Breeam excellent

An overview of projects, products and exclusive articles about breeam excellent

NotizieNotizie • 12 nov 2021

Broekbakema arranges Canon Production Printing office around nine-storey glazed atrium

Nicknamed the ‘Green Landmark’ due to its sustainable design concept and powerfully rhythmic glass facade, the new Canon Production Printing building by Broekbakema is situated near the A67 highway and in the forested surroundings of Venlo, the Netherlands.  Norbert van Onna Upon entering the building, visitors can look up at a nine-storey atrium. The impressive atrium lobby with reception and waiting area further offers beautiful views of the terrace to the forest. Throughout the building, providing natural and well-lit work environments is a primary objective with the large glazed facades allowing for plenty of daylight. Norbert van Onna The building is arranged into four ‘Green Plazas.’ Open in na... Altro

Progetto • By WR-APUffici

Park Pivot

Park Pivot is a new 1000 Sqm mixed use building located at the heart of Queen Elizabeth Olympic Park and forms part of the developing residential district of East Wick and Sweetwater. The design solution required a sensitive urban approach given its close proximity to the prominent Copper Box Arena building and the emerging residential blocks of East Wick and Sweetwater phase I. Caption The new building is inspired by the Market Hall typology found in many historical towns across the UK. These relatively small structures sit confidently in their context defining public space and routes around them while providing active frontages and civic presence. Caption In a similar manner the new building aims to create a ‘new place&r... Altro

Progetto • By AlumetUffici

fellenoord 15

Fellenoord 15 in Eindhoven is a redevelopment of the former Rabobank office building. The renovated building is characterised by sustainability and is for example not connected to natural gas but equipped with heat and cold storage and solar panels. It received the BREEAM Excellent certificate. Fellenoord 15 wants to be an example for the new circular economy. Anodised aluminium by Alumet is also characterised by sustainability. Anodised aluminium has an expected life span of over 80 years, is durable, corrosionresistant and colourfast. Moreover it is easy to clean. The approximately 850m2 of lamellae were anodised by Alumet in the colour AluCopper1. The lamellae are all placed under a different angle, creating a spectacular view of (sun)li... Altro

Progetto • By Firestone Building Products EMEAParchi

Rainham Marshes Nature Reserve

The Rainham Marshes Nature Reserve is a bold departure from other reserves from the UK’s Royal Society for the Protection of Birds (RSPB). This former military firing range in Essex has been transformed into a 362-hectare nature reserve and has been designated “Special Site of Scientific Interest” because of its importance as a place for wildlife. After a design competition, van Heyningen and Haward Architects was chosen to renovate the visitor center. The ambition was that the building should act as a catalyst to attract people to the Marshes, where they would learn about the 250 species of birds to be found there. The purpose was to design an iconic and demonstrative building which clearly and proudly displayed its sust... Altro

Progetto • By Ben Adams ArchitectsUffici

Merchants Hall

Una rielaborazione BREEAM excellent degli edifici storici di Islington.     Un ex ufficio di smistamento del 1850 a Islington. Abbiamo trasformato lo spazio in uno spazio di lavoro di alta qualità e ad uso singolo. L'edificio, su un'importante area d'angolo in Essex Road, vicino a Camden Passage.   Il progetto adatta radicalmente e amplia il Merchants Hall, classificato come locale, per includere una nuova reception di fronte a Essex Road, un nuovo ampliamento di quattro piani nel parcheggio posteriore libero e una nuova estensione del tetto a due piani. Inoltre, la ristrutturazione di un'ex rimessa a nuovo di un pullman sul retro dell'edificio in Packington Street per creare due unità di lavoro a prezz... Altro

Progetto • By LIAG architectsUffici

Tapijn

Tapijn subisce una vera e propria metamorfosi: dalle caserme abbandonate a un vivace parco cittadino. Questo non sarà solo il luogo dove i residenti potranno passeggiare e fare attività ricreative, ma anche un ambiente piacevole per studiare o lavorare. L'Università di Maastricht ha aperto questa nuova e unica sede nel marzo 2020. Il team LIAG (con Bosch Slabbers come architetto paesaggista ed enJelle de Boer come architetto del restauro) è responsabile della trasformazione della caserma esistente in un ambiente educativo sano. Il Team LIAG ha preservato il contesto ambientale e i valori dell'edificio come monumento.   L'ex caserma è stata costruita tra il 1916-1919. E nel 2010 gli ultimi soldati de... Altro

Progetto • By VIGUIERUffici

Season

The Clichy-Batignolles area stretches 53 ha into the North-Western part of Paris. The former rail wasteland has been turned into a spacious 10 ha park designed by Jacqueline Osty, around which the new urban center, connected to the rest of the city by bridges and urban transportation, is being developed.   Two main lines of research are inherent to the project: to turn the office building into a major actor in the city and, in parallel with this attempt at opening a dialogue, to break the uniformity while preserving the qualities of the area. Sitting on the railway slab ten meters above the soil, the building is entirely detached from the ground, as if it were levitating. From the sides, Seasons appears as a 16-meter wide long body o... Altro

Progetto • By Archi 2000Uffici

Regent Park

L'edificio per uffici Régent 35 - Loi 13 è stato completato nel giugno 2016. La posizione della proprietà è notevole, situata all'incrocio tra Rue de la Loi e Boulevard du Régent, a 100 m dal Royal Park e dall'ufficio del Primo Ministro. L'edificio costituiva una porta della città; la sua simmetria con l'edificio Regent 36 era di qualità controversa e lasciava margini di miglioramento. Il progetto consisteva nella demolizione della costruzione esistente e nella ricostruzione di un blocco di uffici contemporaneo con un modello di R+5 + 2 livelli decrescenti, raggiungendo 7.294 m² fuori terra. Il piano interrato conta 37 posti auto. Il piano planimetrico del nuovo edificio, basato su un mo... Altro

Progetto • By VELUX CommercialUniversità

Trumpington Community College

Trumpington Community College was designed and built with strong sustainability in mind and features 245 VELUX Modular Skylights. Sustainability drove every aspect of the college masterplan, including a transport target for 90% of students to arrive by foot, bicycle or public transport.The college wanted to create a level of transparency that would allow students and staff the benefit of light as well as a glimpse of the weather outside, while preventing glare and high contrast ratios.Light and fresh air fill the heart of the school thanks to the prolific use of VELUX modular skylights. Double-sided window glazing to classrooms also provide good natural daylight. To minimise glare, the skylight modules in the atrium were supplied with opal... Altro

Progetto • By GROUP AUffici

CENTRAL PARK

GROUP A has completed the sculptural office tower centrally located in the vibrant Utrecht Station Area. The 90-meter-high Central Park is named after the subtropical park that marks the city’s 45 meter line. The two-story indoor park is enclosed by a receding glass facade embracing the park like an undulating curtain. This is where employees come together to unwind, brainstorm or attend an event in a unique ecosystem overlooking the city. By making the indoor park the building’s central feature, GROUP A adds a landmark to the city’s skyline and establishes a new standard for green office buildings. Sebastian van Damme Sebastian van Damme Jordi Huisman Subtropical meeting place With a green gesture to... Altro

Progetto • By Grafton ArchitectsUniversità

Town House, Kingston University

Grafton Architects unveils ‘Warehouse of Ideas’ for Kingston UniversityRIBA Gold Medal winner Grafton Architects completes its first UK building for Kingston University   The recipient of this year’s RIBA Gold Medal, Grafton Architects, has completed Town House – a £50m landmark teaching building for Kingston University in London. The Dublin-based practice was selected to design the scheme from a five-strong shortlist following a competition initiated by Kingston University in conjunction with RIBA in 2013. Designed to act as the University’s front door and a gateway to Kingston upon Thames, Town House is part of a new vision for Kingston, encouraging informal learning and building stronger links w... Altro

Progetto • By PLP ArchitectureStrutture di Ricerca

Imperial West: Translation and Innovation Hub

Thinkspace is an integrated education and research facility at Imperial College’s White City Campus. It sits within a larger master plan that has created a vibrant mixed-use urban quarter, integrating academic programme with office, retail, hotel and residential uses in an inclusive, welcoming and publicly-accessible environment.   It is located on a prominent site next to the Westway, the long and elevated motorway that serves as a main artery into London and is already becoming the focal point of a cluster of future science and technology companies in the local Opportunity Area Planning Framework.   The building provides bespoke accommodation for technology start-up companies created from the College’s research e... Altro

Progetto • By StudioninedotsHotel

YOTEL Amsterdam

A network of public spaces integrates new hotel with the circular and social ambitions of Buiksloterham. The first guests checked into YOTEL Amsterdam in the city’s north. Commissioned by Being Development, Studioninedots designed the hotel as a composition of freestanding volumes in a spacious park-like setting. Instead of one single solid block with a garden, the design comprises five pavilions of varying heights and an open ground floor, and a series of interconnected indoor and outdoor public spaces. Through this layering of spaces, guests experience unexpected visual connections between the lobby, landscape, restaurant, courtyard - with an open-air cinema in summer - and waterside terrace facing Tolhuiskanaal. With its open char... Altro

Progetto • By Stanton WilliamsStrutture di Ricerca

Zayed Centre for Research Rare Disease in Children

Dedicated to delivering world class research together with new treatments and therapies, the Zayed Centre for Research into Rare Disease in Children for Great Ormond Street Hospital Foundation Trust, University College London and Great Ormond Street Hospital Children’s Charity is the world’s first purpose-built centre dedicated to paediatric research into rare diseases. The public-facing research facility in the heart of London’s Knowledge Quarter is conceived as a holistic space where science, city and human lives come together. Inside, the Zayed Centre for Research is organised around two connected ‘hearts’, an outpatient zone and a research zone, each planned as layered volumes around a daylit atrium. Acros... Altro

Progetto • By MVSA ArchitectsUffici

EMA office

Construction-combination EMA, a collaboration between Dura Vermeer and Heijmans, has realized and delivered the new building of the European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam in accordance with the hard delivery date. Today, Friday 15 November, the Central Government Real Estate Agency has officially accepted the new office of Building combination EMA, which is responsible for the design, realization and maintenance (Design, Build, Maintain) of the new EMA accommodation.   Dura Vermeer, Heijmans and involved partners such as MVSA Architects, OKRA Landschapsarchitecten, Fokkema & Partners Architecten, DGMR, DWA, SDR Elektrotechniek, Van Dorp, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs are proud of this ‘huge achievement’, whi... Altro