famiglia di quattro persone sfrutta l'idea del contrasto tra la "conchiglia" monumentale - e l'"interno" trasparente colmo di luce e aria. Le forme squadrate in cemento armato sono rivestite di mattoni e pietre, e le vetrate panoramiche aprono la vista sull'interno, che diventa un vero e proprio elemento architettonico. La simmetria dell'edificio è dinamicamente enfatizzata dalla ciminiera del camino bifacciale che attraversa il centro della facciata.   La casa per una famiglia di quattro persone utilizza l'idea del contrasto tra il "guscioa" monumentale - e l'"interno" trasparente, leggero e arioso. Le forme squadrate in cemento armato sono rivestite con mattoni e pietre, e le vetrate panoramiche aprono la vis... Altro

Progetto • By Kazuto Nishi ArchitectsAlloggi Privati

House in Tonami

It is a house planned in Tonami City, Toyama Prefecture.The site is in a good environment surrounded by roads on the east and west sides and a park on the north side. In addition, the downtown area is nearby, making it a convenient location. The owner, who lives far away, decided to build a new final home in his hometown. This area has a typical climate on the Sea of Japan side.Although it varies from year to year, there is a lot of snow in winter, and the cloudy sky spreads throughout the year. In such an environment, I thought of a one-story house with a large roof that would envelop a peaceful life. Under the big roof, the openings are gathered on the park side where the good environment spreads so that you can fully feel the change of t... Altro

Progetto • By Kazuto Nishi ArchitectsAlloggi Privati

House in Kamiaraya

text: It is a private house for a family of four.The most request is a house where the voices and actions of the whole family canalways be felt.The location is located in a quiet residential area.On the other hand, the building was simple, but when we stepped in one step, weplanned a pleasant interior space as if we were in the shade of a tree.Many trees are used for the interior space.A house that represents the structure as much as possible and can enjoy the strengthand kindness of wood.The walls have also been aggressively unified with Lauan wood and painted in silvergray to guide the light into the interior of the room.A large atrium is set up at the top of the living room, and the family is connected throughthis atrium, a soft light wr... Altro

Progetto • By Kazuto Nishi ArchitectsPaesaggio Residenziale

House in Nanto

It is a small house that accepts various environments and aims for a unique architecture. The project site has typical Japanese Seaside climate. Annual sunshine hours are low and precipitation is high. The snow cover can exceed 1m, and in summer some hot summer days are recorded. The first thing I noticed was the presence of a carport. This area with a lot of snow is installed in most houses. We accepted the carport culture positively and reflected it in the building. At first glance, the appearance of a barracks is the result of carefully interpreting the local environment. We are accepting the monsoon, sunshine, and scenery in our buildings, and are exploring ways to live together with the environment. In addition, the frame plan i... Altro

Progetto • By Nadel Architecture + PlanningAppartamenti

The Rhys

The Rhys is a five story, 69-unit apartment building project over 2 ½ level 114 stall Type 1A parking structure located at Kenmore and Fifth Streets in the Koreatown district of Los Angeles. The project has a total area of 70,247 sf, a gym, rec/social room with conference space, outdoor landscaped deck with BBQ’s, fire pits, seating, and a spa. The massing of this concrete and wood-framed podium-type building provides the best possible unit orientation for maximizing access to light and air. By breaking open the corner of the building, Nadel has allowed southern light and air to penetrate into the building, its units and to the generous amenity deck. This gesture simultaneously breaks down the building’s massing, mitigati... Altro

Progetto • By Kensit ArchitectsAlloggi Privati

Googong House

This contemporary new home is nestled into the suburban fabric of Googong just outside of Queanbeyan in New South Wales, Australia. Googong House aims to create a small haven for a young couple creating a home that is flexible to grow with the family. Spaces that capture the sun, areas that friends and family can gather and zones that allow you to get away and enjoy some peace and quiet were all items that were packed into this contemporary house design. This house embraces the streetscape of suburbia but once inside embraces generous and creative volumes that respond to the rooms use. Altro
Driveway View
Garden View
Pool View

Progetto • By Urbis ArchitectsAlloggi Privati

Zululami House 2

Residential House Altro

Progetto • By Philipp ArchitektenAlloggi Privati

Nordholt

This complex and fascinating puzzle of different cubes evolves on a sloping clearing in the forest near Frankfurt, Germany. The basic idea of the design uses the sightlines of two old trees standing on the property and benefits, apart from the general views of the surrounding nature, also from the skyline of Frankfurt. Along these lines of sight, cubes of different proportion are piled up around the central core of the staircase. With a height of nine metres throughout the entire building, this “heart of the house” serves as an exhibition space for the client’s alternating artwork, exposed through a skylight. The two-storey housing cube, stretching into the sky, contains a 6-meter library wall and an equally high window... Altro

Progetto • By Kensit ArchitectsAlloggi Privati

Carrick Residence

This rural residence is located in NSW, Australia. Set on a large rural block of land looking down on a lake views and orientation informed the architectural form so that all living zones maximised its views and exposure to the warm winter sun.   Altro

Progetto • By Kensit ArchitectsAlloggi Privati

Narrabundah Additions & Alterations

This contemporary addition clearly identifies what is new and what is existing. The living space is filled with warm natural light and is a little haven where you can sit back relax and read.The existing residence has been designed to fit the growing families needs. The new kitchen becomes the central hub of the house and has great access to morning sun. All living areas now receive generous sunlight and have access to a new timber deck. Altro

Progetto • By Oztal ArchitectsAlloggi Privati

Langtree House

This contemporary new residence in located in ACT, Australia and was an idea that generated from creating a unique home amongst a new suburb where the majority of houses looked generic and lacked personality. Altro
View A
View B
View C
View D
View E

Progetto • By Drawing Hands StudioUffici

The KC Workplace

Area : 600 SFT. Typology : Interiors, Workspace Status : Completed  Year : 2019 Design Team : Shruti Omprakash, Dinesh Kumar Execution : Studio Context Architects Location : Chennai, India Photography : Phosart Studio The workplace as we know it today is the result of explosive creativity stretching the traditional rules of the workplace in the past, where hierarchies, social politics, and a general sense of rigidity prevailed. In today’s world, an office has the possibility of looking so many different ways.  This design for Kabadiwalla Connect, a young promising waste-management company in the city began with a need for achieving high levels of productivity in the workplace and had to accommodate the client’... Altro

Progetto • By MVa - Marco Visconti architectUffici

Zucchetti Office Tower

The project envisages the re-adaptation of the spaces for a new utilization as offices. From a compositional point of view the project is represented by a huge transparent facade sheathed in an external metallic shielding structure, designed in accordance with the protective requirements dictated by the various situations of exposure to the sun. The sustainability of the project idea is driven by a combined strategy of energy conservation and attention to the well-being of the users. In particular passive solutions have been adopted, such as, high thermal heat insulation, natural ventilation activated by a solar chimney, utilization of renewable energy, solar protection, diffusion of green areas inside and outside the building. The architec... Altro

Progetto • By Alejandro Giménez ArchitectsAlloggio

Calle Sevilla

PROJECT NAME: Vivienda en Calle Sevilla 8A ARCHITECTURE FIRM: Alejandro Giménez Architects COMPLETION YEAR: 2018 BUILT AREA:  190 m2 PROJECT LOCATION: Calle Sevilla 8A, Estepona, Málaga, España PRODUCTS: Mortex by Beal International Tecnhal: Carpentry Henley Fans   Kitchen by Kubic Marbella Vulcano ONOK: LIgthting        Calle Sevilla Located in one of the most traditional street in the old town of Estepona, this house was thought as a refuge for the owners. For this project we had to maintain the original façade playing inside with traditional materials and contemporary spaces. All the levels are connected through a black metal stairs which gives character to the hous... Altro

Progetto • By Philipp ArchitektenAlloggi Privati

Villa Schatzlmayr

A gentle slope with open views of meadows, the Danube and a seemingly endless sky – and the property is a real gem. What a perfect place for a special home. The clients - a middle-aged couple - fulfilled their lifelong dream here. They wanted a spacious, ground-level home, where nature, views and seasons play the main role.   The Villa Schatzlmayr is a three-part ensemble with a total of 760 m2 of living and usable space, which opens to the landscape with an uninterrupted floor-to-ceiling glazing. Towards the street, the deliberately reduced purist façade ensures architectural contrast and privacy. The center is the lounge-like designed living area with open kitchen, dining and a subsequent fireplace room. From there, a... Altro