‬ architecture design

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ architecture design

Progetto • By SN(Sajjad Navidi)Magazzini

Puffer Village

Smart village to adapt to changes in sea level rise inspired by the biomimetic structure of "Pufferfish" A smart village that responds to the environment and adapts to it. Ganvie is a lake village in Benin, Africa, lying in Lake Nokoué. One of the problems of Ganvie Lake Village is the high water level. The best answer is "water for water". The biomimetic structure of pufferfish and its strategy to deal with enemies is by inflation with water or air. Inspired by this feature, we built smart homes that have the typological form of the area (inspired by the sand ring of pufferfish). when the rise water and tides, filled with air and come to the surface of the water, also in conditions Stormy and wavy, filled with water and heavy and... Altro

Progetto • By Cotaparedes ArquitectosAlloggi Privati

La Piedad

The project became a piece of land within a closed subdivision in the city of La Piedad Michoacán, one of the main states of the Republic of Mexico hit by crime.The project is born from the analysis of the terrain and the needs of the client at the same time as it is the result of the exploration of the concepts of introspective architecture. César Béjar With dimensions of 10m wide x 35m deep, the land has the same dimensions as the Gilardi house of the Mexican architect Luis Barragán, one of the main references of our architecture, in a way that analyzes his proposal to understand how to solve the problem of the elongated proportion. The land of the Gilardi house has a large "Jacaranda" tree in the center,... Altro

Progetto • By GUILLEM CARRERA arquitecteAlloggi Privati

CASA 22 AVELLANERS

Santes Creus è la capitale del comune di Aiguamúrcia. È situata sulla riva sinistra del fiume Gaià, intorno al Real Monestir de Santa Maria de Santes Creus, uno dei gioielli dell'arte cistercense del XII secolo in Catalogna. Creata nel 1843 nei vecchi edifici del monastero, la città include luoghi di interesse legati all'edificio monastico come il ponte di pietra, la croce gotica, la piccola chiesa barocca di Santa Llúcia e la vecchia cantina cooperativa modernista. Seguendo la strada principale che porta al monastero, nella deviazione da dove parte la strada di Aiguamúrcia, c'è la nota Alameda de Santes Creus, unica come bosco fluviale in tutta la Catalogna, dichiarata spazio di inter... Altro

Progetto • By shenakhteh studioAlloggio

gelekoh villa

gele koh villa on a 680 m land with limitations such as occupancy level, occupancy and employer demands, based on an outside and inside interaction approach, privacy, control and pulling the green space into the building through failure in the work body. , Creating multiple pop-ups to continue visual communication from inside to outside of the building and vice versa, thereby dimming the boundaries inside and outside and extending the horizontal part of the first floor body to the outside with the help of a console-designed structure and the use of a roof rack as an element. Caption Active to define the second level of life and not just as an inactive element to interact with whatever The more inhabitants above ground level.Private vi... Altro

Progetto • By 10 DesignLaboratori

DGUT Intl Cooperation Zone

Caption 10 Design (part of Egis Group), in collaboration with local architect BIAD, has won an international competition to design a new campus for the International Co-operation Innovation Zone (phase 1) at Dongguan University of Technology in China.   Situated in an ecological belt of the Songshan Lake district, the new campus sprawls over a wider site area of 137,273 sqm. Phase 1 of which will provide large shared facilities, residential areas and flexible laboratory spaces to create a world class research destination. Caption Nick Cordingley, Design Partner commented: “Our design for the new campus is deeply rooted in the natural environment of the site, offering a people-oriented, sustainable and technology-driv... Altro
We wanted to achieve the maximum presence of nature in the bathroom area
The main square of the hotel
We wanted to make some areas of the hotel more monumental
Mutis hotel room is a combination of Asian and minimalist direction which includes expressive textures and custom details
The bedroom and bathroom area is separated by a glass partition

Progetto • By 279 concept studioHotel

The Mutis hotel with Japanese aesthetics

The concept hotel "Mutis" located in Indonesia. This project represents our search for combinations of different stylistic directions. We experimented a lot with geometric shapes, materials and furniture. Caption Caption Project concept creation took about 2 months.One of the ideas of this project was to give people the opportunity to feel like a part of nature through location, natural materials, colors, art objects and interaction of plants with interior and architecture.We used artistic plaster in the interior, polished concrete on the floor, custom metal and wood panels on the walls. Caption Caption Altro

Progetto • By shenakhteh studioAlloggio

CHENARAN VILLA

ooking for the meaning of the phrase “form follows function” We find that” All things in nature have a shape”. The statement refers to the idea that what the viewer understands from the project form and what happens in the plan are not necessarily the same. But Achieving a combination of these two factors leads to proportions in which form and function become one and have a unified nature. Beginning "from within outward," was a concept that was used to express this phrase in the project. Caption In this project, an attempt was made to form as a reflection of performance, and function as a source of inspiration for the formation of the appropriate form to the context of the project Which was desirable for its us... Altro

Prodotto • By MILTMiltDesign 2.0

MiltDesign 2.0

MiltDesign 2.0 glass partitions represent the latest trend in elegant space division. Current interior design is increasingly using just glazed walls as partitions. They are a clean, timeless solution and protect against unwanted noise. Altro

Prodotto • By MOSO Bamboo ProductsBamboo X-treme Decking Chevron

Bamboo X-treme Decking Chevron

MOSO® developed an exceptionally beautiful solution for an outdoor area: Durable bamboo decking in a classic Chevron pattern. The idea behind it is as clever as it is obvious: a visual connection between the outdoor and indoor space.  A feast for the eyes and a truly unique ecological product If you are looking for natural and durable decking with a low CO2 footprint, then MOSO® Bamboo X-treme® is the right solution. And for those who find the normal way of installing decking too ordinary, the new Chevron boards from this collection offer the chance to bring the popular living room ambience outside. The flat surface, which is factory finished with Woca oil or Sikkens Cetol, enhances this look and feel. In addition... Altro

Progetto • By Localic StudioRistoranti

Teduh Coffee

Teduh Coffee is located in a residential area in Yogyakarta.With a tread location that is on a neighborhood road, as well asto respond to the environmental context in residential areas,this place is designed with industrial style—differentwith the surrounding context. Message to reachis to accent the existence as well as to strengthenits commercial appeal.Industrial style is applied dominantly throughshape of a triangular mass which is also a facade andthe main focal point in this coffee shop design. Shape appindustrial is further strengthened by the game of colorMonochrome supported by exposed materials such as iron,concrete, and glass. Ukara Studio Teduh Coffee's location is in an elongated area withnarrow face. This site bord... Altro

Progetto • By Valdemar Coutinho ArquitectosAlloggi Privati

Casa Cabedelo HD

A Casa Cabedelo HD está localizada a norte de Portugal, em Viana do Castelo, numa zona residencial consolidada perto da praia. Valdemar Coutinho Valdemar Coutinho Na sua idealização esteve subjacente a concretização funcional/programática com uma harmonização volumétrica de cheios e vazios sustentada em alinhamento de continuidade da envolvente. Valdemar Coutinho Valdemar Coutinho A conceção do programa funcional da habitação unifamiliar que se materializou num dimensionamento em dois pisos, volumetricamente alongada, funciona em termos morfológicos como uma barreira aos olhares indiscretos, filtrando apenas o necess&aacut... Altro

Progetto • By Hello Wood LtdAppartamenti

Wauhaus Cabin

Treehouses, design cabins, forest huts, glampings - the long-lasting popularity of exciting accommodations is not surprising; many of us want to leave behind the noise of the city from time to time and get closer to nature. Modern treehouses - which take the children’s tree platforms to a whole new level - provide this experience. We can retreat in a canopy-level house or a cabin with legs to watch the wildlife of the quiet forest, listen to the rustle of leaves or immerse ourselves in the view unfolding before us. Caption Hello Wood’s newest cabin, the Wauhaus, rises above the ground with the help of its long legs. After the futuristic WorkStation and the minimalist Kabinka, the Wauhaus makes new cabin dreams come true. T... Altro

Progetto • By Palissad ArchitecturesRistoranti

Restaurant d'entreprise "Parfums Christian Dior"

Questo luogo di incontro e convivialità, che può ospitare fino a 1.300 coperti, è situato nel cuore di un sito boschivo dove si trova il più grande impianto di produzione di profumi del marchio Christian Dior. SERGIO GRAZIA SERGIO GRAZIA Il volume e la disposizione del progetto sono stati concepiti in risposta ai problemi principali del sito esistente:- edifici eterogenei nel loro stile architettonico- la mancanza di fluidità del percorso degli utenti che accedono al ristorante dal loro luogo di lavoro- la cattiva gestione dei flussi logistici, rendendo lo spazio libero centrale una grande area per il traffico dei camion. SERGIO GRAZIA SERGIO GRAZIA Il progetto diviene un'articolazion... Altro

Progetto • By MOSO Bamboo ProductsCentri Commerciali

Oasiz Madrid Commercial Centre

The new Oasiz Madrid shopping centre, which opened its doors on December the 2nd 2021, occupies an area of 90,000 m² with everything one can dream of when it comes to shopping, cuisine, relaxation and leisure. Oasiz Madrid, owned by Compagnie de Phalsbourg and designed by Gianni Ranaulo as lead architect, reflects customer well-being, exceptional architecture, digitisation, and sustainability. The multi-purpose centre is designed to have a minimal impact on the environment, taking care of even the smallest detail, where air, water and vegetation are combined with an innovative design and spectacular architecture, surrounded by gardens. With this focus in mind, the selection was made for 10,000 m² of MOSO® Bamboo X-treme® D... Altro

Progetto • By Katsuhiro Miyamoto & Associates Università

New Laboratories of F building

Given a limited site, we had to add two laboratories and preparation rooms each, so we gathered a three-dimensional "space" crossing the pilotis of the existing school building and discovered a site that seemed impossible in the first place.  Kenta Hasegawa Kenta Hasegawa Within the limited site, we placed the additions on the south side to ensure that the sense of openness of the precious courtyard was not lost and also to secure the line of sight. It was divided into four volumes to secure the necessary outdoor circulation flow. The preparation rooms were arranged within the pilotis with a low ceiling height, while the laboratories that require sufficient ceiling height for ducting were placed outside which resulted in an... Altro